Image default
Επιχειρήσεις

ΣΘΕΒ: Η οικονομία, οι επενδύσεις, οι εργασιακές σχέσεις και η ασφάλεια των επιχειρήσεων στο επίκεντρο της ετήσιας συνέλευσης

Με έντονο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μελών του ΣΘΕΒ, διαδικτυακά, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν, την Πέμπτη 08 Οκτωβρίου 2020.
Στις εργασίες της κλειστής συνεδρίασης προέδρευσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ και πρώην Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Απόστολος Δοντάς, ο οποίος εκλέχτηκε από τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης, ενώ τον συντονισμό της συνέλευσης είχε η γενική διευθύντρια του ΣΘΕΒ κα Έλενα Καματέρη. Αφού ολοκληρώθηκε η συζήτηση επί της ημερήσιας διάταξης, τη συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Βρούτσης και ο πρώην Υπουργός, Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Χαρίτσης.
Ο κ. Βρούτσης επεσήμανε «τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για το 2021 στον ιδιωτικό τομέα, συνυπολογίζοντας και την ήδη εφαρμοσθείσα μείωση κατά 0,90 ποσοστιαίες μονάδες από το Β’ εξάμηνο του 2020, που μειώνει συνολικά κατά 3,90 ποσοστιαίες μονάδες τις ασφαλιστικές εισφορές». Επιπλέον, αναφέρθηκε και στο νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, το οποίο θα βγει σε διαβούλευση τον Οκτώβριο, κάνοντας λόγο για μια μεταρρύθμιση που θα συμβάλλει καθοριστικά στην οικοδόμηση μίας σύγχρονης και ελκυστικής αγοράς εργασίας, που θα ανταποκρίνεται στο νέο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, θα αξιοποιεί τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές και θα δίνει τη δυνατότητα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ενώ θα σέβεται τον εργαζόμενο και τα δικαιώματά του.
Ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Χαρίτσης ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «…η κυβέρνηση οφείλει να ενισχύσει επιχειρήσεις, εργαζόμενους και νοικοκυριά. Υπάρχουν οι δυνατότητες, με πρωτοφανή ευελιξία και μείωση της γραφειοκρατίας  να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της κοινωνίας, αλλά η κυβέρνηση επιμένει να μην τις αξιοποιεί». «Οι Περιφέρειες είχαν το πολιτικό σθένος και την ωριμότητα να κατευθύνουν τα ευρωπαϊκά κονδύλια που δικαιούνται σε προγράμματα μη επιστρεπτέας ενίσχυσης των επιχειρήσεων» συνέχισε ο κ. Χαρίτσης, «εκθέτοντας έτσι την κυβέρνηση, που δεν υλοποιεί ανάλογα προγράμματα στο σύνολο της χώρας».
Στη συνέχεια ακολούθησαν οι εργασίες της ανοικτής συνεδρίασης της συνέλευσης του ΣΘΕΒ.
Χαιρετισμό απηύθυνε, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός ο οποίος αναφέρθηκε για το Σχέδιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας «80+50+30+20 εκατομμύρια ευρώ για την ενεργό  στήριξη  τοπικών επιχειρήσεων και εργαζομένων, από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού. Πρόκειται για ένα σχέδιο άμεσης δράσης, με γρήγορες και απλές διαδικασίες, που ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των επιχειρηματιών και των ελεύθερων επαγγελματιών, που είδαν το εισόδημα τους να συρρικνώνεται λόγω του COVID-19». Επίσης αναφέρθηκε πως «όλοι χρειάζεται να έχουμε στο μυαλό μας τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Θα σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που επιχειρούν και δημιουργούν με τις δυνάμεις που διαθέτουμε. Θέλουμε συνεργασία και ανταγωνισμό προσφοράς, ταχύτητα, αυτοματοποίηση και απλοποίηση. Η εποχή χρειάζεται μέτρο, αυτοσυγκράτηση και δράση. Όλα τα έργα της Περιφέρειας  Θεσσαλίας, αγροτικά, περιβαλλοντικά, ενεργειακών αναβαθμίσεων, αντιπλημμυρικά,  έργα υποδομών, πολιτιστικά, κοινωνικά και  αθλητικά δημιουργούν θέσεις εργασίας και φέρνουν χρήμα  στην πραγματική, τοπική οικονομία».
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Ε.Ε. του ΣΕΒ κ. Ευθύμης Βιδάλης αναφέρθηκε στην εξαίρετη συνεργασία μεταξύ ΣΕΒ και ΣΘΕΒ μέσω του μνημονίου συνεργασίας ενώ επισήμανε πως μεγάλο στοίχημα είναι «να αντιμετωπίσουμε κρίσιμα ζητήματα, όπως είναι η ενίσχυση και αναβάθμιση της οικονομίας μας που εξαρτάται από τη συνέχιση των αναγκαίων  μεταρρυθμίσεων».
Στην εναρκτήρια ομιλία του ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης αναφέρθηκε κυρίως «στην εθνική προσπάθεια για τη επανεκκίνηση της οικονομίας όπου επιβάλλεται η συμμετοχή όλων των παραγόντων και των φορέων της επιχειρηματικής και πολιτικής κοινότητας, καταβάλλοντας – ο καθένας από την πλευρά του – την απαραίτητη προσπάθεια. Η υλοποίηση μιας συνεκτικής βιομηχανικής πολιτικής ώστε αν γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες, η συνεισφορά της βιομηχανίας στο ΑΕΠ θα φτάσει από το 10% σήμερα στο 15% σε μια δεκαετία. Ο στόχος μπορεί να φαίνεται φιλόδοξος αλλά η συγκυρία είναι η καλύτερη εδώ και πολλά χρόνια».

Σχετικα αρθρα

MLS: Ένατη Περίοδος Εκτοκισμού Κοινού Ομολογιακού Δανείου

admin

Η In4Capital matchmaker στο deal Elvictor Group -Thenablers Inc.

admin

Κοινές υποτροφίες Energean – Ιδρύματος Μποδοσάκη

admin

Χ.Α.: Θετικό σημάδι η αύξηση του μέσου ημερήσιου όγκου

admin

Σχόλιο Ν. Καυκά για Χρηματιστήριο Αθηνών

admin

Κέρδη στο… νήμα για την ΕΛΓΕΚΑ

admin

Γιατί η Air Baltic βάζει τα «γυαλιά» στις αεροπορικές

admin

Δέκα επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το 30% του ΔΑΑ

admin

ΕΤΕ: Ολη η αλήθεια για την υπόθεση ΛΕΠΕΤΕ

admin

Ιnfo Quest: Εκπαίδευση συνεργατών στις δικτυακές λύσεις της Cisco

admin

Γεωργιάδης: Τριψήφιος ο αριθμός των επιχειρήσεων που υπέβαλαν αίτηση σε 24 ώρες στην πύλη ElevateGreece

admin

ΔΕΗ: Εγκρίθηκε από το ΔΣ η τιτλοποίηση χρεών άνω των 90 ημερών με στόχο την άντληση έως 350 εκ ευρώ

admin

Ικτίνος: Προβληματισμός από την κατάσταση στην Κίνα

admin

Δεύτερος γύρος για την πώληση της Wind Hellas

admin

Μετρό Θεσσαλονίκης: Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαίων στην Βενιζέλου

admin

F.G. Europe: Στις 10 Ιανουαρίου παύει η διαπραγμάτευση της μετοχής

admin

ThessINTEC: Ξεπεράστηκε το τελευταίο γραφειοκρατικό εμπόδιο για την υλοποίηση του

admin

«Λευκός καπνός» με την Comer την Παρασκευή; – Ράλι 17% στην μετοχή της MIG

admin