Image default
Επιχειρήσεις

Μητσοτάκης: Ξετυλίξαμε το περίπλοκο κουβάρι που κληρονομήσαμε με το Ελληνικό

Σύσκεψη του πρωθυπουργού και των αρμοδίων υπουργών, με τους προσωρινούς αναδόχους της κοινοπραξίας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Mohegan («Inspire Athens») για τη λειτουργία καζίνο στο πλαίσιο της μεγάλης επένδυσης στο Ελληνικό πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ.Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του «για το πώς έχουν εξελιχθεί τα πράγματα» καθώς όπως είπε, «έχουμε καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για να ξεμπλέξουμε αυτό το εξαιρετικά περίπλοκο κουβάρι που κληρονομήσαμε αναφορικά με το project στο Ελληνικό».

Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της κοινοπραξίας τόνισε ότι έχουν γίνει οι ενέργειες που έπρεπε να γίνουν από την πλευρά της πολιτείας, και τώρα η «μπάλα» έχει μεταφερθεί στον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να προχωρήσει η επένδυση.

Από την πλευρά του -σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση- ο CEO της Mohegan Mario Kontomerkos, είπε στα ελληνικά απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, «επιτέλους», και ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς «για την ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν προκειμένου να παρακαμφθούν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και να επιταχυνθεί η επένδυση, ενώ τόνισε επίσης τη διαφάνεια με την οποία κινήθηκαν οι διαδικασίες».

Όπως είπαν οι εκπρόσωποι της Mohegan, τα στοιχεία αυτά θα αναδειχθούν διεθνώς προκειμένου να δοθεί ένα θετικό κλίμα για τις επενδύσεις στην Ελλάδα και να καταδειχθεί πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα.

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε επίσης αναφορά και στο παγκόσμιο οικονομικό κλίμα λόγω της πανδημίας και τονίστηκε ότι η Ελλάδα θα είναι ανάμεσα στις χώρες που θα βγουν μακροπρόθεσμα κερδισμένες από αυτή την περιπέτεια.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ‘Αδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το τίμημα, που ήταν πέντε φορές μεγαλύτερο από το ζητούμενο αρχικά, ενώ οι εκπρόσωποι των εταιρειών ανέλυσαν τα σχέδιά τους για την πρόοδο του έργου.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, ο διευθύνων σύμβουλος της LAMDA Development Οδυσσέας Αθανασίου και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης. Από την πλευρά της Mohegan Gaming and Entertainment (MGE) συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης ο Board Chairman James Gessner, o MGE President και CEO Mario Kontomerkos και ο ΜGE Greece Representative Πολυχρόνης Γριβέας.

Σχετικα αρθρα

Ε.Β.Ε.Π: Επαναφέρει την πρόταση για «Ελληνικό Σύμφωνο Επιχειρηματικότητας»

admin

ΕΥΔΑΠ: Αίτηση στον ΑΣΕΠ για πρόσληψη 140 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων

admin

Morgan Stanley: Αναβαθμίζει σε overweight την ελληνική αγορά μετοχών

admin

Πρότυπο Ποιότητας FONASBA για τις ARKAS Hellas και ΤΑRROS Hellas

admin

JUMBO: Πτώση 12,5% στις πωλήσεις επταμήνου-Άνοδος 8% τον Ιούλιο

admin

ΕΒΕΠ: Να στηριχθούν οι επιχειρήσεις για να σταθούν όρθιες όταν τελειώσει η πανδημία

admin

Πλαίσιο: Μαύρα μηνύματα από το επενδυτικό άνοιγμα στις λευκές συσκευές

admin

Σημαντική πτώση τιμών και ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας τον Απρίλιο

admin

Τρία νέα καταστήματα για την Optima Bank

admin

Συμφωνία αναχρηματοδότησης της MIG με Πειραιώς

admin

Σαράντης: Τι απαντά στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην λειτουργίας της

admin

Η Emirates επέστρεψε 1,4 δισ. δολάρια στους πελάτες της

admin

REDS: Διευκρινήσεις για τον αντίκτυπο της πανδημίας στα έσοδα εξαμήνου

admin

Creta Farms: Ανέκτησε σήματα και πατέντες

admin

Ο Έλον Μασκ ρίχνει την τιμή στο SUV Model Y για να διατηρήσει τη δυναμική της Tesla

admin

Χ.Α.: Μικτή η εικόνα των επιμέρους δεικτοβαρών τίτλων

admin

Quest: Αύξηση 27% στα EBITDA εξαμήνου

admin

Χρήστος Μεγάλου: Φιλόδοξοι στόχοι για χρηματοδότηση του αγροτικού τομέα

admin