Image default
Πρώτο Θέμα Σοφοκλέους 10

ΧΑ:Προϋποθέσεις διαφυγής

Το επιλεκτικό ενδιαφέρον απέκτησε περισσότερους οπαδούς και έσωσε μια αίσθηση αλλαγής του κλίματος στην εγχώρια Αγορά την εβδομάδα που πέρασε. Η μείωση των αποδόσεων στις εκδόσεις του ελληνικού δημοσίου και ειδικά στην δεκαετία έβγαλε ενδιαφέρον και για τον τραπεζικό κλάδο ο οποίος είναι απαραίτητη συνθήκη για την αλλαγή των επιπέδων διαπραγμάτευσης της ελληνικής αγοράς.

Τα καλά νέα συνεχίστηκαν με την ανακοίνωση της οικονομικής προσφοράς για το καζίνο του Ελληνικού ενώ στο πεδίο της ενέργειας υπάρχουν έντονες ζυμώσεις ενόψει της οριστικοποίησης του μοντέλου λειτουργίας της Αγοράς που δημιούργησαν θετικό κλίμα σε όλες σχεδόν τις εταιρίες του κλάδου.

Μπορεί το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών να μην έχει ακόμα αποτυπωθεί με εισροές στην εγχώρια αγορά καταγράφοντας τον Σεπτέμβριο τον δέκατο σερί μήνα εκροών στο Χρηματιστήριο, η επιχειρηματική τους παρουσία ωστόσο φαίνεται να εντείνεται: Microsoft, Mohegan, Reggenborg, CVC έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να επενδύσουν στην Ελλάδα ή βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο επαφών για να αυξήσουν την παρουσία τους σε διαφορετικά πεδία δραστηριοποίησης.

Το γεγονός αυτό είναι ίσως σημαντικότερο από την παρουσία τους στην αγορά μετοχών καθώς η αναγνώριση μελλοντικής προστιθέμενης αξίας στην οικονομία θα έχει πολλαπλασιαστικό όφελος για το σύνολο της οικονομίας. Ενδεχομένως η συγκυρία της συνύπαρξης τόσων πολλών και σημαντικών ονομάτων στο προσκήνιο των επιχειρηματικών εξελίξεων να οδήγησε και στην αφύπνιση της Αγοράς από κάποια κεφάλαια που δείχνουν πάντα ταχύτερα αντανακλαστικά αντίδρασης.

H τεχνική εικόνα γύρισε πλέον και επίσημα ανοδική και η αισιοδοξία έχει πλέον τις πιθανότητες με το μέρος της. Παρά το γεγονός ότι η εβδομάδα δεν ήταν ομοιόμορφα θετική είχε αυξανόμενη δυναμική ως προς την ανοδική της ορμή με αποκορύφωμα την συνεδρίαση της Πέμπτης όπου ο καθαρός τζίρος προσέγγισε τα 50 εκατ. ευρώ.

Οι ταλαντωτές δείχνουν ακόμα άνετοι ως προς τα περιθώρια ανέλιξης της τάσης και τα δύσκολα θα ξεκινήσουν από τις 660 μονάδες και έως τις 680 μονάδες όπου συναντώνται συνεχόμενες αντιστάσεις από τις ανοδικές κορυφές της καλοκαιρινής συσσώρευσης του Γενικού Δείκτη.

Δεν θα δημιουργήσει έκπληξη αν και αύτη η προσπάθεια εξαντληθεί λίγο υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα ωστόσο αν επιτευχθεί καταγραφή υψηλότερης τιμής σε κλείσιμο άνω των 686 μονάδων τότε θα μπορούμε να μιλάμε για αλλαγή σελίδας στην τεχνική εικόνα και τέλος της πολύμηνης αναμονής με ένα αρκετά σεβαστό δυνητικό περιθώριο.

Λίγο υψηλότερα από τις 680 μονάδες κινείται και ο κινητός μέσος των 200 ημερών αυξάνοντας έτσι την σημασία της διάσπασης και την τεχνική ένταση που ενδεχομένως να συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη. Χωρίς το μέρισμα των 0,26 ευρώ ανά μετοχή θα διαπραγματεύεται η μετοχή της Epsilon Νet την Δευτέρα. Την Τετάρτη θα διεξαχθεί ψηφιακά το συνέδριο των εταιριών της Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης υπό την αιγίδα της ΕΧΑΕ με συμμετοχή 11 εισηγμένων εταιριών που απευθύνονται σε κοινό Ελλήνων και Ξένων Θεσμικών επενδυτών. Οι ανανκοινώσεις των αποτελεσμάτων του γ’ τριμήνου έχουν ξεκινήσει στην Αμερική. Στις κυριότερες από αυτές ξεχωρίζουν την επόμενη εβδομάδα 13/10 BlackRock Citigroup, JPMorgan, Johnson & Johnson, Charles Schwab 14/10 Alcoa, Wells Fargo, Goldman Sachs 15/10 Morgan Stanley και 16/10.

Σχετικα αρθρα

Ναι, η Τουρκία ανήκει στο ΝΑΤΟ

admin

Η ΕΚΤ «πάγωσε» τον ELA για 2η μέρα

admin

Η ΕΚΤ θα είναι στήριγμα σταθερότητας σε μια επισφαλή χρονιά

admin

Αντέδρασε (+0,93%), δεν έπεισε το Χ.Α. …

admin

Γερμανία: Κρατικό ταμείο για την προστασία επιχειρήσεων από τον κινέζικο “δράκο”

admin

Πώς θα ξεκινήσει ένας νέος πόλεμος στα Βαλκάνια

admin

Κράμερ εναντίον Κράμερ

admin

Τι δείχνουν τα στοιχεία για την Κίνα και την παγκόσμια οικονομία

admin

Επικίνδυνη για την Ευρώπη η γερμανική πολιτική κρίση

admin

To πολιτικό χάος της Ευρώπης

admin

Η γερμανική βιομηχανική καταιγίδα χτυπά την οικονομία της Ευρώπης

admin

Διπλασιάζονται σε 24 οι δόσεις της πάγιας ρύθμισης για χρέη σε Εφορία και Ταμεία

admin

Φταίει η Γερμανία για την κρίση χρέους της Ελλάδας;

admin

Παράταση ζωής της ιταλικής κυβέρνησης

admin

Το tango de la muerte των ιταλικών ομολόγων

admin

Handelsblatt: Κάθε Έλληνας, από βρέφος μέχρι ηλικιωμένος, χρωστά 30.000 ευρώ

admin

ΕΤΕ: Μείωση καταστημάτων και προσωπικού στο (υπέρ;)αισιόδοξο πλάνο μετασχηματισμού

admin

Πρόβες σύνταξης…

admin