Image default
Αγορές

«Βουτιά» στη Wall Street μετά την ανάρτηση Τραμπ

Αρνητικό γύρισμα με απώλειες άνω του 1% επέφερε στη Wall Street η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, για τερματισμό των συνομιλιών με τους Δημοκρατικούς για το πακέτο τόνωσης της οικονομίας.

Ο Τραμπ σημείωσε ότι έδωσε οδηγίες στην ομάδα του να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους Δημοκρατικούς του Κογκρέσου μέχρι να πραγματοποιηθούν οι εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.  Όπως ανέφερε, διαφωνεί με την επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόσι για το ύψος των χρημάτων για τις πολιτείες, γνωστοποιώντας ταυτόχρονα ότι σχεδιάζει να περάσει ένα «μεγάλο πακέτο τόνωσης» εφόσον νικήσει τον Δημοκρατικό αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν στις εκλογές.

Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου ήρθε λίγες ώρες μετά την έκκληση του προέδρου της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ να αναλάβει δράση το Κογκρέσο για την περαιτέρω στήριξη της οικονομίας. «Η ανάκαμψη θα είναι ισχυρότερη και θα κινηθεί πιο γρήγορα αν η νομισματική και δημοσιονομική πολιτική συνεχίσουν να κινούνται παράλληλα για να παράσχουν στήριξη στην οικονομία μέχρι να ξεπεράσει τον κίνδυνο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 1,34% στις 27,770.65 μονάδες, ο S&P 500 διολισθαίνει κατά 1,40% στις 3,360.81 μονάδες και ο Nasdaq σημειώνει απώλειες κατά 1,57% στις 11,154.60 μονάδες.

Η εικόνα σε πετρέλαιο και χρυσό

Με ισχυρά κέρδη έκλεισε το πετρέλαιο την Τρίτη καθώς ο τυφώνας Delta αναβαθμίστηκε στην κατηγόρια 4 κάτι που αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο για τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στον Κόλπο του Μεξικού. Πιο συγκεκριμένα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Νοεμβρίου ανέβηκε κατά 3,7% στα 40,67 δολάρια το βαρέλι.

Στον αντίποδα, ο χρυσός υποχώρησε, μετά το χθεσινό του κλείσιμο σε υψηλό άνω των δύο εβδομάδων. Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου κατέγραψε απώλειες κατά 0,6% στα 1.908,80 δολάρια ανά ουγγιά. Ισχυρή πτώση για το ασήμι, με το συμβόλαιο Δεκεμβρίου να χάνει 2,6% στα 23,921 δολάρια ο μετρικός τόνος.

Σχετικα αρθρα

Ρεκόρ απόδοσης για S&P500- Άλμα 10,2% στο τρίμηνο

admin

Νέα ρεκόρ στις ευρωαγορές- Άλμα 6,8% στο τρίμηνο

admin

Προς ρεκόρ απόδοσης Q1 ο S&P500- Συνεχίζεται το ράλι

admin

Κέρδη ξανά στο άνοιγμα των Ευρωαγορών-Επιβεβαιώνεται η ύφεση στην Βρετανία

admin

Σε υψηλό-ρεκόρ οι αυστραλιανές μετοχές- «Ζορίζεται» το γεν

admin

Wall Street: Νέο ρεκόρ ο S&P 500-Άλμα ο Dow Jones

admin

Ευρωαγορές: Νέο ρεκόρ για τον Stoxx 600-Ράλι 15% η H&M

admin

Wall Street: Επιστροφή στα κέρδη μετά την τριήμερη πτώση

admin

Goldman Sachs: Αναμένει «περιορισμένη άνοδο» για τις αμερικανικές μετοχές

admin

Επιφυλακτικότητα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Υποχωρεί η δυναμική της αγοράς

admin

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Ζυγίζοντας» τα μάκρο

admin

Επεκτάθηκαν οι απώλειες στη Wall Street- Τρίτη μέρα διόρθωσης

admin