Image default
Επιχειρήσεις

Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 73.500 ευρώ και αναστολή λειτουργίας σε 829 καταστήματα

Πρόστιμα συνολικού ύψους 89.300 ευρώ, εκ των οποίων 73.500 ευρώ αφορούσαν την μη τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του COVID-19 και αναστολή λειτουργίας σε 829 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος επιβλήθηκαν στο πλαίσιο των ελέγχων της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σχετικά με την εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου στο σύνολο της επικράτειας και την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του COVID-19 στην κοινότητα προκύπτει ότι:

1. Κατά το χρονικό διάστημα από 28.09.2020 έως και 04.10.2020 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 242 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 20 παραβάσεις που αφορούσαν στο παράνομο εμπόριο και 54 που αφορούσαν στη μη τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του COVID-19 στην κοινότητα.

2. Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία Αθήνας και Θεσσαλονίκης και την συνδρομή των τοπικών δημοτικών και περιφερειακών αρχών, οι επιχειρήσεις της ΔΙ.Μ.Ε.Α. για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου και την εφαρμογή των μέτρων κατά του COVID-19, έλαβαν χώρα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Μεσσηνία και Λακωνία.

3. Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 89.300 ευρώ, εκ των οποίων 73.500 ευρώ, αφορούσαν την μη τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του COVID-19 στην κοινότητα και 15.800 ευρώ για παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ) και του υπαιθρίου εμπορίου (ν.4497/2017).

4. Επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες (συνολικά 180 ημέρες) σε 12 παραγωγούς – επαγγελματίες εμπόρους λαϊκών αγορών για μη τήρηση των μέτρων κατά της διασπορών του COVID-19 στις οργανωμένες υπαίθριες λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης και σε ένα γυμναστήριο της Αττικής,  για επίσης 15 ημέρες, για μη τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων μεταξύ των οργάνων γυμναστικής.

5. Τέλος, αναφορικά με τους ελέγχους κατά της διασποράς του COVID-19, το χρονικό διάστημα από 1/7/2020 έως και 4/10/2020, πραγματοποιήθηκαν από τη ΔΙ.Μ.Ε.Α., την ΕΛ.ΑΣ., το Λιμενικό Σώμα, την Ε.Α.Δ., τις κατά τόπους Δημοτικές Αστυνομίες, το Σ.Ε.Π.Ε. και τις υπηρεσίες των Περιφερειών 378.330 έλεγχοι, βεβαιώθηκαν 14.013 παραβάσεις, επιβλήθηκαν 26.238 πρόστιμα το συνολικό ύψος των οποίων ανέρχεται σε 6.557.730 ευρώ.

Παράλληλα επιβλήθηκαν: α) αναστολή λειτουργίας για μη τήρηση της αναλογίας ατόμων ανά τ.μ. σε 333 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για 4.995 ημερολογιακές ημέρες συνολικά και β) αναστολή λειτουργίας για μη τήρηση του ωραρίου από 163 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για 489 ημερολογιακές ημέρες συνολικά, που βρίσκονται σε περιφερειακές ενότητες και δήμους της χώρας που τελούν σε ειδικό καθεστώς.

Σχετικα αρθρα

Απίστευτο: Η Ζoom αξίζει περισσότερα από τις 7 μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες του πλανήτη

admin

Φθηνό ρεύμα σε φοιτητές δίνει η Φυσικό Αέριο

admin

Βρετανία: Η έγκυος μνηστή του πρωθυπουργού Τζόνσον πέρασε μία εβδομάδα με συμπτώματα κορονοϊού

admin

Η Acmon Systems αναβάθμισε τη μονάδα της Monotez στα Οινόφυτα

admin

Folli Follie: Αίτημα πτώχευσης αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές

admin

MLS: Απέσυρε την πιστοληπτική διαβάθμιση η ICAP – Παραιτήθηκαν δυο μέλη του ΔΣ 

admin

Νέα καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο σχεδιάζει η Jumbo

admin

Σπύρου: Νέο διοικητικό συμβούλιο εξέλεξε η Γενική Συνέλευση

admin

Νέος κύκλος εξαγορών για ελληνικές εισηγμένες

admin

Νέα ΚΥΑ για τις επιχειρήσεις: Ποιες θα παραμείνουν κλειστές μέχρι τις 24 Μαΐου

admin

Upstream: Νέες προσλήψεις εν μέσω πανδημίας COVID-19

admin

Cenergy Ηoldings: Στις 26 Μαΐου η Γενική Συνέλευση για ανανέωση θητείας μελών Δ.Σ.

admin

Νέες ψηφιακές λειτουργίες για τη Eurobank

admin

ΕΤΕ: Βεβαίωση κανονιστικής συμμόρφωσης από την TUV Austria

admin

Ποιες εταιρείες διακρίθηκαν στον θεσμό «Προϊόν της Χρονιάς»

admin

Ανοιξε το πρώτο υποκατάστημα της Optima Bank

admin

Επένδυση €1,2 εκατ. στην Convert Group από το Uni.Fund

admin

Πλαίσιο Computers: Αύξηση 85,5% της καθαρής κερδοφορίας το πρώτο εξάμηνο

admin