Image default
Επιχειρήσεις

SARMED: Νέες επενδύσεις €20 εκατ. εντός διετίας και διπλασιασμός δυναμικότητας στον κλάδο logistics

Τα 200.000 τ.μ υπολογίζεται να φτάσουν οι στεγασμένοι αποθηκευτικοί χώροι της εταιρείας SARMED το επόμενο 18μηνο στον Ασπρόπυργο, υλοποιώντας ένα επενδυτικό πρόγραμμα συνολικού ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Ο διπλασιασμός της δυναμικότητας (σήμερα η εταιρεία διαθέτει 100.000 τ.μ) θα ενισχύσει μία από τις δυναμικότερες επιχειρήσεις της ελληνικής αγοράς Third Party Logistics (3PL), η οποία ακολουθεί αυτόνομη πορεία (μετά την απόσχιση) των Ελληνικών Αποθηκών Σαραντίτη ΑΕ και ελέγχεται μετοχικά από τον κ. Γιάννη Χ. Σαραντίτη.

Παρά τις πιέσεις που δέχεται η αγορά εξαιτίας της πανδημίας, ο κλάδος των logistics εμφανίζεται περισσότερο ανθεκτικός κυρίως λόγω της ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου και της ανάγκης για ενίσχυση του συγκεκριμένου καναλιού διανομής προϊόντων από σουπερμάρκετ και ισχυρές αλυσίδες λιανικής.

Στον τομέα των 3PL, δηλαδή την παροχή υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας για λογαριασμών τρίτων, ο όμιλος της SARMED διαθέτει ήδη ισχυρό πελατολόγιο με ονόματα από το χώρο των τροφίμων (όπως η Coca Cola 3E, η FrieslandCampina, η Pernod Ricard Hellas, η Γρηγόρης, η Μπάρμπα Στάθης, η ΕΨΑ, κ.α.), της βιομηχανίας (BIC, LPC, Σωληνουργεία Κορίνθου, κ.α.),  των καταναλωτικών αγαθών (P&G, Unilever, 3M, Public, κ.α.), της λιανικής (Μετρό, Σκλαβενίτης, ΕΛΟΜΑΣ), των μοτοσυκλετών, της φαρμακοβιομηχανίας, κ.λπ.

Ετσι στην τρέχουσα χρήση τα έσοδα του ομίλου αναμένεται να διατηρηθούν κοντά στα 25 εκατ. ευρώ, δηλαδή στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι, ενώ θα παρουσιάσει λειτουργικά κέρδη. Εκτιμάται πως το μερίδιο που διαθέτει στην πολυδιασπασμένη αγορά των 3PL θα κινηθεί ανοδικά και θα βρεθεί στο τέλος του χρόνου υψηλότερο από το περίπου 7% που υπολογίζονταν την περυσινή χρονιά.

Η ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος θα οδηγήσει την  SARMED σε μία από τις πρώτες θέσεις της αγοράς με βάση τους διαθέσιμους αποθηκευτικούς χώρους. Η διοίκηση εκτιμά πως θα συνεχιστούν οι σημερινοί ρυθμοί ανάπτυξης, που ξεπερνούν το 15% ετησίως, και κινούνται πολύ υψηλότερα από το μέσο όρο της υπόλοιπης αγοράς 3PL.

Πρόσφατα τέθηκε σε λειτουργία νέος αποθηκευτικός χώρος 9.000 τ.μ. στη Μαγούλα και από αρχές Ιανουαρίου θα λειτουργήσει νέα αποθήκη 23.000 τ.μ. στη Μάνδρα. Σταδιακά θα αρχίσει να παραδίδεται το νέο συγκρότημα αποθηκών της εταιρείας στον Ασπρόπυργο, επιφάνειας 60.000 τ.μ. Μέσα στην επόμενη χρονιά θα επεκτείνει κατά 20.000 τ.μ. και τις εγκαταστάσεις που διαθέτει στην ΒΙΠΕ Σίνδου στη Θεσσαλονίκη.

Σχετικα αρθρα

Νέες διακρίσεις για το Bonus app της Αlpha Bank

admin

ΙΕΛΚΑ: Πώς προσδιορίζονται οι τιμές στο λιανεμπόριο τροφίμων

admin

CORAL: Στο BB διατηρείται η πιστοληπτική ικανότητα από την ICAP

admin

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Στις 18/12 η ΓΣ για επιστροφή κεφαλαίου

admin

Το public cloud της IBM υιοθετεί η Aegean

admin

Συμφωνία της Pasal με την Sterner Stenhus Greece για ΑΜΚ

admin

Σε ψηφιακό περιβάλλον το 5ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών στις 10-12 Ιουνίου

admin

Νέα βουτιά πετρελαίου σε χαμηλά 21 ετών – Μικρή ζήτηση, δεν υπάρχουν αποθήκες!

admin

Παπαστράτος: Πιστοποίηση CoVid Shield για τα καταστήματα IQOS

admin

Διοικητικές αλλαγές στη Folli Follie – Στο ΔΣ ο Π.Αλεξάκης

admin

Folli Follie: Προσωρινή προστασία από πιστωτές έως τις 6 Δεκεμβρίου

admin

To Airbnb ακύρωσε τις μονοήμερες διανυκτερεύσεις για το Halloween για να καταστείλει τα πάρτι

admin

Aegean: Στις 11/9 το record date για τους τόκους του ομολόγου

admin

Χ.Α.: Παραμένει το γεωπολιτικό ρίσκο

admin

Νέα κεφαλαιακή «ένεση» από PIMCO στην Qualco

admin

Visa: Το 67% των ΜμΕ και το 78% των καταναλωτών άλλαξε συνήθειες λόγω Covid-19

admin

Καλλιτσάντσης: Οι επενδύσεις πρέπει να είναι αμοιβαία επωφελείς

admin

Καταδικάστηκε ο Πάνος Ψυχάρης για τη DOL Digital

admin