Image default
Επιχειρήσεις

Πώς η πανδημία αλλάζει τον προσανατολισμό της Mercedes-Benz

Οι έρευνες των επιτελείων και των ειδικών ομάδων επεξεργασίας των μελλοντικών προγραμμάτων και δράσεων καθορίζουν τις νέες τάσεις που θα επικρατήσουν στη κάθε μάρκα για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες από τη νέα οικονομική πραγματικότητα και να ανταπεξέλθουν στις νέες ανάγκες των καταναλωτών.

Μια από τις σημαντικότερες ενέργειες που θα επηρεάσει την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία και κυρίως τους κατασκευαστές πολυτελών αυτοκινήτων είναι η απόφαση της Daimler να αλλάξει τον προγραμματισμό της Mercedes-Benz.

Η Daimler θα μειώσει τα πάγια έξοδα και τις δαπάνες στη Mercedes-Benz κατά περισσότερο από 20% έως το 2025, ως μέρος μιας αναθεώρησης στρατηγικής για να προωθήσει το εμπορικό σήμα περαιτέρω.

Η κίνηση αυτή θα έχει σαν αποτέλεσμα η Mercedes-Benz, που είναι σήμερα η κορυφαία μάρκα premium αυτοκινήτων στον κόσμο, να μετατρέπεται σε μια πολυτελή μάρκα που θα αναπτύσσει μόνο τα μοντέλα τα οποία της αποφέρουν υψηλό κέρδος. Όπως συνέβαινε πριν από μερικές δεκαετίες η γερμανική φίρμα στο μέλλον θα επικεντρωθεί στα πολυτελή μοντέλα μεγάλου όγκου και στα SUV ειδικών προδιαγραφών.

Ο διευθύνων σύμβουλος Όλα Καλένιους είπε στους επενδυτές ότι τα συμπαγή οχήματα, όπως η Mercedes-Benz A και B-Class βοήθησαν στην αναζωογόνηση της μάρκας, αλλά αυτό δεν είναι πλέον ο κύριος στόχος της μάρκας. Η Daimler θα δώσει προτεραιότητα στους πόρους για να δημιουργηθούν νέα μοντέλα με υψηλότερη απόδοση κέρδους.

Αντί να επικεντρωθεί στην αύξηση του όγκου της παραγωγής των μικρομεσαίων και μεσαίων μοντέλων, η Mercedes-Benz θα στοχεύσει στο διπλασιασμό των πωλήσεων των αυτοκινήτων υψηλών προδιαγραφών Maybach, το οποίο έχει αρχική λιανική τιμή πώλησης 150.000 ευρώ και θα ενισχύσει τις πωλήσεις εκδόσεων AMG και G-Wagon, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Οι πιο αποτελεσματικές τεχνικές κατασκευής και το χαμηλότερο σταθερό κόστος, θα έχουν σαν αποτέλεσμα η Mercedes-Benz να έχει διψήφιο κέρδος από τις πωλήσεις έως το 2025 σε καλές συνθήκες αγοράς ή μεσαίο έως υψηλό μονοψήφιο περιθώριο όταν οι αγορές είναι αδύναμες, δήλωσε ο Όλα Καλένιους.

Τα μέτρα μείωσης κόστους και απόδοσης περιλαμβάνουν την εξάλειψη των χειροκίνητων κιβωτίων ταχυτήτων και τη μείωση της ποικιλίας των κινητήρων καύσης, που προσφέρονται κατά 70% έως το 2030. Περίπου 5.000 άτομα συμφώνησαν να αποδεχθούν την πρόωρη συνταξιοδότηση.

Οι νέες πλατφόρμες οχημάτων, συμπεριλαμβανομένης μιας δεύτερης αρχιτεκτονικής ηλεκτρικών οχημάτων, γνωστών ως MMA, θα χρειαστούν λιγότερο χρόνο για την κατασκευή, όπως και η νέα Mercedes-Benz S-Class, η οποία χρειάζεται 25% λιγότερο χρόνο για συναρμολόγηση από την προηγούμενη.

Για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητά της, η Daimler επιδιώκει να μειώσει το κόστος των συστημάτων μπαταρίας κάτω από 100 ευρώ ανά κιλοβατώρα έως τα μέσα της δεκαετίας και μια ηλεκτρική λιμουζίνα, το EQS, θα λανσαριστεί το επόμενο έτος.

Η Daimler στοχεύει επίσης να κυκλοφορήσει ένα νέο λειτουργικό σύστημα οχημάτων λογισμικού, γνωστό ως MB.OS, έως το 2024 και να χρησιμοποιήσει εξερχόμενες ενημερώσεις για τη δημιουργία λειτουργικού κέρδους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ έως το 2025 από ψηφιακές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της στάθμευσης και της χρέωσης.

Η πανδημία COVID-19 είχε σαν αποτέλεσμα τη μείωση των πωλήσεων και η εταιρεία κατέγραψε απώλειες το πρώτο και δεύτερο τρίμηνο.

Για να αντιμετωπίσει τις απώλειες, η Mercedes-Benz σταμάτησε να κατασκευάζει sedan στις Ηνωμένες Πολιτείες για να επικεντρωθεί σε πιο κερδοφόρα SUV, συνδύασε την ανάπτυξη κυψελών καυσίμου με τη Volvo Trucks και σταμάτησε μια συμμαχία ανάπτυξης νέων τεχνολογιών με τη BMW.

Σχετικα αρθρα

Η EY χρηματοοικονομικός σύμβουλος στην πώληση του ανθρακούχου νερού Δουμπιά

admin

Πετρόπουλος: Στο 0,081% το ποσοστό ιδίων μετοχών – Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα

admin

Που ετοιμάζεται να επενδύσει η Quest

admin

Η tora Wallet σύμμαχος στο «χτίσιμο» του αφορολόγητου

admin

Στο «σφυρί» το ακίνητο της Χ.Κ. Τεγόπουλος στο Κορωπί

admin

Χρέος 97,8 εκατ. λιρών αφήνει στη Folli Follie η Links of London

admin

Intralot: Ξεκινούν υπηρεσίες αθλητικού στοιχήματος στην Μοντάνα

admin

Επτά βραβεία για Cosmote στα Mobile Excellence Awards 2019

admin

Επέκταση της συνεργασίας IDE και RAYTHEON για τους Patriot

admin

ΟΠΑΠ και συνδρομητικά κανάλια περιμένουν με αγωνία τα Πρωταθλήματα – Απόψε ανακοινώσεις

admin

Έκδοση τριών ομολογιακών δανείων από την ΣΙΔΜΑ

admin

Alpha Bank: Οι όροι της μέγα-τιτλοποίησης Galaxy

admin

Θερινές εκπτώσεις: Ξεκινούν τη Δευτέρα πόσο θα διαρκέσουν

admin

CNL Capital: Αύξηση των εσόδων κατά 19% το α’ εξάμηνο

admin

To Viber διακόπτει κάθε επιχειρηματική σχέση με το Facebook

admin

Οριστικό λουκέτο μετά από 115 χρόνια για το εργοστάσιο της Pitsos – Στην Τουρκία η παραγωγή

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Σκανδαλώδης απευθείας ανάθεση έργου από τα ΕΛΤΑ courier σε εταιρεία – φάντασμα

admin

Goldair: Δωρίζει οκτώ ΜΕΘ στο ΕΣΥ και τρία SUV στην Ελληνική Αστυνομία

admin