Image default
Επιχειρήσεις

Παράταση δύο εβδομάδων για τους διαγωνισμούς των λιμένων Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Ηγουμενίτσας

Την παράταση κατά δύο εβδομάδες της διορίας για την εκδήλωση ενδιαφέροντος στους διαγωνισμούς που «τρέχουν» για τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, της Καβάλας και της Ηγουμενίτσας, ανακοίνωσε σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ.

Συγκεκριμένα καταληκτική ημερομηνία για το διαγωνισμό πώλησης του 67% του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης προσδιορίζεται πλέον η 16η Οκτωβρίου. Για τον διαγωνισμό που αφορά την υποπαραχώρηση του «Φίλιππος Β» στο λιμάνι της Καβάλας προσδιορίζεται η 23η Οκτωβρίου και για τον διαγωνισμό πώλησης του 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας η 30η Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με κύκλους του ΤΑΙΠΕΔ η απόφαση παράτασης ελήφθη, μετά από σχετικά αιτήματα των ενδιαφερόμενων επενδυτών για την έγκαιρη συλλογή των νομιμοποιητικών εγγράφων, τα οποία είναι απαραίτητα για τη συμμετοχή στην πρώτη φάση του διαγωνισμού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι ισχυρή η αμερικανική παρουσία στους διαγωνισμούς για τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας. Εκπρόσωποι του αμερικανικού επενδυτικού fund BlackSummit Financial Group και του κρατικού χρηματοδοτικού οργανισμού των ΗΠΑ, Development Finance Corporation (DFC) έχουν μιλήσει δημοσίως για το ενδιαφέρον τους μιας και τα δύο λιμάνια έχουν τη δυνατότητα να μετουσιωθούν σε γεωπολιτικά και ενεργειακά hubs.

Υπενθυμίζεται ότι έχει δοθεί ήδη παράταση και για τον διαγωνισμό που αφορά τη σύμβαση παραχώρησης της χρήσης, ανάπτυξης και εκμετάλλευσης του υπόγειου φυσικού χώρου του κοιτάσματος φυσικού αερίου «Νότια Καβάλα» ως χώρου αποθήκευσης φυσικού αερίου. Για το συγκεκριμένο project νέα ημερομηνία ορίστηκε η Δευτέρα 19 Οκτωβρίου.

Σχετικα αρθρα

Intralot: Στις 9 Απριλίου η πρόωρη ολική αποπληρωμή ομολόγου

admin

Intralot: Στις 9 Απριλίου η πρόωρη ολική αποπληρωμή ομολόγου

admin

Εβροφάρμα: Ανοδος 55% στα καθαρά κέρδη, μοιράζει μέρισμα 0,05 ευρώ

admin

Νέο υποκατάστημα στην Τρίπολη εγκαινίασε η Παγκρήτια Τράπεζα

admin

Στο «σφυρί» κτίρια γραφείων από τον εκκαθαριστή της Ασπίς Πρόνοια

admin

Εγκαινιάστηκε το 30ο κατάστημα Pepco στην Ελλάδα

admin

Mytilineos-Data Youth: Ενδυνάμωση άνεργων νέων με ψηφιακές δεξιότητες

admin

MINERVA: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία τροποποίησης του Κοινοπρακτικού Ομολογιακού Δανείου

admin

Μινέρβα-Λαδένης: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία τροποποίησης του ΚΟΔ

admin

Υπέγραψαν Avramar-τράπεζες το δάνειο των 20 εκατ. ευρώ

admin

Brown Hotels: Στόχος τα 24 ξενοδοχεία μέχρι το 2025

admin

Οι πρώτες επενδύσεις του 2024 για την Premia Properties

admin