Image default
Αγορές

Τεχνολογικό «άλμα» στη Wall Street

Ανοδικό ήταν το κλείσιμο της πρώτης συνεδρίασης του Σεπτεμβρίου για το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με τον τεχνολογικό κλάδο να αποτελεί τον απόλυτο πρωταγωνιστή.

Παρά το έντονα ανοδικό ξεκίνημα, οι βασικοί δείκτες της Wall Street έχασαν τα αρχικά τους κέρδη, καθώς φαίνεται να εξασθενούν οι ελπίδες για συμφωνία του Λευκού Οίκου και των Δημοκρατικών για ένα νέο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης της οικονομίας των ΗΠΑ.

Στα μάκρο της ημέρας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλε αίτηση για παροχή επιδόματος ανεργίας, κινήθηκε χαμηλότερα την προηγούμενη εβδομάδα, αν και παραμένει σε υφεσιακό επίπεδο, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ένα ακόμη πακέτο διάσωσης της κυβέρνησης, για επιχειρήσεις και ανέργους. Οι αιτήσεις παροχής επιδόματος ανεργίας διαμορφώθηκαν στις 837.000 στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου, έναντι των 873.000 την προηγούμενη εβδομάδα. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν 850.000 αιτήσεις παροχής επιδόματος ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα.

Στο πεδίο των συναλλαγών, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,13% στις 27.816,90 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 κινήθηκε υψηλότερα κατά 0,54% στις 3.381,10 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε «άλμα» 1,42%, κλείνοντας στις 11.326,51 μονάδες.

Σε χαμηλό δύο εβδομάδων το πετρέλαιο

Ισχυρές απώλειες κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, κλείνοντας σε χαμηλό δύο εβδομάδων, εν μέσω ανησυχιών ότι τα αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού σε παγκόσμια κλίμακα ετοιμάζουν το έδαφος για γενική μείωση της ζήτησης για ενεργειακούς πόρους το προσεχές διάστημα.

Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου brent, παράδοσης Δεκεμβρίου, έχασε 1,37 δολάρια ή 3,2%, κλείνοντας στα 40,93 δολ. το βαρέλι.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Νοεμβρίου έχασε 1,50 δολάριο ή 3,7%, κλείνοντας στα 38,72 το βαρέλι.

Οι τιμές τόσο για το WTI όσο και για το Brent είναι οι χαμηλότερες από τις 15 Σεπτεμβρίου.

Ξανά πάνω από τα 1.900 δολάρια ο χρυσός

Τα επίπεδα των 1.900 δολαρίων ανά ουγγιά ξεπέρασε εκ νέου ο χρυσός την Πέμπτη, κλείνοντας σε υψηλό σχεδόν δύο εβδομάδων.

«Οι τιμές του χρυσού ευημερούν καθώς οι traders ανησυχούν για την εύθραυστη κατάσταση που αποτυπώνουν τα μακροοικονομικά στοιχεία», τόνισε ο Naeem Aslam, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην AvaTrade.

Έτσι, ο χρυσός Δεκεμβρίου κινήθηκε ανοδικά κατά 20,80 δολάρια ή 1,1%, κλείνοντας στα 1.916,30 δολ. ανά ουγγιά. Πρόκειται για το υψηλότερο κλείσιμο του κίτρινου μετάλλου από τις 18 Σεπτεμβρίου.

Η μεταποίηση δίνει ώθηση στο ευρώ

Τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τη μεταποίηση στην Ευρωζώνη ενισχύουν το ευρώ στην πρώτη συνεδρίαση του Οκτωβρίου. Σημειώνεται ότι ο δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (ΡΜΙ) των επιχειρήσεων μεταποίησης αυξήθηκε κατά 2 μονάδες στις 53,7 μονάδες τον Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με τον Αύγουστο, σύμφωνα με την έρευνα της ιδιωτικής εταιρείας IHS Markit.

Σε αυτό το πλαίσιο, το ευρώ ενισχύεται κατά 0,23% έναντι του δολαρίου και η ισοτιμία τους ανέρχεται στο 1,1744. Παράλληλα, το ευρώ κερδίζει κατά 0,51% έναντι της βρετανικής λίρας, με την ισοτιμία των δύο νομισμάτων να διαμορφώνεται στο 0,9114.

Σχετικα αρθρα

Ασιατικές αγορές: Ανοδικές τάσεις μετά τα ρεκόρ στη Wall Street

admin

Ρεκόρ απόδοσης για S&P500- Άλμα 10,2% στο τρίμηνο

admin

Νέα ρεκόρ στις ευρωαγορές- Άλμα 6,8% στο τρίμηνο

admin

Προς ρεκόρ απόδοσης Q1 ο S&P500- Συνεχίζεται το ράλι

admin

Κέρδη ξανά στο άνοιγμα των Ευρωαγορών-Επιβεβαιώνεται η ύφεση στην Βρετανία

admin

Σε υψηλό-ρεκόρ οι αυστραλιανές μετοχές- «Ζορίζεται» το γεν

admin

Wall Street: Νέο ρεκόρ ο S&P 500-Άλμα ο Dow Jones

admin

Ευρωαγορές: Νέο ρεκόρ για τον Stoxx 600-Ράλι 15% η H&M

admin

Wall Street: Επιστροφή στα κέρδη μετά την τριήμερη πτώση

admin

Goldman Sachs: Αναμένει «περιορισμένη άνοδο» για τις αμερικανικές μετοχές

admin

Επιφυλακτικότητα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Υποχωρεί η δυναμική της αγοράς

admin

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Ζυγίζοντας» τα μάκρο

admin