Image default
Επιχειρήσεις

Victor Crespo (JTI): Μετασχηματίζει τη ΣΕΚΑΠ σε εξαγωγική δύναμη

Σε εξαγωγική δύναμη μετασχηματίζεται η ΣΕΚΑΠ δύο χρόνια μετά την εξαγορά της απ’ τον όμιλο Japan Tobacco Inc (JTI) αναλαμβάνοντας πλέον περιφερειακό ρόλο. Η πολυεθνική επένδυσε έως σήμερα 30,7 εκατ. δολ. για τον εκσυγχρονισμό και την περαιτέρω ανάπτυξη της παραγωγικής και εξαγωγικής δραστηριότητας του εργοστασίου της Ξάνθης.

Πιο συγκεκριμένα, φέτος επενδύονται συνολικά άλλα 19 εκατ. δολάρια τα οποία προστίθενται στην αρχική επένδυση των 11,7 εκατ. δολ. που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 2018-2019.  Με την εγκατάσταση και λειτουργία συνολικά 5 γραμμών παραγωγής, η παραγωγική δύναμη του εργοστασίου θα φτάσει τα 5 δισ τσιγάρα μέχρι το τέλος του 2020.  Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν ολοκληρώθηκε η εξαγορά της ΣΕΚΑΠ τον Αύγουστο του 2018, η παραγωγική δύναμη του εργοστασίου ήταν μόλις 0,7 δισ!

Η αυξημένη αυτή παραγωγική δύναμη του εργοστασίου τροφοδοτείται από τη μεταφορά παραγωγής στο εργοστάσιο της Ξάνθης από άλλα ευρωπαϊκά εργοστάσια της εταιρείας.

Η συστηματική επένδυση της JTI, σε τεχνολογικό εξοπλισμό, μηχανές παραγωγής και ανθρώπινο δυναμικό, ισχυροποιεί τη θέση της εταιρείας ως ένας δυναμικός εξαγωγικός παίκτης της χώρας, καθώς συμβάλλει στην αύξηση του δείκτη εξαγωγών της Ελλάδας, ενώ στο «χάρτη» των εξαγωγών θα προστεθούν σταδιακά και άλλες χώρες.

«Αναγνωρίζοντας το θετικό αναπτυξιακό κλίμα και παρά τις δύσκολες συνθήκες, η JTI συνεχίζει αδιάκοπα την υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου για τη ΣΕΚΑΠ επιβεβαιώνοντας, αφενός, την εμπιστοσύνη της εταιρείας στην εθνική και τοπική οικονομία και, αφετέρου, τη θέση της ως ένας σταθερός και συνεπής επενδυτής στην Ελλάδα.

Στόχος μας είναι η συνεχής και συστηματική συμβολή μας στην ελληνική οικονομία και στην αύξηση του δείκτη εξαγωγών της Ελλάδας, αναδεικνύοντας παράλληλα το εργοστάσιο της Ξάνθης σε μια σύγχρονη, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, παραγωγική μονάδα και ένα σημαντικό παράγοντα για την τοπική οικονομία και κοινωνία της περιοχής», σημειώνει ο κ. Victor Crespo, Διευθύνων Σύμβουλος της JTI στην Ελλάδα

«Ταξιδεύουν» τα Camel – Winston

Σήμερα, στο εργοστάσιο παράγονται εμπορικά σήματα διεθνούς εμβέλειας. Ήδη από τον Οκτώβριο του 2019 παράγεται στη ΣΕΚΑΠ το Winston, η Νο 2 μάρκα τσιγάρων στην Ελλάδα και τον κόσμο, με προορισμό την εγχώρια αγορά και από το 2020 και για εξαγωγές σε ευρωπαϊκές αγορές χώρες με υψηλό όγκο πωλήσεων, όπως Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, καθώς και Κύπρο. Παράγεται επίσης το Camel το οποίο προορίζεται για εξαγωγές σε χώρες της Ε.Ε καθώς και τα παραδοσιακά σήματα της ΣΕΚΑΠ (BF, GR).

Η στόχευση

Σύμφωνα με την εταιρεία στόχος αποτελεί «η διατήρηση και διασφάλιση των θέσεων εργασίας και η προετοιμασία των εργαζομένων για μελλοντικές προκλήσεις και επίτευξη υψηλών στόχων παραγωγής, ενώ μέλημα της εταιρείας αποτελεί και η διαρκής συμβολή της στην κοινότητα της Ξάνθης, ως ενεργό και υπεύθυνο μέλος της κοινωνίας».

Σχετικα αρθρα

Μακέδος: Να στηριχθούν υποδομές και ΜμΕ

admin

Πειραιώς: Παίρνει η σκυτάλη από Alpha για νέα έκδοση Tier II

admin

Ανανεωμένη Εταιρική Ταυτότητα και Λογότυπο για την Unibios Συμμετοχών

admin

ΕΛΤΟΝ Χημικά: Στάσιμες οι πωλήσεις του 2019

admin

MIG: Αναχρηματοδοτεί δάνεια 228,8 εκατ. ευρώ η Πειραιώς

admin

Inform Λύκος: Οι μεγάλες αλλαγές και το μετοχικό ράλι

admin

Σκληρή απάντηση της Seajets στο δήμαρχο Ανάφης

admin

ΟΠΑΠ: Την τροποποίηση του σκοπού της εταιρείας ενέκρινε η ΓΣ

admin

Δωρεάν το ρεύμα στα Volvo

admin

Quest: Δωρεά εξοπλισμού Πληροφορικής στον ΕΟΔΥ και στο Υπ. Παιδείας

admin

ΕΤΕ: Μοιράζει τη ζημιά από τιτλοποίηση και ασφαλιστική 

admin

Χ.Α.: Πιθανός στόχος η περιοχή των 720-730 μονάδων

admin

Entersoft: Πώς γνώρισε κρεσέντο ανάπτυξης μέσα στη 10ετία της κρίσης

admin

Ελλάκτωρ: Συμφωνία Reggenborgh και Καλλιντσάτση – Μετοχικές αναδιαρθρώσεις και σταδιακές αλλαγές

admin

O όμιλος Μαντωνανάκη έχασε τις προσφυγές στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο για τα πρόστιμα

admin

Η Ryanair «κόβει» ένα στα πέντε δρομολόγια για Σεπτέμβριο και Οκτώβριο

admin

ΓΣΕΒΕΕ: Θετικά τα περισσότερα μέτρα για την ενίσχυση των εργαζομένων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων

admin

Εθνική: Πώς «κλειδώνει» ο συμβιβασμός με ΛΕΠΕΤΕ

admin