Image default
Επιχειρήσεις

Euroxx: Ανεβάζει στα 15,8 ευρώ την τιμή-στόχο για ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Αναβαθμίζει την τιμή στόχο και διατηρεί την σύσταση overweight για την μετοχή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή η χρηματιστηριακή Euroxx.

Με την εταιρεία να βρίσκεται καθ’ οδόν για να έχει εγκατεστημένη ισχύ 1.850 MW μέχρι το τέλος του 2022, η χρηματιστηριακή ανεβάζει την τιμή στόχο για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στα 15,8 ευρώ από 12 ευρώ που ήταν. Η χρηματιστηριακή, στην έκθεση της χαρακτηρίζει τη μετοχή, ελκυστική περίπτωση επένδυσης που επηρεάστηκε ελάχιστα από την πανδημία του κορονοϊού.

Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, μετά την πώληση του αιολικού πάρκου «Mountain Air» στο Άινταχο, ισχύος 138 MW τον Ιούλιο του 2020, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή έχει πλέον συνολική ισχύ 1.373 MW (1,204MW αιολική, 18MWυδροηλεκτρική, 9MW ηλιακή/PV and 1MW βιομάζα).

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή έχει τριπλασιάσει την εγκατεστημένη ισχύ της από το 2012 που ήταν 499 MW, εγκαίρως και εντός προϋπολογισμού. Αναμένεται πως η εγκατεστημένη ισχύς της εταιρείας θα φτάσει τα 1.850 MW μέχρι το τέλος του 2022 με 477 MW νέες προσθήκες, ενώ η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή έχει ανεβάσει τους στόχους της να έχει στα επόμενα 5 χρόνια 2,8GW.

Σύμφωνα με την Euroxx, η χρηματοδότηση για την περίοδο 2020-2022 ύψους 830 εκατ. ευρώ είναι ως επί το πλείστο εξασφαλισμένη, καθώς ενισχύθηκε και από την πώληση στο Άινταχο καθώς και από έσοδα άνω των 68,5 εκατ. ευρώ, μέσω αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου, αξιοποιώντας τη διαδικασία της συλλογής δεσμευτικών προσφορών από θεσμικούς επενδυτές.

Παράλληλα, διατηρούνται και οι θετικές προβλέψεις πως θα διατηρηθεί το ισχυρό μομέντουμ κερδών. Η Euroxx σημειώνει πως σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις, αναμένεται να υπάρξει αύξηση των πωλήσεων, των ΕΒΙΤDA και των κερδών ανά μετοχή κατά ένα μέσο 11,5%, 13% και 14% αντίστοιχα την περίοδο 2019-2022. Παράλληλα, εκτιμά ότι η εταιρία θα διατηρήσει τη γενναιόδωρη πολιτική μερισμάτων, με τη συνολική μερισματική απόδοση ως το 2022 να εκτιμάται μεταξύ 3,4% και 4,1%.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, οι ελληνικοί στόχοι για το 2030, την απολιγνιτοποίηση και τον εξορθολογισμό των ΑΠΕ μπορούν να δώσουν ώθηση ώστε να «ξεκλειδώσουν» σημαντικές επενδύσεις στον τομέα. Η Ελλάδα θα ευεργετηθεί επίσης από την χρηματοδότηση του Πράσινου Σχεδίου Ανάκαμψης που στοχεύει να στηρίξει χώρες που βασίζονταν στον λιγνίτη.

Με άνοδο 47% από την αρχή του έτους, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή είναι το blue chip με τις καλύτερες επιδόσεις στην ελληνική αγορά που σημειώνει πτώση 33%, υπεραποδίδοντας κατά 79% έναντι της αγοράς. Κάτι που αποδεικνύει, σύμφωνα με την χρηματιστηριακή, τα ισχυρά θεμέλια και διοίκηση της εταιρείας που συνεχίζει να επεκτείνει το portfolio της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και εκπληρώνει τους στόχους της.

Σχετικα αρθρα

Σταθερός τζίρος και κάμψη κερδών για το Πλαίσιο

admin

Πειραιώς: Θετικό το αποτύπωμα του Project Future

admin

Νέα επίθεση Στέλιου Χατζηιωάννου στη διοίκηση της easyjet

admin

Στα €450 εκατ. κλείνει η κρατική βοήθεια στην Austrian Airlines, θυγατρική της Lufthansa

admin

Ντ. Κόουπ:«Ισχυρές οι οικονομικές επιδόσεις του ΟΠΑΠ»

admin

Alpha Bank: Χρηματοδότηση με εγγυημένα κατά 80% κεφάλαια κίνησης

admin

Βρετανία-κορονοϊός: Ο Μάικλ Γκόουβ σε απομόνωση

admin

Ικτίνος: Ο Βασίλης Πετίνης εξελέγη νέο μέλος στην Επιτροπή Ελέγχου

admin

Motor Oil: Εξαγόρασε το ποσοστό Κοντομηνά στον Alpha

admin

Ισπανία: 674 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο, μειώθηκαν για τρίτη συνεχή ημέρα

admin

Πρόστιμα 880.000 σε 4 καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου

admin

Medicon Hellas: Συγκρατημένη αισιοδοξία για το 2020

admin

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών της Πειραιώς για το Tier II

admin

Air France KLM: Απαραίτητη η κρατική υποστήριξη για να συνεχιστεί η λειτουργία μετά την κρίση

admin

Bασιλάκης: Η απόλυτη ‘’ομίχλη’’ του χειμώνα για τις αερομεταφορές και τα όπλα της Aegean

admin

Κορονοϊός: O υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν σε ασανσέρ με άλλους 13 πολιτικούς

admin

Αυστρία: Δεύτερη φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων προαναγγέλλει ο Κουρτς

admin

H άρση της βρετανικής καραντίνας «προσγειώνει» τώρα τη Ryanair σε Κρήτη – Σαντορίνη

admin