Image default
Επιχειρήσεις

Entersoft: Αυξημένα έσοδα και κέρδη για το 9μηνο του 2020

Η πανδημία του κορωνοϊού καταρράκωσε την παγκόσμια οικονομία και τις επιχειρήσεις. Παρόλα αυτά, δεν ισχύει το ίδιο και για τον Όμιλο της Entersoft, ο οποίος έκλεισε με αυξημένα έσοδα και κέρδη το εννεάμηνο του 2020 σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο. Επιβεβαιώσε έτσι, για άλλη μια φορά και παρά την πανδημία την τάση για διατηρήσιμη ανάπτυξη που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια.

Σε επίπεδο Ομίλου τα έσοδα ανήλθαν σε 11,61 εκατ. ευρώ έναντι 10,64 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 9,1%. Τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου της Entersoft υπερδιπλασιάστηκαν και ανήλθαν σε 3,15 εκατ. ευρώ, έναντι 1,51 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο σημειώνοντας αύξηση 108%.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η άνοδος αυτή προέρχεται τόσο από την καλή επίδοση της μητρικής όσο και από τις εξαιρετικές επιδόσεις της θυγατρικής Retail Link στην Ελλάδα και όλων των θυγατρικών του εξωτερικού και κυρίως της Ρουμανίας.

Τα αποτελέσματα στην προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο είχαν επιβαρυνθεί με μη επαναλαμβανόμενο ποσό 0,37 εκατ. ευρώ, λόγω απομείωσης υπεραξίας θυγατρικών εταιριών που έχουν απορροφηθεί πλήρως από τη μητρική. Τα καθαρά έσοδα της μητρικής ανήλθαν στα 8,87 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 63%, ενώ τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 135% και ανήλθαν στα 2,48 εκατ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα της μητρικής στην παρούσα περίοδο έχουν επωφεληθεί με τα αυξημένα έσοδα από μερίσματα της θυγατρικής Retail link κατά 105% σε σχέση με τη προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο. Τα ρευστά διαθέσιμα του Ομίλου υπερτριπλασιάστηκαν, ξεπερνώντας τα 10 εκατ. ευρώ.

Αυτά τα διαθέσιμα σε συνδυασμό με τη δυνατότητα δανεισμού από εγκεκριμένες πιστωτικές γραμμές, δίνουν στον Όμιλο επενδυτικές δυνατότητες που ξεπερνούν ήδη τα 13 εκ ευρώ, εκ των οποίων μόλις 3,6 εκατ. ευρώ προήλθαν από την πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για την εισαγωγή στην Κύρια Αγορά του ΧΑ. Σημειώνεται ότι ο Όμιλος εξετάζει ευκαιρίες εξαγορών αλλά και ανάπτυξης νέων προϊόντων και υπηρεσιών.

Το ανεκτέλεστο από νέα έργα ενισχύθηκε περαιτέρω το τρίτο τρίμηνο ενώ η εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων και της ηλεκτρονικής τιμολόγησης έχει ήδη τονώσει το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων και συμβάλλει στην ανάπτυξη των εσόδων τόσο της μητρικής όσο και της θυγατρικής Retail Link που κατέχει ηγετική θέση ως ένας εκ των τεσσάρων πιστοποιημένων παρόχων ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

Σχετικα αρθρα

ΔΕΗ: Αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα με τριπλό χτύπημα σε ΑΠΕ, τηλεπικοινωνίες και δίκτυα

admin

Wind Ελλάς: Κατά 4,1% αυξήθηκαν τα συνολικά έσοδα από υπηρεσίες το α΄ τρίμηνο του 2020

admin

Virtus International Partners: Απέκτησε πλειοψηφικό ποσοστό στην Three Cents

admin

Folli Follie: Νέος πρόεδρος ο διευθύνων σύμβουλος Γ.Σάμιος

admin

Απεργία: Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες την Πέμπτη

admin

Vodafone Ελλάδας: Επενδύσεις €500 εκατ. έως το 2024 – Τι λέει ο πρόεδρος της για χρεώσεις

admin

Η Pfizer κατασκευάζει χιλιάδες δόσεις του υποψήφιου εμβολίου κατά του κορωνοϊού

admin

Ξεκινά αύριο στο Λονδίνο το 15ο συνέδριο της ΕΧΑΕ

admin

1 στις 6 μετοχές είναι σε επιτήρηση στο ΧΑ

admin

Πειραιώς: Παίρνει η σκυτάλη από Alpha για νέα έκδοση Tier II

admin

Στον αέρα η νέα εταιρική ιστοσελίδα της ΕΤΑΔ

admin

Alpha Trust: Τη διανομή μερίσματος €1,4 και split της μετοχής ενέκρινε η ΓΣ

admin

Στα χαρτιά μένουν διαγωνισμοί για έργα άνω των 10 δισ. ευρώ

admin

McDonald’s: Καλείται να πληρώσει αποζημιώσεις $36 εκατ γιατί δεν πλήρωνε μισθούς και υπερωρίες

admin

SAFESTRIP: Ελληνική καινοτομία για την οδική ασφάλεια

admin

Ανταρσία στο Facebook: Οι εργαζόμενοι ξεσπούν κατά Ζούκερμπεργκ… στο Twitter

admin

Με νέο πρόσωπο, μετά από ανακαίνιση 30 εκατ., το Porto Sani στη Χαλκιδική

admin

Frigoglass: Ο Γ. Σαμοθράκης νέος πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου

admin