Image default
Αγορές

Επέστρεψαν οι πωλητές στη Wall Street

Με πτώση κλείνουν τη συνεδρίαση της Τρίτης οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, υπό το βάρος των αρνητικών εξελίξεων στο θέμα του εμβολίου και το αδιέξοδο στις συζητήσεις για το πακέτο τόνωσης της οικονομίας.

Πιο συγκεκριμένα, η φαρμακευτική βιομηχανία Johnson & Johnson ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αναστέλλει προσωρινά την κλινική δοκιμή του πειραματικού εμβολίου της εναντίον του κορονοϊού, καθώς ένας από τους εθελοντές συμμετέχοντες σε αυτήν ασθενεί χωρίς να έχει δοθεί εξήγηση γι’ αυτό.

Την ίδια ώρα, το αδιέξοδο στο Κογκρέσο για το πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας παραμένει στο προσκήνιο, με τις ανησυχίες πάντως να υποχωρούν καθώς εντείνονται οι προσδοκίες για άρση του αδιεξόδου την επομένη των εκλογών του Νοεμβρίου. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι μια πιθανή επικράτηση των Δημοκρατικών στη Γερουσία και στο Λευκό Οίκο θα ανοίξει τον δρόμο για την άρση του αδιεξόδου.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν σήμερα οι επενδυτές τα αποτελέσματα των τραπεζών, ανάμεσα στις οποίες η JP Morgan και η Citigroup.

Στο πεδίο των συναλλαγών και λίγο πριν το φινάλε της συνεδρίασης, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,46% στις 28,705.72 μονάδες, ο S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 0,61% στις 3,512.70 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα κατά 0,10% στις 11,863.90 μονάδες.

Η εικόνα σε πετρέλαιο και χρυσό

Με ισχυρά κέρδη έκλεισε το πετρέλαιο την Τρίτη, παρά τις επιφυλακτικές προβλέψεις του ΟΠΕΚ για την πορεία της ζήτησης. Σύμφωνα με τον Οργανισμό, η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα ανακάμψει πιο αργά το 2021 απ’ ότι αναμενόταν προηγουμένως, καθώς τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται. Ωστόσο, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Νοεμβρίου ενισχύθηκε κατά σχεδόν 2% και έκλεισε στα 40,20 δολάρια το βαρέλι. Το μπρεντ Δεκεμβρίου κέρδισε, παράλληλα, σχεδόν 1,8% στα 42,45 δολάρια το βαρέλι. 

Στον αντίποδα, με μεγάλες απώλειες έκλεισε ο χρυσός την Τρίτη μετά από τρεις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις. Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έπεσε κατά 1,8% και έκλεισε στα 1.894,60 δολάρια ανά ουγγιά.

Σχετικα αρθρα

Ρεκόρ απόδοσης για S&P500- Άλμα 10,2% στο τρίμηνο

admin

Νέα ρεκόρ στις ευρωαγορές- Άλμα 6,8% στο τρίμηνο

admin

Προς ρεκόρ απόδοσης Q1 ο S&P500- Συνεχίζεται το ράλι

admin

Κέρδη ξανά στο άνοιγμα των Ευρωαγορών-Επιβεβαιώνεται η ύφεση στην Βρετανία

admin

Σε υψηλό-ρεκόρ οι αυστραλιανές μετοχές- «Ζορίζεται» το γεν

admin

Wall Street: Νέο ρεκόρ ο S&P 500-Άλμα ο Dow Jones

admin

Ευρωαγορές: Νέο ρεκόρ για τον Stoxx 600-Ράλι 15% η H&M

admin

Wall Street: Επιστροφή στα κέρδη μετά την τριήμερη πτώση

admin

Goldman Sachs: Αναμένει «περιορισμένη άνοδο» για τις αμερικανικές μετοχές

admin

Επιφυλακτικότητα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Υποχωρεί η δυναμική της αγοράς

admin

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Ζυγίζοντας» τα μάκρο

admin

Επεκτάθηκαν οι απώλειες στη Wall Street- Τρίτη μέρα διόρθωσης

admin