Image default
Οικονομία

Microsoft : Αυτές είναι οι επενδύσεις της εταιρείας στην Ελλάδα

Για τρίτη φορά η Microsoft «ψηφίζει», στηρίζει και επενδύει στην Ελλάδα.

Έτσι, παρά την αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει διεθνώς η πανδημία του κοροναϊού, η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Το γεγονός αυτό το αποδεικνύει και η νέα μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα που ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία Microsoft. Ο πρόεδρος της εταιρείας, Μπράντ Σμιθ ανέφερε ότι «πρόκειται – με διαφορά- για την μεγαλύτερη επένδυση που έχει πραγματοποιήσει η Microsoft στην Ελλάδα τα 28 χρόνια λειτουργίας της στη χώρα. Η επένδυση αυτή αντικατοπτρίζει την πεποίθησή μας ότι η κορυφαία τεχνολογία των Microsoft datacenters μπορεί να βοηθήσει στην καινοτομία και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Επιπλέον, αντανακλά την αισιοδοξία μας για το μέλλον της Ελλάδας, τo όραμα της κυβέρνησής της και τη συνεχιζόμενη οικονομική ανάκαμψη της χώρας».

Ο Μπραντ Σμιθ σε ανάρτησή του στο twitter η οποία συνοδεύεται από μια φωτογραφία του με τον κ. Μητσοτάκη, ανέφερε ότι η επένδυση αντανακλά την αισιοδοξία της εταιρείας για το μέλλον της Ελλάδας και την ανάκαμψη της οικονομίας.

«Είμαι ενθουσιασμένος που συνάντησα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σήμερα στην Αθήνα για να ανακοινώσω ότι η Microsoft θα κατασκευάσει κέντρα δεδομένων στην Ελλάδα – η μεγαλύτερη επένδυση που έχουμε κάνει τα 28 χρόνια που λειτουργούμε στη χώρα. Αυτό αντανακλά την αισιοδοξία μας για το μέλλον της Ελλάδας και την οικονομική ανάπτυξη», έγραψε ο κ. Σμιθ.

I was excited to join Prime Minister @kmitsotakis today in Athens to announce that Microsoft will build datacenters in Greece — the largest investment we’ve made in the 28 years we’ve operated here. This reflects our optimism in Greece’s future and economic recovery. pic.twitter.com/mimRtCsTY5

— Brad Smith (@BradSmi) October 5, 2020

«H δέσμευση απέναντι στους πολίτες και τις επιχειρήσεις της Ελλάδας τοποθετεί τη χώρα στις ηγέτιδες ψηφιακά χώρες της Ευρώπης. Το Datacenter της Microsoft προσδίδει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την ψηφιακή οικονομία. Την ίδια στιγμή αντιπροσωπεύει μία μακροπρόθεσμη επένδυση και ψήφο εμπιστοσύνης στις δυνατότητες της χώρας. Το Cloud μετασχηματίζει κάθε τομέα και κλάδο της οικονομίας. Η επένδυση στις ψηφιακές δεξιότητες 100.000 πολιτών δίνει ώθηση στο ανθρώπινο δυναμικό του παρόντος και του μέλλοντος» δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Microsoft Μπραντ Σμιθ «για την ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελληνική οικονομία και τον Ελληνικό λαό».

«Μια σημαντική μέρα για την Ελλάδα, καθώς η Microsoft ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη επένδυση στα 28 χρόνια λειτουργίας της εδώ – μια επένδυση με πολυεπίπεδη οικονομική σημασία αλλά και μεγάλη κοινωνική απόδοση. Σε ευχαριστώ Μπραντ Σμιθ για την ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελληνική οικονομία και τον Ελληνικό λαό», έγραψε ο πρωθυπουργός.

Στην ανάρτησή του, ο πρωθυπουργός δημοσιοποίησε και ένα βίντεο, που αναφέρεται στην Ελλάδα, έναν τόπο για νέα ξεκινήματα, με άπειρες δυνατότητες και γεμάτος ευκαιρίες.

An important day for Greece, as Microsoft announces its largest investment in 28 years of operating here – an investment with multilevel economic significance, but also great social return. Thank you @BradSmi for your vote of confidence in the Greek economy and the Greek people. pic.twitter.com/ambdhMxqBH

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) October 5, 2020

Η επένδυση ανοίγει το δρόμο σε εγχώριες επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, start ups, και φορείς να επωφεληθούν από τις δυνατότητες του Υπολογιστικού Νέφους, διατηρώντας τα υψηλότερα επίπεδα κυβερνοασφάλειας, παραμονής των δεδομένων στη χώρα και κανονιστικής συμμόρφωσης.

Ο Datacenter κόμβος της Ελλάδας εντάσσεται στον παγκόσμιο χάρτη περιοχών Cloud της Microsoft, που περιλαμβάνει 63 περιοχές, με το Microsoft Azure διαθέσιμο σε 140 χώρες και θα δώσει στις εταιρίες τοπικά πλήρη πρόσβαση στη λίστα υπηρεσιών cloud της Microsoft με αξιοπιστία:

• Microsoft Azure: Διευρυμένες υπηρεσίες Cloud που περιλαμβάνουν υπηρεσίες computing, networking, databases, analytics, AI και IoT.

• Microsoft 365: Το cloud παραγωγικότητας που περιλαμβάνει τις καλύτερες εφαρμογές παραγωγικότητας ενσωματωμένες σε υπηρεσίες Cloud και διαθέσιμες ως μέρος μιας ανοιχτής πλατφόρμας για εταιρικές διαδικασίες.

Διαβάστε επίσης: Microsoft : Επένδυση – σήμα για την αναστροφή του brain drain

• Dynamics 365 and Power Platform: Η επόμενη γενιά έξυπνων εφαρμογών για επιχειρήσεις που επιτρέπουν στους οργανισμούς να μεγαλώνουν, αναπτύσσονται και μετασχηματίζονται για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών, προσφέροντας νέες ευκαιρίες.

• Κανονιστική συμμόρφωση, ασφάλεια και ιδιωτικότητα:  Η Microsoft διαθέτει πάνω από 90 διαπιστεύσεις και επενδύει 1 δισεκατομμύριο δολάρια κάθε χρόνο στην κυβερνοασφάλεια, σε κάθε βαθμίδα του cloud. Η περιοχή Datacenter της Microsoft στην Ελλάδα θα βοηθήσει τις εταιρίες να συμμορφωθούν με τον  Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων της ΕΕ (GDPR) και θα βοηθήσει τους πελάτες να φυλάσσουν τα δεδομένα στην Ελλάδα.

• Βιώσιμη Λειτουργία: Ως μέρος της παγκόσμιας δέσμευσης της Microsoft για αρνητικό αποτύπωμα άνθρακα μέχρι το 2030, η εταιρία θα βασίζεται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε ποσοστό 100% για τα datacenters της μέχρι το 2025.

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν πως η Ελλάδα είναι η πρώτη στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που αποκτά data center region (πρόκειται για ένα σύμπλεγμα τριών εγκαταστάσεων datacenter). Μέχρι τώρα η Microsoft διατηρεί σε λειτουργία datacenters σε 4 χώρες της Ε.Ε., τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία και την Ιρλανδία.

Ακόμη, υπό κατασκευή βρίσκονται σε άλλες 3, την Πολωνία, την Ιταλία και την Ισπανία. Η Ελλάδα γίνεται συνεπώς μόλις η 8η χώρα της Ε.Ε. που επιλέγεται από τη Microsoft για να φωνή μεταφέρονται και αποθηκεύονται τα δεδομένα του Cloud και μόλις η 27η σε όλο τον κόσμο.

Η αρχαία Ολυμπία σε 3D με την υποστήριξη της Microsoft

Μια άλλη επένδυση στην οποία είχε προβεί η Microsoft στην Ελλάδα αφορά μια νέα ψηφιακή εφαρμογή η οποία παραχωρείται ως χορηγία στο ελληνικό δημόσιο σε μια εποχή που η προβολή της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας είναι πιο απαραίτητη από ποτέ.

Η ψηφιακή εφαρμογή, η οποία έχει εγκριθεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, δίνει στους επισκέπτες του Αρχαιολογικού Χώρου της Ολυμπίας και του Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας τη δυνατότητα θέασης τρισδιάστατων παραστάσεων των μνημείων,  όπως αυτά εκτιμάται ότι υφίσταντο στην αρχαιότητα.

Η Μicrosoft εξαγόρασε την ελληνική Softomotive

Aπασχολεί πάνω από 100 εργαζόμενους και προσφέρει τις υπηρεσίες της σε 8000 εταιρείες σε όλο τον κόσμο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Σχετικα αρθρα

Μπλοκάκια : Ποιοι γλιτώνουν από τη διπλή εισφορά

admin

Με πτώση ξεκίνησε το χρηματιστήριο στο Τόκιο

admin

Αντικειμενικές αξίες: Αλλαγές στις τιμές των ακινήτων το 2020

admin

Αναδρομικά: «Ραβασάκια» έξτρα φόρου από την εφορία σε συνταξιούχους

admin

Κοροναϊός : Εκπνέει η προθεσμία για μειωμένους φόρους κατά 25%

admin

Οι νέες απειλές Τραμπ για αποχώρηση από τον ΠΟΕ, προκαλούν την αντίδραση του Κρεμλίνου

admin

Κοροναϊός : Πώς ψωνίζουν οι καταναλωτές και από πού

admin

Γεραπετρίτης: Αναζήτηση ευθυνών και για τη διαπραγμάτευση του 2015

admin

Σκυλακάκης : Μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά η συμμετοχή για το επίδομα θέρμανσης

admin

Ξένες επενδύσεις 1,9 δισ. δολ. σε κινεζικές ζώνες ελεύθερου εμπορίου το επτάμηνο

admin

ΔΝΤ : Υπέρ της αύξησης της φορολόγησης των πλουσίων

admin

IOBE: Νέα ανάκαμψη στον δείκτη οικονομικού κλίματος

admin

ΥΠΟΙΚ : Περισσότερες δόσεις για οφειλές και φόρους για τη διευκόλυνση των πολιτών

admin

Ασθμαίνουσα ανάκαμψη στο Χρηματιστήριο

admin

Ανεμος αισιοδοξίας και διαδοχικά ρεκόρ στη Wall Street

admin

Επένδυση στο Ελληνικό: H προσφυγή της Hard Rock στην ΑΕΠΠ

admin

Σεντένο : Καταγράψαμε πρόοδο, προχωρούν οι τρεις πυλώνες στήριξης της οικονομίας

admin

Ασφαλιστικό: Ποιοι θα πάρουν γενναιόδωρες αυξήσεις στις συντάξεις -Ολες οι νέες διατάξεις

admin