Image default
Επιχειρήσεις

ΑΒΑΞ: Με ταχείς ρυθμούς η κατασκευή φυσικού αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας

Για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου που αφορά το φυσικό αέριο Ελλάδας – Βουλγαρίας, ένα έργο στρατηγικής σημασίας για τις δύο χώρες, η ΑΒΑΞ, κατασκευάστρια εταιρεία του εν λόγω έργου δεσμεύεται για την επίτευξη του βέλτιστου δυνατού χρονοδιαγράμματος αυτού. Οι εργασίες για την κατασκευή του αγωγού προχωρούν με ταχείς ρυθμούς, με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων πλευρών σε Ελλάδα και Βουλγαρία.

Λαμβάνοντας υπόψη τον αντίκτυπο της πανδημίας σε όλες τις πτυχές της επιχειρηματικής δραστηριότητας παγκοσμίως, η ΑΒΑΞ ανταποκρίθηκε με το βέλτιστο δυνατό τρόπο, έχοντας σημειώσει εύλογη πρόοδο των εργασιών. Κύριο ενδεικτικό στοιχείο της τρέχουσας επίδοσης αποτελούν οι 48 με 55 συγκολλήσεις αγωγών που επιτυγχάνονται ημερησίως, με μέσο όρο σφαλμάτων μικρότερο του 5%. Ο σημαντικός αυτός ρυθμός, σε συνδυασμό με το χαμηλό αριθμό σφαλμάτων, επιτρέπει την άμεση και γρήγορη πρόοδο όλων των υπόλοιπων δραστηριοτήτων του έργου.

Ο κ. Γιώργος Τασάκος, Επικεφαλής του Τμήματος Αγωγών και Δικτύων της ΑΒΑΞ, ανέφερε «Από την αρχή της πανδημίας έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε όλα τα εργοτάξια μας χωρίς κανένα κρούσμα. Πρόκειται για ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα, αποτέλεσμα εντατικής συλλογικής προσπάθειας, σύνθετων υγειονομικών μέτρων που εφαρμόστηκαν καθώς και περισσότερων από 1.150 διαγνωστικών τεστ.

Είμαστε ευγνώμονες σε όσους συμμετείχαν στην ειδική Αξιολόγηση Κινδύνου που πραγματοποιήσαμε αλλά και στην εκπόνηση του σχετικού Σχεδίου Αντιμετώπισης. Παράλληλα, οφείλουμε να σταθούμε και στην προσαρμοστικότητα και την αξιέπαινη στάση ευθύνης που έχουν επιδείξει οι εργαζόμενοι μας και οι συνεργάτες μας».

Οι εργασίες του αγωγού επιδρούν σημαντικά στην απασχόληση για την ευρύτερη περιοχή, καθώς έμμεσα ή άμεσα απασχολούνται σε αυτές περισσότεροι από 330 εργαζόμενοι, αριθμός ο οποίος πρόκειται να αυξηθεί κατά τους επομένους μήνες. Παράλληλα, με στόχο την εξασφάλιση τήρησης των εργασιακών προτύπων που αφορούν τις δραστηριότητες στη Βουλγαρία, η ΑΒΑΞ από την έναρξη των εργασιών συνεργάζεται με το τοπικό παράρτημα της ΕΥ, για την υποστήριξη όλων των σχετικών διαδικασιών.

Η ΑΒΑΞ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την εργοδότρια ICGB, η οποία τίμησε την ελληνική κατασκευαστική εταιρία με την εμπιστοσύνη της σε αυτό το κρίσιμο για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη ενεργειακό έργο. Όλες οι πλευρές παραμένουν προσηλωμένες στον κοινό στόχο του περιορισμού των συνεπειών της πανδημίας στην εξέλιξη του έργου και της εκπόνησης ενός ανανεωμένου, ρεαλιστικού και κοινά αποδεκτού χρονοδιαγράμματος για την επιτυχή ολοκλήρωση της κατασκευής.

Σχετικα αρθρα

Frigoglass: Στο 1,6 εκατ. περιορίστηκαν οι ζημιές το γ’ τρίμηνο

admin

ΟΛΘ: Αύξηση 17,9% στον κύκλο εργασιών – Στα 16,45 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2019

admin

Τέρνα Ενεργειακή: Αυξάνουν την τιμή στόχο Axia και Eurobank

admin

COSMOTE Fiber: Τις 180.000 έφτασαν οι γραμμές Fiber To The Home σε όλη την Ελλάδα

admin

Πως θα κάνει η Ελληνική βιομηχανία τη ψηφιακή μετάβαση

admin

ΑEGEAN: Αναδιαμορφώνει τις πτήσεις εσωτερικού- εξωτερικού το τρίμηνο Ιουνίου- Αυγούστου

admin

Τα social media του Μαρκ Ζάκερμπεργκ έχουν συνολικά σχεδόν 7 δισ. χρήστες

admin

Θέση στο ΔΣ της ΕΑΕΕ λαμβάνει ο Σταύρος Κωνσταντάς της Εθνικής Ασφαλιστικής

admin

EY: Ξεκινά ο διαγωνισμός για τον Ελληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς»

admin

Πάνω από 185.000 κάρτες bonus διέθεσαν τα σούπερ μάρκετ Γαλαξίας

admin

Επιχειρηματίες εξηγούν πώς επωφελήθηκαν από τη συμμετοχή τους στο ΟΠΑΠ Forward

admin

Οι 26 μέρες που καθορίζουν το μέλλον της ΔΕΗ

admin

Αίσιο τέλος στην κόντρα Πειραιώς-εργαζομένων

admin

Ποιες επιχειρήσεις εξαιρούνται του lockdown στην Κοζάνη 

admin

H Τράπεζα Χανίων συμμετέχει στο πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ’ οίκον

admin

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Ομολογιακό δάνειο 25 εκατ. ευρώ

admin

Θεοδωρικάκος: Οι πέντε ρυθμίσεις για τα καταστήματα εστίασης

admin

Τίμημα άνω των 51 εκατ. για τα πάρκα των Νηρέα-Σελόντα

admin