Image default
Επιχειρήσεις

Playboy: «Ανάσταση» κι επιστροφή στο Χρηματιστήριο, με μόττο τη σεξουαλική ευεξία

Το μεγαλύτερο ανδρικό περιοδικό του πλανήτη ετοιμάζει τη μεγάλη του επιστροφή στο Χρηματιστήριο.

Η, εταιρεία που ιδρύθηκε από τον Χιου Χέφνερ το 1953, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα συγχωνευθεί με την SPAC Mountain Crest Acquisition με μια συμφωνία που εκτιμά την αξία του Playboy στα 425 εκατομμύρια δολάρια.

Ο ακριβής χρόνος της επιστροφής του Playboy στο Χρηματιστήριο δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί: από τον ισολογισμό μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής θα κερδίσει 100 εκατομμύρια δολάρια, ενώ στο στο «τιμόνι» της εταιρείας θα συνεχίσει να βρίσκεται ο Μπεν Κον, βετεράνος της Wall Street, διευθύνων σύμβουλος της Cowen & Company και του ιδιωτικού καταστήματος Rizvi Traverse.

Μετά από αρκετά χρόνια οικονομικών προβλημάτων που έριξαν την τιμή της μετοχής, το Playboy πουλήθηκε το 2011 για 205 εκατομμύρια δολάρια από μια εταιρεία χαρτοφυλακίου του Χέφνερ (που πέθανε το 2017) και τη Rizvi Traverse.

Υπό την καινούργια ιδιοκτησία, το Playboy στράφηκε στις επιχειρήσεις του streetwear και των αξεσουάρ, ενώ σταμάτησε να εκτυπώνει το περιοδικό στις αρχές του 2020.

Ο Κον, ως Διευθύνων Σύμβουλος του Playboy, καλείται να επαναφέρει τον εμβληματικό τίτλο στις παλιές του δόξες και να να προσεγγίσει νέους επενδυτές, οι οποίοι ακόμα νομίζουν πως πρόκειται για ένα περιοδικό με γυμνές γυναίκες που πωλείται απευθείας από τη βίλα του Playboy.

«Είδα στο Playboy τη μεγαλύτερη ευκαιρία της καριέρας μου. Το Playboy είναι τεράστιο», είπε ο Κον.

«Η προσφορά»

Το επιχειρηματικό μοντέλο του Playboy θα επικεντρωθεί σε τέσσερις τομείς προώθησης: (1) σεξουαλικής ευεξίας (2) στυλ και ενδύση (3) τυχερών παιχνίδιών (4) ομορφιάς και περιποίησης.

Τα προϊόντα σεξουαλικής ευεξίας όπως τα εσώρουχα και τα νέα προϊόντα περιποίησης όπως το σπρέι σώματος, που έχουν κυκλοφορήσει στα καταστήματα της Walmart, θα αντιστοιχούν στο 40% των πωλήσεων του Playboy το 2020.

Το ήμιση της δραστηριότητας του νέου Playboy, θα αφορά νέου θα είναι η μόδα και αξεσουάρ για άνδρες και γυναίκες παγκοσμίως, επιδιώκοντας συνεργασίες με ομίλους όπως, οι Urban Outfitters, το Nordstrom και το Bloomingdale’s.

«Τα τελευταία δύο χρόνια, κλείσαμε σχεδόν όλες τις παλαιότερες επιχειρήσεις μέσων ενημέρωσης, προσεγγίσαμε πιο αποτελεσματικά τις νεότερες γενιές με νέες εκδόσεις προϊόντων, δημιουργήσαμε δυνατότητες άμεσης κατανάλωσης και εισπράξαμε προκαταβολικά περισσότερα από 400 εκατομμύρια δολάρια από έσοδα χρήσης του ονόματος και των σημάτων μας.» 

«Εισαγάγαμε επίσης νέες σειρές προϊόντων που ανήκουν και λειτουργούν στις ΗΠΑ – ένα βασικό μέρος της στρατηγικής μας για τη λήψη μεγαλύτερου μέρους των καταναλωτικών δαπανών έναντι της μάρκας, λέει ο Κον.

Στο μεταξύ, κυκλοφόρησε μια νέα σειρά αρωμάτων με την επωνυμία του Playboy, για άνδρες και γυναίκες, στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και μια νέα συλλογή οικιακών ειδών με την ίδια επωνυμία στο Wayfair.

«Τα οικονομικά»

Η κατάσταση της επιχείρησης είνα καλύτερη σε σύγκριση με αυτή όταν εξαγοράστηκε το 2011: 400 εκατομμύρια δολάρια είσπραξη από χρήση των σημάτων της εταιρείας, 68% αναμενόμενη αύξηση εσόδων το 2020, διπλασιασμός στα κέρδη προ τόκων το 2020 έναντι του 2019 (δεν έχει κοινοποιηθεί ο συνολικός αριθμός εσόδων)  και 100 εκατομμύρια κέρδη μέχρι το 2025.

Σχετικα αρθρα

Παραίτηση – βόμβα στη Nikola: Φεύγει οικειοθελώς ο ιδρυτής της Τρέβορ Μίλτον

admin

Ποιοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη Wind

admin

Αλλάζει τις ξενοδοχειακές σειρές προϊόντων η Παπουτσάνης

admin

Forthnet: Δέκατη τρίτη περίοδος εκτοκισμού ΜΟΔ

admin

Πρόστιμα €45.000 σε 22 επιχειρήσεις για μη τήρηση μέτρων έναντι του Covid-19

admin

Μυτιληναίος: Εγκρίθηκε το Σχέδιο Συγχώνευσης των Δέλτα Ενεργειακή και ΜΟΒΑΛ

admin

Την 1η Ιουλίου ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό το Hilton Αθηνών

admin

Νέα ηγεσία στην ΕΡΤ το δίδυμο Ζούλα – Γαμπρίτσου

admin

ΑΔΜΗΕ: Σε λειτουργία και το δεύτερο υποβρύχιο καλώδιο στην Ανδρο

admin

ΔΕΗ: Από το χείλος της χρεοκοπίας στο success story – Οι 14 μήνες που άλλαξαν την πορεία της

admin

Forthnet: Οι ομολογιούχοι εγκρίνουν την πώληση στην ΒC Partners  

admin

Η KLM ξεκινά από τις 6 Ιουνίου τη σύνδεση Άμστερνταμ-Αθήνα

admin

Δυο νέα καταστήματα Γερμανός σε Βριλήσσια και Αγία Παρασκευή

admin

Στη Westnet οι λύσεις της Check Point για προστασία από κυβερνοεπιθέσεις

admin

Δύο Ελληνικές επιχειρήσεις διακρίθηκαν στα European Business Awards

admin

PRODEA Investments: Επένδυση €16,9 εκατ. σε κτήρια γραφείων στην Αθήνα

admin

Οι επιχειρηματίες αρχίζουν να επενδύουν: Νίκας προς αύξηση κεφαλαίου 10 εκατ. ευρώ

admin

Koρωνοϊός: Η Fujifilm καταθέτει αίτηση για την έγκριση του φαρμάκου Avigan

admin