Image default
Επιχειρήσεις

Νέο πρόγραμμα επιβράβευσης και στήριξης εργαζομένων “Covid Stress-free”

Με προτεραιότητα την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης πανδημίας στους εργαζόμενούς της, η Dialectica προχώρησε στον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος για τη στήριξη αλλά την επιβράβευση τους. Μέσα από το πρόγραμμα “Covid Stress-free”, που πρόσφατα βραβεύθηκε ως μία από τις εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στον διαγωνισμό Best Workplaces 2020, η Dialectica προχωρά σε σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών που στόχο έχουν την ενίσχυση της ομαδικότητας και της θετικής ψυχολογίας στα πλαίσια της εξ αποστάσεως εργασίας. Την ίδια στιγμή, η εταιρεία δεν προέβη σε καμία περικοπή ή δυσμενή μεταβολή σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους της καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης και παρά την εύλογη μείωση της οικονομικής της δραστηριότητας.

Εικονικά μαθήματα Yoga και Capoeira, συμβουλές για αποτελεσματική εργασία από το σπίτι, εξ ’αποστάσεως coffee breaks και γεύματα μεταξύ εργαζομένων, αναρτήσεις στο blog για καλές πρακτικές και εμπειρίες συναδέλφων για την τηλεργασία, προτάσεις για δωρεάν εκπαιδεύσεις, βιβλία, ταινίες, αθλητικά γεγονότα και ενδιαφέροντα άρθρα κάθε Παρασκευή, περιλαμβάνονται στις δράσεις, που οργανώνει ήδη σε σταθερή βάση η εταιρεία. Επιπλέον, η Dialectica δημιούργησε τα “pub quiz nights”, ένα εβδομαδιαίο παιχνίδι γνώσεων μεταξύ των εργαζομένων μέσω zoom, όπου σε μια εικονική pub διασκεδάζουν ακονίζοντας τις γνώσεις τους.

Ταυτόχρονα, τα “Talks” με προσκεκλημένους επιστήμονες Υγείας μια φορά το μήνα κρατούσαν ενήμερο το προσωπικό για τις εξελίξεις της πανδημίας, ενώ με τα “Remote Check-ins”, τα μέλη του People Operations Team έκαναν προσωπικές διαδικτυακές συναντήσεις με κάθε έναν εργαζόμενο με στόχο την υποστήριξη και την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Η συγκεκριμένη πρακτική είχε μεγάλη απήχηση, μιας και πολλοί εργαζόμενοι προέρχονται από το εξωτερικό ή άλλες πόλεις της Ελλάδας και βρέθηκαν μακριά από τις οικογένειές τους.

Το σύνολο αυτών των στοχευμένων δράσεων έχουν θετικό αποτύπωμα, καθώς κράτησαν το ηθικό των εργαζομένων ψηλά, ενώ αύξησαν και την παραγωγικότητά τους. “Με τον τρόπο αυτό ήρθαμε όλοι πιο κοντά, συσφίξαμε σχέσεις, ανακαλύψαμε πράγματα που δεν γνώριζε ο ένας για τον άλλο και αναδείξαμε το ταλέντο, την επινοητικότητα και την ενσυναίσθηση κάθε εργαζομένου της εταιρείας. Δεν σκεφτήκαμε στιγμή να εγκαταλείψουμε τις θεμελιώδεις αξίες μας, παρά τις αρχικές ανησυχητικές τάσεις στην παγκόσμια αγορά του market intelligence. Στόχος μας ήταν και θα είναι να παρέχουμε στους εργαζόμενούς μας μια ολοκληρωμένη εμπειρία αναγνώρισης και ανταμοιβής σε επίπεδο αμοιβών, παροχών, επαγγελματικής ανάπτυξης και περιβάλλοντος εργασίας», τονίζει ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Dialectica, Γιώργος Τσαρούχας.

Τονίζεται ότι η εταιρεία προσέφερε στους εργαζόμενους που ταξίδεψαν εκτός Αττικής, τη δωρεάν διενέργεια διαγνωστικών τεστ για τον COVID-19, πριν την επιστροφή τους στην εργασία από την καλοκαιρινή άδεια. Επιπλέον, ήδη οι μισοί περίπου εργαζόμενοι της εταιρείας εργάζονται από το σπίτι, ενώ στα γραφεία εφαρμόζονται αυστηρά οι οδηγίες κοινωνικής απόστασης και είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Σχετικα αρθρα

ΒΕΘ: Αυξημένες εγγραφές -διαγραφές εταιριών στο α΄ τρίμηνο – Πολλές ΙΚΕ

admin

K. Αγγελόπουλος: Τα παιδιά μου θέλουν ομήρους τους εργαζόμενους στη Χαλυβουργική

admin

Μετρό Θεσσαλονίκης: Νέος γύρος αποζημιώσεων από την κοινοπραξία υπό την Άκτωρ

admin

Δρομέας: Νέες παραγγελίες 27 εκατ. ευρώ από τον γερμανικό στρατό

admin

Αύξηση πωλήσεων και κερδών το γ’ τρίμηνο για Τιτάν

admin

Σούπερ Μάρκετ Γαλαξίας: Delivery υπηρεσία και ανακαίνιση του δικτύου

admin

Η Data Communication γιόρτασε την Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών

admin

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Ενέκρινε τη συμφωνία της Euromedica με Farallon και Πειραιώς

admin

Αγορές: Αύξηση κρουσμάτων και κινεζοαμερικανική διαμάχη στο προσκήνιο

admin

Paperpack: Καθαρά κέρδη €1,038 εκατ. στο πρώτο εξάμηνο

admin

«Προϊόν της Χρονιάς» το Full Home της Εθνικής Ασφαλιστικής

admin

Σταθερή η αξιολόγηση του ΟΠΑΠ από την S&P

admin

Γενική Συνέλευση ΟΠΑΠ: Με ισχυρή πλειοψηφία, πράσινο φως από τους μετόχους για όλα τα θέματα

admin

Όμιλος ΟΤΕ: Υλοποίηση του Εθνικού Μητρώου Ασθενών με COVID-19

admin

ΕΥΑΘ: Ετοιμάζει επενδύσεις σε υποδομές και τεχνολογία

admin

ΑΒΑΞ: Από 27/1 η άσκηση του δικαιώματος για την ΑΜΚ

admin

Πάμε Στοίχημα: Με 20 ευρώ παίκτης κέρδισε 36.826 ευρώ!

admin

Πειραιώς σε προσωπικό RBU: Ωρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους

admin