Image default
Επιχειρήσεις

ΙΑΣΩ: Στα 3,5 εκατ. τα κέρδη πρώτου εξαμήνου

Τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους του Ομίλου ΙΑΣΩ ανήλθαν στα 3,52 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2020 από 4,79 εκατ. ευρώ, το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, υποχωρώντας κατά 26,47%

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εισηγμένης, «αντισώματα» στις επιπτώσεις από τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας του Covid-19 επέδειξε, κατά το Α΄ Εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης, συνεχίζοντας την υλοποίηση του προγράμματος επενδύσεων, «θωρακίζοντας» τον ισολογισμό της και διατηρώντας υψηλά ταμειακά διαθέσιμα.

Η επίδραση του Covid-19 στον κύκλο εργασιών, κατά το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου, σε κάποιους τομείς αντισταθμίστηκε, κατά μεγάλο μέρος, εντός των μηνών Μαΐου και Ιουνίου.

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ προχώρησε στο σχηματισμό πρόσθετων προβλέψεων, για πιθανές περικοπές, λόγω της εφαρμογής των μηχανισμών Rebate και Claw back, εξέλιξη που «θωράκισε» τον ισολογισμό, επίδρασε, όμως, στα αποτελέσματα της τρέχουσας περιόδου. Στην ίδια κατεύθυνση εντάσσεται και η αποεπένδυση από την Φιλοκτήτης Α.Ε., χωρίς εγγραφή ζημιάς για τον Όμιλο, η οποία ολοκληρώθηκε στις 31 Αυγούστου.

Οι επαρκείς λειτουργικές ταμειακές ροές επέτρεψαν την απρόσκοπτη υλοποίηση του πλάνου προγραμματισμένων επενδύσεων 3,25 εκατ. ευρώ, για τη διεύρυνση των προσφερόμενων ιατρικών υπηρεσιών, μέσω ανάπτυξης νέων τμημάτων και ενίσχυσης υφιστάμενων. Ταυτόχρονα, στις 30 Ιουνίου 2020 ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου διαμορφώθηκε στα 45,5 εκατ. ευρώ., αφού τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται σε 26,02 εκατ. ευρώ.

Η εκτίμηση της Διοίκησης είναι ότι το ΙΑΣΩ διαθέτει επαρκή ρευστότητα ώστε να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που δημιουργεί η κρίση, τουλάχιστον έως το τέλος του έτους, ακόμα και στην περίπτωση επιβολής νέου lock down, ενώ παράλληλα έχει εξασφαλίσει νέα έγκριση για γραμμή κίνησης κεφαλαίου.  

Τα αποτελέσματα του Α΄ Εξαμήνου 2020 για τον Όμιλο και την Εταιρεία ΙΑΣΩ, όπως προκύπτουν από τις δημοσιευθείσες οικονομικές καταστάσεις, είναι τα εξής:

ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών, μετά από rebate και claw back, ανήλθε, κατά το Α΄ Εξάμηνο 2020, στα 46,49 εκατ. ευρώ έναντι 49,17 εκατ. ευρώ, το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, καταγράφοντας μείωση κατά 5,45%.

ΜΙΚΤΑ ΚΕΡΔΗ: Τα ενοποιημένα μικτά κέρδη μειώθηκαν κατά 24,06%, διαμορφούμενα στα 9,12 εκατ. ευρώ από 12,02 εκατ. ευρώ, το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

ΚΕΡΔΗ ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ, ΤΟΚΩΝ & ΑΠΟΣΒΕΣΕΩΝ (EBITDA): Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα 9,13 εκατ. ευρώ, έναντι 13,67 εκατ. ευρώ το Α΄ Εξάμηνο του 2019, καταγράφοντας πτώση κατά 33,2%. Το περιθώριο EBITDA διαμορφώθηκε στο 19,64%.

ΚΕΡΔΗ ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ: Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 3,39 εκατ. ευρώ από 7,69 εκατ. ευρώ, το Α΄ Εξάμηνο του 2019, σημειώνοντας πτώση κατά 55,86%.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: Ο κύκλος εργασιών της μητρικής ΙΑΣΩ, μετά από rebate και claw back, διαμορφώθηκε στα 35,49 εκατ. ευρώ, έναντι 36,12 εκατ. ευρώ, το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, καταγράφοντας πτώση κατά 1,74%.

ΜΙΚΤΑ ΚΕΡΔΗ: Τα μικτά κέρδη ανήλθαν στα 8,13 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας πτώση κατά 6,83%, σε σχέση με το Α΄ Εξάμηνο του 2019 ( 8,73 εκατ. ευρώ).

ΚΕΡΔΗ ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ, ΤΟΚΩΝ & ΑΠΟΣΒΕΣΕΩΝ(EBITDA): Τα κέρδη προ φόρων χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) της μητρικής ανήλθαν στα 8,33 εκατ. ευρώ, έναντι 9,80 εκατ. ευρώ το Α΄ Εξάμηνο του 2019, καταγράφοντας πτώση κατά 15,01%. Το περιθώριο EBITDA διαμορφώθηκε στο 23,47%.

ΚΕΡΔΗ ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ: Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 4,44 εκατ. ευρώ από 6,84 εκατ. ευρώ, το Α΄ Εξάμηνο του 2019 σημειώνοντας πτώση κατά 35,17%.

ΚΕΡΔΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ: Τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν στα 4,59 εκατ. ευρώ από 4,74 εκατ. ευρώ, το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, υποχωρώντας κατά 3,2%.

Σχετικα αρθρα

Pasal: Κέρδη 8,5 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο

admin

“Βελτιώνεται” η υγεία του Μπόρις Τζόνσον, λέει ο Ράαμπ

admin

Σκηνικό αποφυγής του επενδυτικού κινδύνου…

admin

Καναδάς: Το Οντάριο αφαίρεσε την μαριχουάνα από τη λίστα προϊόντων βασικής ανάγκης

admin

Επένδυση στις ΑΠΕ από την Ευρωπαϊκή Πίστη

admin

COSMOTE Fiber: 36 νέες περιοχές σε όλη την Ελλάδα με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι

admin

Έρχεται εκτίναξη στην αγορά των έξυπνων φορετών συσκευών

admin

ΔΕΗ: Ξεκινά κύμα εθελουσίας εξόδου 900 εργαζομένων κόστους €31,5 εκατ.

admin

Συνεχίζεται η ανάκαμψη για το πετρέλαιο – Στο +11% το αμερικανικό WTI

admin

Στην ΕΛΚΑ η σύμβαση προμήθειας υποβρυχίου καλωδίου από την Ørsted

admin

Χ.Α: Οι αντιστάσεις της αγοράς εντοπίζονται στις 670-680 μονάδες

admin

Samsung Electronics: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη

admin

Η Deloitte Ελλάδος βάζει στο επίκεντρο τους εργαζόμενούς της στην εποχή του covid 19

admin

Praxia Bank: Συρρίκνωση δραστηριοτήτων και απολύσεις

admin

ΗΠΑ: Βουτιά-ρεκόρ για τον PMI Υπηρεσιών τον Μάρτιο

admin

ΕΥ: Οι επιχειρήσεις αναθεωρούν τις στρατηγικές διαχείρισης κεφαλαίων

admin

Νέα οργανωτική δομή στα Ελληνικά Χρηματιστήρια

admin

Δομαζάκης (Creta Farms): Να υπάρξει πλήρης διαφάνεια και έλεγχος των βασικών μετόχων

admin