Image default
Επιχειρήσεις

Στα χέρια του Δημήτρη Ματεμτζή πέρασε ο όμιλος Intrafashion με το γνωστό σήμα Pink Woman

Σε εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας INTRAFASHION GROUP S.A, κάτοχο του ευρέως αναγνωρισμένου σήματος γυναικείας μόδας “PINK WOMAN”, προχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Δημήτρης Ματεμτζής σε ένα χαρακτηριστικό «management buyout».

Οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ του κ. Ματεμτζή και του ιδρυτή της εταιρείας κ. Παύλου Χατζηπαυλίδη ήταν πολύμηνες.

Λεπτομέρειες για τον τρόπο ή το ύψος της συναλλαγής δεν γνωστοποιήθηκαν. Σημειωτέον πάντως ότι η εταιρεία προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 450.820 ευρώ στις 30 Ιουνίου.

Σε κοινή τους δήλωση ο νέος ιδιοκτήτης Δημήτρης Ματεμτζής και ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της PINK WOMAN για πάνω από 15 χρόνια Παύλος Χατζηπαυλίδης ανέφεραν: «Με αυτή την αμοιβαίως επωφελή συμφωνία διασφαλίζεται η απρόσκοπτη συνέχεια και ανάπτυξη της Εταιρείας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε αγορές του εξωτερικού, η οποία στηρίζεται στην ομάδα των στελεχών της, στους αξιόλογους συνεργάτες της και φυσικά στην ισχυρή κεφαλαιακή της επάρκεια, ιδίως σε περιόδους όπως αυτή που η αγορά παγκοσμίως αντιμετωπίζει. Το 5ετές αναπτυξιακό πλάνο του Ομίλου ξεκίνησε ήδη από τις αρχές του 2020 και εξελίσσεται ανεξαρτήτως της επίδρασης της πανδημίας, στοχεύοντας να σπάσει το «φράγμα» των 50 εκ. ευρώ με έμφαση στην οργανική ανάπτυξη, την καινοτομία, την τεχνολογία και την εξωστρέφεια».

Η εταιρεία σήμερα

Σήμερα η εταιρεία Intrafashion διαθέτει περίπου 100 καταστήματα λιανικής πώλησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Ιταλία, Κύπρο, Μάλτα και άλλες χώρες), τόσο ιδιόκτητα, όσο και με συνεργασίες Franchise και ακολουθεί μια πλήρως καθετοποιημένη δομή λειτουργιών, από το σχεδιασμό ως και το σημείο πώλησης. Απασχολεί περισσότερα από 250 άτομα.

Η Intrafashion, καθώς πέρυσι αποφάσισε να αλλάξει την οικονομική της χρήση από 1/7 ως 30/6 σε 1/1 ως 31/12, κοινοποίησε ισολογισμό που αφορά μόλις μία περίοδο έξι μηνών, μεταξύ 1/7/2018 και 31/12/2018. Σύμφωνα με αυτόν, ο καθαρός κύκλος εργασιών ήταν 15,7 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται, πάντως, ότι στην αμέσως προηγούμενη χρήση (1/7/2017-30/6/2018) είχε καταγράψει αύξηση του κύκλου εργασιών στα 28,19 εκατ. ευρώ. Παρ’ όλα αυτά, τόσο στην πρώτη περίπτωση όσο και στη δεύτερη οι χρήσεις ήταν ζημιογόνες (245.265 ευρώ και 336.648 ευρώ αντίστοιχα). Οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της εταιρείας στις 31/12/2018 ήταν 8,33 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα περίπου 4 εκατ. ευρώ αφορούσαν τραπεζικά δάνεια.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόσφατα βραβεύτηκε ως “Greek Fashion Brand of the Year” από τον αναγνωρισμένο θεσμό «Best in Fashion 2020”.

Ο νέος ιδιοκτήτης

Ο νέος ιδιοκτήτης του ομίλου INTRAFASHION και όπως σημειώθηκε -μέχρι πρόσφατα- Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, Δημήτρης Ματεμτζής, αποτελεί καταξιωμένο υψηλόβαθμο στέλεχος με πορεία άνω των 25 ετών σε επιτελικές θέσεις σε πολυεθνικούς Ομίλους όπως η L’ OREAL, η CHAMPION, και η HANES BRANDS Inc, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο εντυπωσιακό track record του καταγράφεται, μεταξύ άλλων, ότι από τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου Νοτίου Ευρώπης και Μέσης Ανατολής της Champion κατόρθωσε να εδραιώσει την Αμερικανική Μάρκα Αθλητικών Ειδών σε ηγέτιδα δύναμη σε πάνω από 15 χώρες, συμμετέχοντας στη Διοικητική ομάδα που σχεδίασε και υλοποίησε την εξαγορά του Ευρωπαϊκού της βραχίονα από την HBI Inc. για ένα τίμημα που ξεπέρασε τα 260 εκ. δολ..

Σχετικα αρθρα

Η Anytime της INTERAMERICAN προσφέρει 1.500 tablets σε σχολεία

admin

ΣΥΡΙΖΑ-Γ.Τσίπρας: Λύση κρατικής ενίσχυσης για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

admin

Μαριλένα Καραδήμα: Παγκόσμια συμμαχία γυναικών για το ποιοτικό ελαιόλαδο

admin

Καρέλιας: Με ιστορικό ρεκόρ στον τζίρο έκλεισε το 2019

admin

Cosmote: Η οπτική ίνα μέχρι το σπίτι έφτασε στην Σπάρτη

admin

Συμφωνία INTRALOT και Simplebet για Στοιχηματισμό σε Micro-Markets

admin

Ανθεκτικές σε περίοδο ύφεσης οι επενδύσεις επιχειρηματικών συμμετοχών (VC)

admin

Φέτα Ρούσσας: Από τη Θεσσαλία στις 5 ηπείρους

admin

Βρετανία: Επιπλέον 887 θάνατοι από τον κορονοϊό

admin

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Υπογραφή ομολογιακού δανείου 20 εκατ. ευρώ με την Τράπεζα Πειραιώς

admin

Εγκρίθηκε η εξαγορά της αλυσίδας Γαλαξίας από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

admin

Νέες ψηφιακές λύσεις από την ΕΥ για τον τομέα της ενέργειας

admin

Ετσι θα επαναλειτουργήσουν οι τουριστικές επιχειρήσεις – Τι θα ισχύσει για ξενοδοχεία, ρεσεψιόν, εστιατόρια, μπαρ, πισίνες, κατασκηνώσεις, rent a car

admin

Quest: Διερευνητικές επαφές με Γ.Ε. Δημητρίου

admin

Μυτιληναίος: Στις 4/6 η τακτική ΓΣ των μετόχων – Σύσταση για μη συμμετοχή με φυσική παρουσία

admin

Μπουτάρης: Τη μετατροπή των ανώνυμων μετοχών σε ονομαστικές ενέκρινε η ΓΣ

admin

Eurobank: Νέος επικεφαλής Κανονιστικής Συμμόρφωσης ο Αθ. Αθανασόπουλος

admin

Uni Systems: Ιδρύει τον Συνεργατικό Σχηματισμό Καινοτομίας «Πλειάδες» για το Διαδίκτυο των Πραγμάτων

admin