Image default
Επιχειρήσεις

Έρευνα: O COVID-19 έστρεψε τους καταναλωτές στα μαγαζάκια της γειτονιάς

Την στροφή των καταναλωτών προς τα μαγαζάκια της γειτονιάς μετά την έξαρση της πανδημίας COVID19 καταγράφει νέα πανευρωπαϊκή έρευνα που διεξήγαγε η Mastercard. Σύμφωνα με αυτή 3 στους 4 καταναλωτές (74%) τείνουν να πραγματοποιούν όλο και περισσότερες αγορές στα καταστήματα της γειτονιάς τους, σε σχέση με τις αντίστοιχες συναλλαγές τους πριν από ένα χρόνο.

Γεγονός, που σύμφωνα με την εταιρεία καταδεικνύει ότι ναι μεν η λειτουργία των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχει διαταραχθεί απ’ την πανδημία αλλά με τα κατάλληλα εργαλεία η δυσχερής κατάσταση μπορεί να αντιστραφεί. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα η Mastercard δεσμεύει 250 εκατ. δολ. για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και εμπόρων.

Τα στοιχεία

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι Ευρωπαίοι καταναλωτές εμφανίζονται ευαισθητοποιημένοι σχετικά με τη βιωσιμότητα των τοπικών καταστημάτων στις γειτονιές τους. Κύριος τρόπος υποστήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αναφέρεται η αύξηση των αγορών απο τοπικά καταστήματα (49%). Παράλληλα, οι καταναλωτές σημειώνουν πως έχουν αναπτύξει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους καταστηματάρχες της γειτονιάς τους (28%), ενώ εμπιστεύονται όλο και περισσότερο προτάσεις αγορών που προέρχονται απο γείτονές τους ή ανθρώπους που πραγματοποιούν αγορές στην ίδια τοπική κοινωνία (26%).

Δύο στους τρεις Ευρωπαίους (65%) αναφέρουν πως έχουν επανεκτιμήσει την αξία των αγορών από τα καταστήματα της γειτονιάς τους, απο το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού και έπειτα, αναφέροντας τη διευκόλυνση (50%), τις μικρότερες ουρές στα μεγάλα πολυκαστήματα (40%) και τον περιορισμό των μετακινήσεων (31%), ως τους τρεις βασικότερους λόγους.

Επιπλέον, σχεδόν τρεις στους τέσσερις καταναλωτές (72%) σημειώνουν πως προτιμούν να αγοράζουν προϊόντα από εμπόρους που γνωρίζουν, ενώ στο ίδιο ποσοστό (72%) δηλώνουν πως εμπιστεύονται πολύ περισσότερο τις προτάσεις τους για τις αγορές τους.

Η περίοδος του lockdown, εκτός από τη διάθεση υποστήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, έχει επαναφέρει και παραδοσιακές αξίες, καθώς το 58% των ερωτηθέντων δηλώνει πως χαιρετάει πιο αβίαστα τους γείτονες του σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Επιπλέον 1 στους 5 (19%) αναφέρει πως διαθέτει εφεδρικό κλειδί του σπιτιού της διπλανής πόρτας, 44% δηλώνει πως βοηθάει τον γείτονά του στην παραλαβή διαδικτυακών παραγγελιών, ενώ το 18% των ερωτηθέντων σημειώνει πως έχει δημιουργήσει μία κοινή συνομιλία με τους γείτονες του στις πλατφόρμες και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης.

Τέλος, η έρευνα αποκαλύπτει πως τα ταχυδρομεία, τα μπαρ, τα σχολεία, τα πάρκα και τα ψιλικατζίδικα, αποτελούν τα χαρακτηριστικότερα σημείων της εκάστοτε γειτονιάς.

Η Δεκάδα των χαρακτηριστικότερων σημείων αποτελείται από:

1) Σχολείο
2) Καφετέρια
3) Φούρνος
4) Ταχυδρομεία
5) Πάρκο
6) Ψιλικατζίδικο
7) Μπαρ
8) Εκκλησία
9) Βιβλιοθήκη
10) Κρεοπωλείο

Το πρόγραμμα στήριξης της Mastercard

Στην Ευρώπη, η Mastercard έχει ξεκινήσει να προσφέρει ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών για την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως οι πλατφόρμες Business Unusual (vCITA) και Mastercard Trade Solution (Octet). Οι συγκεκριμένες πλατφόρμες δίνουν την ευκαιρία στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να εκσυγχρονίσουν τις υπηρεσίες τους, βελτιώνοντας τις λειτουργικές τους δυνατότητες, μέσα από καινοτόμες εφαρμογές που ξεφεύγουν από τα όρια της παραδοσιακής τραπεζικής.

Για την υποστήριξη και ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα και την Κύπρο, η Mastercard, από την 1η Ιουλίου, προσφέρει τη νέα ψηφιακή υπηρεσία Virtual Personal Assistant. Όλες οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που διαθέτουν εταιρική κάρτα Mastercard®, έχουν δωρεάν, απεριόριστη και αποκλειστική πρόσβαση σε έναν «ψηφιακό προσωπικό βοηθό», απολαμβάνοντας ένα ευρύ φάσμα υποστηρικτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών, για όλες τις πτυχές της δραστηριότητας και των επαγγελματικών αναγκών τους.

Ο Mark Barnett Πρόεδρος της Mastercard Europe, ανέφερε σχετικά : «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας. Η επανασύνδεση των ανθρώπων με τις τοπικές κοινωνίες, τους οδηγούν στην εκ νέου ανακάλυψη ενός μεγάλου εύρους σπουδαίων, πολύτιμων και μοναδικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις γειτονιές τους.

Στη Mastercard, έχουμε διευρύνει και εισάγει έναν μεγάλο αριθμό υπηρεσιών για την υποστήριξη και ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τόσο σε παγκόσμια όσο και ευρωπαϊκή κλίμακα. Ενθαρρύνουμε όλους τους καταναλωτές να συμμετάσχουν στην προσπάθειά μας και να στηρίξουν τους καταστηματάρχες, ψωνίζοντας από τα καταστήματα της γειτονίας τους. Η επανασύσταση της οικονομίας μας, ξεκινάει από τη γειτονιά μας και τα τοπικά καταστήματα, ενώ οι τοπικές κοινωνίες διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο για την ανάκαμψη και επιστροφή στην ανάπτυξη».

 

Σχετικα αρθρα

ΔΕΗ: Νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου έως 1800 εργαζομένων από τον Σεπτέμβριο

admin

EY: Ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση για τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα τα φαινόμενα εταιρικής απάτης

admin

Τα νέα προγράμματα της ΔΕΗ στο φυσικό αέριο

admin

Ανανεώθηκε η θητεία του Kamil Ziegler στον ΟΠΑΠ

admin

Από “ταπεράκι”…”πύραυλος”! Γιατί έκανε άλμα 41% σήμερα η μετοχή της Tupperware

admin

Επανασχεδίαση του «you.gr» του ομίλου Quest

admin

ΔΕΠΑ: Ολοκληρώθηκε η Μερική Διάσπαση του Κλάδου Υποδομών – Συστάθηκε η ΔΕΠΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Α.Ε.

admin

Διάκριση για τα ΕΛΠΕ στα Bravo Sustainability Awards

admin

Ηλεκτροκίνητα οχήματα με χρηματοδότηση από την Τράπεζα Πειραιώς

admin

Ορίστηκε προσωρινή διοίκηση στην Creta Farms

admin

JYSK: Ανοίγει νέα καταστήματα σε Γλυφάδα και Ηράκλειο Κρήτης

admin

Housemarket: Η ICAP διατήρησε το «BB» στην πιστοληπτική της ικανότητα

admin

«Λουκέτο» σε 1200 καταστήματα Zara – Ζημιές τριμήνου άνω των €400 εκατ.

admin

Αλλαγή σελίδας στον ΣΕΒ με πρόεδρο τον Δ. Παπαλεξόπουλο

admin

Triton: Το μεγαλύτερο πλοίο που διέσχισε ποτέ τη Διώρυγα του Παναμά

admin

ΔΕΗ: Οργανωτικές αλλαγές με φόντο… την «πράσινη» ενέργεια

admin

ΕΛΓΕΚΑ: Νέα Group CFO του ομίλου η Χριστίνα Παπανδρέου

admin

Οκτώ κινητές μονάδες για κορωνοϊό από την Intrakat

admin