Image default
Επιχειρήσεις

Apple: «Αποκαλύπτει» το νέο iPhone στην πιο σημαντική παρουσίαση των τελευταίων ετών

H Apple ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει την παρουσίαση των νέων προϊόντων της αλλά και να αποκαλύψει τη φετινή σειρά iPhone.

Τα τελευταία χρόνια, η Apple παρουσιάζει τα νέα iPhone κάθε Σεπτέμβριο και η διάθεση τους προς πώληση ξεκινά λίγες μέρες μετά το καθιερωμένο event. Αυτή η χρονιά, όμως, είναι διαφορετική. Η Apple προχώρησε στη κυκλοφορία των νέων Apple Watches τον περασμένο μήνα, ενώ ανακοίνωσε πως η «αποκάλυψη» του νέου iPhone θα γίνει τον Οκτώβριο. Η καθυστέρηση αυτή οφείλεται στην επέλαση της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία με τη σειρά της διέκοψε την κατασκευή ηλεκτρονικών και ανάγκασε τους περισσότερους υπαλλήλους της Apple να εργαστούν από το σπίτι.

Ωστόσο, η φετινή κυκλοφορία του iPhone είναι σημαντική. Αναμένεται να περιλαμβάνει την πρώτη  μεγάλη αλλαγή εξωτερικού σχεδιασμού από το 2017, όταν η Apple κυκλοφόρησε το iPhone X με αναγνώριση προσώπου. Τα φετινά μοντέλα θα διαθέτουν εξωτερικά χαρακτηριστικά τύπου iPad με πιο ευθείες γραμμές περιμετρικά, σε σύγκριση με τις καμπυλωτές άκρες των τρεχόντων iPhone.

Η Apple αναμένεται επίσης να κυκλοφορήσει τέσσερα ξεχωριστά iPhone σε διαφορετικά μεγέθη οθόνης και τιμές – ένα ευρύτερο φάσμα συσκευών από ό, τι στο παρελθόν.

Ορισμένα από τα νέα μοντέλα θα μπορούν να υποστηρίξουν δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G, τα οποία υπόσχονται ταχύτερους χρόνους λήψης, παρόλο που τα εν λόγω δίκτυα δεν είναι ολοκληρωμένα κατασκευαστικά στις ΗΠΑ, γεγονός που μπορεί να απογοητεύσει ορισμένους χρήστες.

Οι αναλυτές της Morgan Stanley αναμένουν 4 νέες συσκευές iPhone

  • iPhone 12 Mini, μια νέα συσκευή με οθόνη 5,4 ιντσών. Αυτό θα είναι το μικρότερο iPhone, μετά το ντεμπούτο  της εταιρείας σε εκδόσεις κινητών  πλήρους οθόνης το 2017 και πιθανότατα θα έχει το ίδιο μέγεθος με το iPhone 6.
  • Το iPhone 12, η τυπική έκδοση με οθόνη 6,1 ιντσών, το ίδιο μέγεθος με το σημερινό.
  • iPhone 12 Pro, επίσης με οθόνη 6,1 ιντσών, αλλά με υψηλότερες προδιαγραφές στο λογισμικό του.
  • iPhone 12 Pro Max, το οποίο θα έχει τη μεγαλύτερη οθόνη μέχρι σήμερα 6,7 ιντσών (το σημερινό iPhone 11 Pro Max ξεπερνά τις 6,5 ίντσες)

Πρόκειται για την μεγαλύερη επέκταση της γκάμας του iPhone, ξεκινώντας από μια νέα επιλογή – όσον αφορά το μέγεθος της οθόνης –  και καταλήγοντας σε μια νέα επιλογή υψηλών προδιαγραφών, με σκοπό την πιθανή παρακίνηση των καταναλωτών να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους.

Ενδιαφέρον, επίσης, είναι πως τα τηλέφωνα θα είναι διαφορετικά και οπτικά, σε σχέση με μοντέλα προηγούμενων ετών, δίνοντας στους χρήστες έναν ακόμη λόγο για αναβάθμιση.

Επί του παρόντος, η Apple διαθέτει το iPhone 11 με οθόνη 6,1 ιντσών έναντι 590 ευρώ , το iPhone 11 Pro με οθόνη 5,8 ιντσών έναντι 800 ευρώ  και το iPhone 11 Pro Max με οθόνη 6,5 ιντσών έναντι 1000 ευρώ. Η Apple ενδέχεται να συνεχίσει να πωλεί αυτά τα μοντέλα – συνήθως, ρίχνει κατά 100 ευρώ τις τιμές των προηγούμενων μοντέλων, ώστε να διατηρεί τη ζήτηση.

Η ετικέτα της Apple με την ένδειξη «Hi Speed», θα αναφέρεται στις υψηλότερες ταχύτητες δικτύου, που υπόσχονται τα τηλέφωνα 5G.

Οι επενδυτές και οι αναλυτές ελπίζουν εδώ και χρόνια ότι ένα iPhone 5G θα αντιπροσωπεύει μια σημαντική αναβάθμιση και θα ωθήσει ένα μεγάλο κύμα πωλήσεων, όχι μόνο για κατασκευαστές τηλεφώνων όπως η Apple, αλλά και για κατασκευαστές τσιπ όπως η Qualcomm και εταιρείες όπως η Verizon και η T-Mobile, οι οποίες έχουν επενδύσει στα 5G δίκτυα.

Τα τελευταία χρόνια, η Apple πραγματοποίησε μόνο μία ή δύο εκδηλώσεις για το φθινόπωρο. Ωστόσο, οι παρουσιάσεις του τρέχοντος έτους είναι διαφορετικές – γίνονται μόνο μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω της πανδημίας. Επίσης, υπάρχει συνεχής επιθυμία για τις παρουσιάσεις της Apple από πελάτες, μέσα ενημέρωσης και θαυμαστές. Σχεδόν 1,5 εκατομμύρια άτομα συντονίστηκαν σε ζωντανή ροή στο YouTube τον περασμένο μήνα για να παρακολουθήσουν τα στελέχη της Apple να ανακοινώνουν τα νέα Apple Watches.

Σχετικα αρθρα

Eurobond 500 εκατ. ευρώ σηκώνει η Μυτιληναίος

admin

Βροχή προστίμων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγορά

admin

Intracom: Επέκταση της συνεργασίας με τη Raytheon για τους Patriot

admin

Johnson&Johnson: Αποσύρει ταλκ για μωρά μετά από 16.000 αγωγές

admin

Η ΔΕΗ στόλισε τις οδούς Χαλκοκονδύλη και 3ης Σεπτεμβρίου

admin

Αρχική συμφωνία Sanofi – GSK για 60 εκατ. δόσεις εμβολίου στην Βρετανία

admin

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα της COSCO SHIPPING χρηματοδοτεί δράσεις του Ερυθρού Σταυρού στην Ελλάδα

admin

Η κοινοπραξία της Mohegan στον τελικό για το καζίνο Ελληνικού

admin

O Δημήτρης Χανής του Ομίλου Ηρακλής νέος Πρόεδρος της Ένωσης Τσιμεντοβιομηχανιών

admin

Mytilineos: Δωρεά 65 ειδικών αναπνευστήρων στο υπουργείο Υγείας

admin

Μύλοι Κεπενού: Νέα εποχή, με την τρίτη γενιά να αναλαμβάνει τα ηνία

admin

Πόλεμος τιτάνων: Facebook και Microsoft κατά Apple

admin

Κίνηση-ορόσημο για την κοινή πορεία Public-MediaMarkt με επένδυση ύψους 1,5 εκ. ευρώ

admin

Στη Royal Sugar μισθώθηκαν τα εργοστάσια της ΕΒΖ

admin

Η ελληνική χρυσή εποχή των ξένων call centers

admin

Διεθνής πιστοποίηση AWS για το εργοστάσιο Κορπή της Nestlé

admin

Πληρωμή φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ σε 3.000 καταστήματα ΟΠΑΠ

admin

Ο ΤΑΡ συνεχίζει να στηρίζει το έργο των ελληνικών υπηρεσιών πολιτικής προστασίας

admin