Image default
Οικονομία

Συνολικά 140 e-B2B επαφές στην Ελληνογερμανική Ημέρα για την Οικονομία και τις Επενδύσεις

Συνολικά 140 e-B2B προγραμματισμένες συναντήσεις έλαβαν χώρα στο πλαίσιο της χθεσινής, ψηφιακής, εκδήλωσης του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου με τίτλο: “Ελληνογερμανική Ημέρα για την Οικονομία και τις Επενδύσεις”.

Την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα και της Κεντρικής Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK), παρακολούθησαν συνολικά 874 ενδιαφερόμενοι.

Από το σύνολο των 140 e-επαφών, τις οποίες διοργάνωσαν από κοινού το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, ο Σύνδεσμος Βιομηχανικών Ελλάδος (ΣΒΕ) και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, οι 80 ήταν μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών επιχειρηματιών κι οι 60 μεταξύ επιχειρηματιών της ίδιας χώρας.

Επίσης, στην πλειονότητα τους οι e-επαφές εστίαζαν στον κλάδο ενέργειας και στο περιβάλλον, ενώ ένας σημαντικός αριθμός αυτών αφορούσε στους τομείς Information and Communications Technology (ICT), Research and Development (R&D) και logistics.

Best Practices

Στο μεταξύ, στη διάρκεια του τρίτου πάνελ της εκδήλωσης με τίτλο “Προκλήσεις κατά την είσοδο στην ελληνική και γερμανική αγορά – Ο υποστηρικτικός ρόλος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου – Best Practices”, το οποίο συντόνισε ο κ. Γιώργος Θεοδωράκης, Αν. Διευθυντής του Παραρτήματος Βορείου Ελλάδος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, παρουσιάστηκαν τρία επιτυχημένα παραδείγματα γερμανικών εταιρειών, που επένδυσαν και συνεχίζουν να επενδύουν στη Β. Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, ενώ παράλληλα αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στην προώθηση της ελληνογερμανικής συνεργασίας σε επίπεδο τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του τρίτου πάνελ δηλώθηκαν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Philipp Deutscher, Managing Director, TeamViewer Greece EPE: Θέλουμε να έρθουν περισσότερες διεθνείς εταιρείες στα Ιωάννινα. Μπορεί αυτό να σημαίνει μεγαλύτερο συναγωνισμό σε ό,τι αφορά ειδικευμένους εργαζόμενους, αλλά σε κάθε περίπτωση το οικοσύστημα της περιοχής θα αναπτυχθεί μέσα από νέες επενδύσεις και αυτό είναι κάτι που θα φέρει συνέργειες και θα είναι πλεονέκτημα και για εμάς.

Christoph Körner, Managing Director (CEO), Prodyna SE: Σχετικά με την επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα: Είμαστε ένας από τους λίγους “Χρυσούς Εταίρους” (Gold Partner) της Microsoft στην Ευρώπη, που υποστηρίζουν εταιρείες στη μεταφορά των υπαρχουσών εφαρμογών τους στο cloud. Εφόσον η υλοποίηση της επένδυσης της Microsoft εφαρμοστεί με συνέπεια, θα μπορέσει να επιταχυνθεί σημαντικά η ανάπτυξή μας στην ελληνική αγορά.

Clemens Sontheim, SAP Consultant, Consolut Hellas: Ο Covid-19 δεν επηρέασε το έργο μας. Ακόμη και πριν από την πανδημία, εργαζόμασταν σε μεγάλο βαθμό με τηλεργασία. Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξή μας, μένει ανεπηρέαστη από τον κορωνοϊό. Σχεδιάζουμε μέχρι το τέλος του έτους να προσλάβουμε περισσότερους SAP Consultants στο υποκατάστημα μας στη Θεσσαλονίκη.

Norbert Pestka, Senior Advisor του Εντεταλμένου της Καγκελαρίας για την Ελληνογερμανική Συνέλευση (DGV): Κάθε χρόνο η Ελλάδα παράγει 700.000 τόνους πλαστικών ή/και 2 δισεκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια, τα οποία δεν ανακυκλώνονται αλλά καταλήγουν σε χωματερές. Αυτό το παράδειγμα δείχνει πόσο μεγάλο δυναμικό υπάρχει για γερμανικές εταιρείες στον τομέα των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης.

Χορηγοί της ψηφιακής εκδήλωσης του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου ήταν οι εταιρείες: AEGEAN MOTORWAY, ALLIANZ, BAYER HELLAS, BOEHRINGER INGELHEIM ELLAS, DHL EXPRESS, ERGO, JUWI HELLAS, LIDL HELLAS, ΣΧΣ Α.Τ.Ε.Ε, TÜV HELLAS (TÜV NORD), V+O και Veridos Matsoukis ΑΕ.

Σχετικα αρθρα

Κοροναϊός : Αντιμέτωπα με τη χρεοκοπία 1 στα 4 αεροδρόμια της Ευρώπης

admin

Νέος πρόεδρος της ΔΕΗ: Το ταμειακό πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο

admin

Βρούτσης : Πιθανή η λύση πακέτο για τα αναδρομικά

admin

Πλειστηριασμοί: Χάνουν τα σπίτια τους 20.000 δανειολήπτες

admin

Η Μαριάννα Λάτση αποχωρεί από την επένδυση στο Ελληνικό

admin

Το φάντασμα της κρίσης χρέους είναι εδώ – Τι δείχνουν οι αριθμοί

admin

Airbnb : Γιατί μειώνονται τα εισοδήματα από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις 

admin

Οχι άλλα δάκρυα για το «παλιό, καλό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων»

admin

Βρετανία : Ύφεση ρεκόρ μετά την καραντίνα – Συρρίκνωση ΑΕΠ 20,5% τον Απρίλιο

admin

Στεγαστικά δάνεια : Ομπρέλα προστασίας με επιδότηση των δόσεων – Όλες οι λεπτομέρειες

admin

ΟΟΣΑ: Δεύτερη η Ελλάδα στη φορολόγηση εργαζομένων με παιδιά

admin

Προκαταβολή φόρου : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη μείωση

admin

Φορολογικές δηλώσεις : Έρχεται παράταση – Ποιοι θα πληρώσουν διπλή δόση τον Αύγουστο

admin

Μπλακάουτ στις μεταβιβάσεις

admin

Χόγιερ : Εξαιρετικές οι προοπτικές ανόδου της ελληνικής οικονομίας

admin

ΥΠΕΝ : Αρχές Ιανουαρίου η λύση για την ΛΑΡΚΟ

admin

Moody’s: O Covid19 χτυπά και τον «Ηρακλή»

admin

Με άνοδο έκλεισε η Wall Street

admin