Image default
BLOOMBERG

Rolls-Royce: Πλάνο για την εξασφάλιση κεφαλαίων έως 6,5 δισ. δολαρίων για την επιβίωση της

Η Rolls-Royce Holdings Plc παρουσίασε τα σχέδια της για την εξασφάλιση κεφαλαίων έως και 5 δισεκατομμυρίων στερλινών (6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων), ενισχύοντας τα μειωμένα αποθεματικά της, εν μέσω της πτώσης της ζήτησης για τους κινητήρες αεροσκαφών που κατασκευάζει.

Ειδικότερα, η εταιρεία σκοπεύει να συγκεντρώσει περίπου 2 δισεκατομμύρια λίρες από τους μετόχους μέσω της έκδοσης δικαιωμάτων και άλλα 3 δισεκατομμύρια λίρες από ομόλογα και δάνεια, σύμφωνα με ανακοίνωση της. Οι μετοχές της υποχώρησαν μέχρι και 7,7%.

Η Rolls-Royce υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα θύματα ενός κλάδου που επλήγη σημαντικά από την πανδημία, με τις μετοχές της να καταγράφουν απώλειες άνω του 80% από τις αρχές του έτους.  Τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων μειώθηκαν απότομα, πλήττοντας τη ζήτηση για αεροπλάνα πλατιάς ατράκτου που χρησιμοποιούν τις τουρμπίνες που κατασκευάζει η εταιρεία, ενώ οι υφιστάμενοι στόλοι παραμένουν σε μεγάλο βαθμό καθηλωμένοι στο έδαφος, με αποτέλεσμα να μην χρειάζονται συντήρηση.

 

Rolls-Royce Holdings Plc Turnaround Derailed as Virus Sees 9,000 Job Cuts
Warren East, CEO Rolls-Royce

«Η αύξηση κεφαλαίου θα βελτιώσει την ανθεκτικότητά μας στην προσπάθεια μας στο τρέχον αβέβαιο λειτουργικό περιβάλλον», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Warren East σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι η πανδημία είχε οδηγήσει σε «απότομη επιδείνωση» τις οικονομικές αποδόσεις των αεροναυπηγικών εργασιών του ομίλου.

Η Rolls-Royce ανακοίνωσε ότι εκτός από την βελτίωση της ρευστότητας της και την ενίσχυση του ισολογισμού της, τα νέα κεφάλαια θα επιτρέψουν στον όμιλο να συνεχίσει τη διάθεση περιουσιακών στοιχείων από μια ισχυρότερη θέση.

Η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε σε χαμηλό 17 ετών την Τετάρτη, αποτυπώνοντας την ανησυχία των επενδυτών για το μέλλον της στη μετά-Covid εποχή, καθώς τα αεροπλάνα μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να ξαναχτίσουν τους στόλους τους και τα ταξίδια, όπως φαίνεται, θα περιοριστούν στις πιο κοντινές διαδρομές, χρησιμοποιώντας μικρότερα αεροσκάφη – μία αγορά στην οποία η βρετανική εταιρεία δεν είναι ανταγωνιστική.

Η έκδοση δικαιωμάτων σε αναλογία 10 προς τρία, με discount 41,4% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Τετάρτης, έχει εξασφαλιστεί πλήρως, ανέφερε η εταιρεία, ενώ η προσφορά ομολόγων ύψους 1 δισεκατομμυρίου λιρών θα προχωρήσει στο εγγύς μέλλον.

Η Rolls Royce είπε επίσης ότι εξασφάλισε δεσμεύσεις για νέο διετές δάνειο ύψους 1 δισ. λιρών, και ότι η UK Export Finance δήλωσε ότι είναι έτοιμη να υποστηρίξει την επέκταση της κατά 80% εγγύησης της, για την υποστήριξη της αύξησης κατά 1 δισ. στερλινών υφιστάμενου δανείου.

Τον περασμένο μήνα η Rolls-Royce ανακοίνωσε ότι στοχεύει να συγκεντρώσει περί τα 2,5 δισ. στερλίνες  (3,2 δισ. δολ.), καθώς εξετάζει διάφορες επιλογές προκειμένου να ενισχύσει τον ισολογισμό της.

Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Σχετικα αρθρα

Ο όμιλος Louis Vuitton αποσύρεται από το super deal των 16 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Tiffany

admin

O 70χρονος εφευρέτης του Playstation ξεκινά καινούργια καριέρα αμισθί

admin

Μεγάλη αλυσίδα εστίασης κλείνει 91 εστιατόρια – Χάνονται 1.900 θέσεις εργασίας

admin

Ανεβάζει τους τόνους η Ε.Ε.: Ξεκινά νομικές διαδικασίες εναντίον του Ηνωμένου Βασιλείου για παραβίαση της συμφωνίας του Brexit

admin

Citi: Ο χρυσός μπορεί να καταγράψει νέο ρεκόρ μέχρι το τέλος του έτους

admin

Κοντά στα 39 δολάρια το πετρέλαιο

admin

British Airways: Περικοπές 10.000 θέσεων εργασίας λόγω της πανδημίας

admin

Γνωστό πολυκατάστημα στρέφεται στην ενοικίαση ρούχων και στη second hand αγορά

admin

Αρνητικός πληθωρισμός στην ευρωζώνη για πρώτη φορά από το 2016

admin

Morgan Stanley – Tallbacken: Αυτό είναι το καλύτερο play για να αντισταθμίσει κανείς την αβεβαιότητα των αμερικανικών εκλογών

admin

Αίτηση πτώχευσης από γνωστή αλυσίδα ρούχων

admin

HSBC: Το ξέφρενο ράλι της μετοχής και τα στοιχήματα των traders

admin

Η πανδημία έφερε μείωση τιμών στα …διαμάντια

admin

H «ανάσταση» της Thomas Cook! Λανσάρεται από την Fosun ως διαδικτυακή ταξιδιωτική εταιρεία

admin

Η ελίτ της Ρωσίας είχε πρόσβαση σε πειραματικό εμβόλιο της Covid-19 από τον Απρίλιο

admin

Αποχώρησε από την Goldman Sachs για να μεγαλώσει το παιδί της και τελικά έγινε εκατομμυριούχος

admin

Τουρκική λίρα: Συνεχίζεται η κατρακύλα – Για πρώτη φορά σπάει το φράγμα των 8 λιρών ανά δολάριο

admin

HSBC: Σε χαμηλό 25ετίας η μετοχή, αυξάνονται οι πιέσεις

admin