Image default
BLOOMBERG

Μαύρα σύννεφα στην Disney: Προχωρά σε απολύσεις 28.000 εργαζομένων

Η Walt Disney Co. απολύει 28.000 εργαζόμενους από τα πάρκα ψυχαγωγίας στις ΗΠΑ, σηματοδοτώντας μία από τις μεγαλύτερες περικοπές εργατικού δυναμικού στην εποχή της πανδημίας.

Η κίνηση μείωσης του κόστους επηρεάζει το θεματικό πάρκο, τα κρουαζιερόπλοια και τις επιχειρήσεις λιανικής του ομίλου, δήλωσε η Disney την Τρίτη. Στις περικοπές περιλαμβάνονται στελέχη και μισθωτοί υπάλληλοι, αν και το 67% αυτών που θα απολυθούν είναι εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης. Η Disney προσφέρει παροχές στους εργαζομένους που αποχωρούν, συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών 90 ημερών για την εξεύρεση εργασίας.

Οι περικοπές επηρέασαν αρνητικά τους επενδυτές, με αποτέλεσμα η μετοχή της εταιρείας να υποχωρήσει κατά 2% στις απογευματινές διαπραγματεύσεις. Από τις αρχές του έτους έχει καταγράψει απώλειες 13%.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα ακόμη σημάδι ότι τα ταξίδια και άλλες δραστηριότητες θα ανακάμψουν με αργούς ρυθμούς από την πανδημία. Η Disney ακολουθεί την πορεία των αεροπορικών εταιρειών και άλλων επιχειρήσεων που εξαρτώνται από τα ταξίδια και προχωρούν σε μείωση του εργατικού τους δυναμικού.

Η American Airlines Group Inc. προειδοποίησε ότι μπορεί να θέσει σε διαθεσιμότητα 19.000 υπαλλήλους, ενώ η United Airlines Holdings Inc. σχεδιάζει να περικόψει περίπου 12.000 εργαζομένους.

Disney fell in extended trading after the job-cut news

Επίσης η κίνηση της Disney φέρνει στο προσκήνιο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην Καλιφόρνια, η οποία προχώρησε πιο αργά στην άρση των περιορισμών στα θεματικά πάρκα.

Τα εγχώρια πάρκα της εταιρείας είχαν πάνω από 100.000 εργαζόμενους πριν από την πανδημία, χωρίς να περιλαμβάνονται σε αυτό το νούμερο οι γραμμές κρουαζιέρας και άλλα τμήματα. Το συνολικό εργατικό δυναμικό ανέρχονταν σε 223.000 στο τέλος της προηγούμενης δημοσιονομικής χρήσης που έληξε τον Σεπτέμβριο 2019.

«Όσο θλιβερό και αν είναι που λαμβάνουμε αυτή την απόφαση, είναι η μόνη εφικτή επιλογή που έχουμε υπό το βάρος του παρατεταμένου αντίκτυπου του Covid-19 στην επιχείρησή μας», δήλωσε ο Josh D’Amaro, πρόεδρος του τμήματος πάρκων.

Μικρότερη χωρητικότητα

Η πανδημία οδήγησε στο κλείσιμο όλων των πάρκων της Disney.

Ωστόσο, αυτά που έχουν ανοίξει και πάλι, όπως τα τέσσερα θεματικά πάρκα στη Φλόριντα, λειτουργούν με πολύ μικρότερη χωρητικότητα λόγω των απαιτήσεων της κοινωνικής απόστασης. Ο αριθμός των επισκεπτών, ιδιαίτερα εκείνων που φτάνουν μέσω αεροπορικών ταξιδιών, είναι απογοητευτικός, ανέφερε η εταιρεία.

Η Disney υιοθέτησε επίσης περισσότερη τεχνολογία για την αντιμετώπιση της πανδημίας, επιτρέποντας στους επισκέπτες να κάνουν βόλτα στα πάρκα με την παρουσία του προσωπικού να είναι πιο περιορισμένη. Οι αλλαγές περιλαμβάνουν διαδικτυακές παραγγελίες μενού στα εστιατόρια και συστήματα πληρωμών μέσω κινητού. Μερικές από αυτές τις νέες λειτουργίες απαιτούν λιγότερους υπαλλήλους.

«Μειώσαμε τα έξοδα, σταματήσαμε τα νέα έργα, θέσαμε σε διαθεσιμότητα τους ηθοποιούς των πάρκων ενώ εξακολουθούσαμε να πληρώνουμε παροχές και τροποποιήσαμε τις λειτουργίες μας ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικές», δήλωσε ο D’Amaro. «Ωστόσο, απλά δεν μπορούμε να διατηρήσουμε όλο το προσωπικό μας από τη στιγμή που λειτουργούμε με τόσο περιορισμένη χωρητικότητα».

Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Σχετικα αρθρα

BlackRock: Βγαίνει «short» στο δολάριο έναντι των ασιατικών νομισμάτων λίγο πριν τις αμερικανικές εκλογές

admin

Άκρως προκλητικός ο Αλμπαϊράκ για Ελλάδα-Γαλλία: «Ελπίζουμε να βάλουν μυαλό πριν είναι πολύ αργά»

admin

Microsoft Corp, Nike, Unilever και άλλοι κολοσσοί ιδρύουν «πράσινη» κοινοπραξία

admin

Citi: Ο χρυσός μπορεί να καταγράψει νέο ρεκόρ μέχρι το τέλος του έτους

admin

Σε split 5:1 προχωρά η Tesla

admin

Απτόητος ο χρυσός βαδίζει προς τα 2.000 δολάρια

admin

HSBC: Χιλιάδες προσλήψεις στην Κίνα με έμφαση στο wealth management

admin

Deal ύψους 4,3 δισ. δολαρίων στην αγορά ενέργειας: Η Iberdrola αναδεικνύεται σε παγκόσμια δύναμη

admin

Φυγόδικος για το σκάνδαλο insider trading «Tabernula» καλείται να επιστρέψει 1,6 εκατ. λίρες – Αντιμέτωπος με 8ετή φυλάκιση

admin

Estee Lauder: Οι αλλαγές και οι νέες κινήσεις της εταιρείας με φόντο την κριτική περί ρατσισμού

admin

Bernard Arnault: Το μυστικό πίσω από τη νέα επιχειρηματική κίνηση του πλουσιότερου ανθρώπου της Ευρώπης

admin

SOS εκπέμπουν 200.000 ναυτικοί που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα πλοία

admin

Πώς ο CEO της Zoom κέρδισε 4,2 δισ. δολάρια μέσα σε λίγες ώρες

admin

Morgan Stanley – Tallbacken: Αυτό είναι το καλύτερο play για να αντισταθμίσει κανείς την αβεβαιότητα των αμερικανικών εκλογών

admin

Αυτή είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο χωρίς κανένα κρούσμα κορονοϊού εδώ και σχεδόν 7 μήνες

admin

Citi: Είναι θέμα χρόνου να βρεθεί ο χρυσός στο υψηλό όλων των εποχών – Πού θα φτάσει η τιμή

admin

Σε υψηλό πέντε μηνών παραμένει το πετρέλαιο

admin

Κοντά στα 39 δολάρια το πετρέλαιο

admin