Image default
Επιχειρήσεις

Στο «σφυρί» με 15 διαγωνισμούς ακίνητα – φιλέτα της υπό ειδική διαχείριση Ektasis Development

Για το ‘’project Ektasis’’ όπως έχουν κωδικοποιηθεί οι εν λόγω διαγωνισμοί, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές από την Δευτέρα 7/12/2020 και μέχρι την Πέμπτη 10/12/2020 στα γραφεία, στο Ηράκλειο Αττικής, της υπό ειδική διαχείριση εταιρείας, η οποία έχει ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας στα πέριξ των 110 εκατ. ευρώ.

Η διαδικασία της ειδικής διαχείρισης με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη διενέργεια των 15 ανεξάρτητων δημοσίων πλειοδοτικών διαγωνισμών προχωρά κανονικά παρά το γεγονός ότι ο Παναγιώτης Ευθυμίου, ιδρυτής της εταιρείας είχε ασκήσει πέρυσι αίτηση τριτανακοπής. Η αίτηση έχει συζητηθεί και αναμένεται η σχετική απόφαση, ενώ δεν έχει ασκηθεί το ένδικο μέσο για αναστολή της ειδικής διαχείρισης, εξ’ ού και οι διαγωνισμοί για την πώληση τμήματος του ενεργητικού της εταιρείας.

Στους πλειοδοτικούς διαγωνισμούς που πρόκειται να διενεργηθούν μέσα στο Δεκέμβριο (με σύμβουλο της ειδικής διαχειρίστριας την Pricewaterhouse Coopers) περιλαμβάνονται μερικά από τα πιο γνωστά ακίνητα της Ektasis, η οποία ήταν τα προηγούμενα χρόνια από τους πλέον ενεργούς «παίκτες» στον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων και δή στο επαγγελματικό real estate.

Για παράδειγμα, ο πρώτος διαγωνισμός αφορά το οικόπεδο συνολικής επιφανείας κοντά στα 17 στρέμματα όπου περιλαμβάνεται και το παλιό κτίριο της KODAK επί των οδών Χειμάρας 10-12 και Λεωφόρου ΑμαρουσίουΧαλανδρίου στο Μαρούσι. Στα γνωστά ακίνητα που πωλούνται ως ομάδα είναι αυτά στο δήμο Κηφισιάς στη θέση Καλυφτάκη, στη συμβολή της Λ Κύμης με την Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας: Πρόκειται για οικόπεδο άνω των 4 στρεμμάτων στη ΒΙ.ΠΕ Κηφισιάς με ημιτελές κτίσμα συνολικής επιφάνειας 7.800 τ.μ., το οποίο πωλείται ως ομάδα μαζί με γήπεδο μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο με επιφάνεια 570 τ.μ. στην ίδια περιοχή.

Επίσης, ένας ακόμη (ανεξάρτητος) διαγωνισμός περιλαμβάνει δύο όμορα οικόπεδα (άνω των 4.800 τ.μ. και 3.700 τ.μ. αντίστοιχα με κτίσματα) τα οποία βρίσκονται στο Ηράκλειο Αττικής στη θέση Λυκόβρυση επί των οδών Αμαρουσίου-Λεωφόρου Ειρήνης, στο ένα από τα οποία στεγαζόταν η ψυχιατρική Κλινική ‘’Αγία Τριάς’’. Μία ακόμη ομάδα πέντε συνολικά μεγάλων ακινήτων της εταιρείας βρίσκονται στην περιοχή του Μαραθώνα και εκμισθώνονται με σχέση αγρομίσθωσης σε τρίτους, επίσης ένας διαγωνισμός αφορά χώρους στάθμευσης στο Ηράκλειο Αττικής κ.ο.κ.

Στα ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί περιλαμβάνονται ακόμη ποσοστά εξ’ αδιαιρέτου ιδιοκτησιών, διαμερίσματα, λοιπά οικόπεδα κ.α..

Σύμφωνα με τους όρους των διαγωνισμών, κάθε δεσμευτική προσφορά θα πρέπει να συνοδεύεται επί ποινή ακυρότητάς της από εγγυητική επιστολή ισόποση με το προσφερόμενο τίμημα, ενώ τα ακίνητα και τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία της Ektasis Development πωλούνται και μεταβιβάζονται ‘’όπως είναι και ευρίσκονται’’ δηλαδή στην σημερινή τους πραγματική και νομική οικονομική και τεχνική κατάσταση.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές θα πρέπει να διεξάγουν τη δική τους αξιολόγηση και έρευνα και τον δικό τους νομικό φορολογικό και τεχνικό έλεγχο για τα περιουσιακά στοιχεία καθώς και για το νομικό πολεοδομικό και πραγματικό τους καθεστώς με τη βοήθεια των νομικών φορολογικών και τεχνικών συμβούλων τους. Τα στοιχεία και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στην πρόσκληση, στο υπόμνημα προσφοράς και στο Virtual Data Room του πλειοδοτικού διαγωνισμού βασίζονται στα τελευταία επίκαιρα δεδομένα, ωστόσο (…) συνιστάται περαιτέρω ανάλυση από ειδικούς οικονομικούς νομικούς ή χρηματοοικονομικούς αναλυτές εκ μέρους του υποψήφιου αγοραστή έτσι ώστε η λήψη οποιασδήποτε επιχειρηματικής απόφασης να μη βασίζεται μόνο στα εν λόγω στοιχεία» . Η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει από την ειδική διαχειρίστρια στις 16 Δεκεμβρίου μετά το πέρας της προθεσμίας για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών.

 

 

Σχετικα αρθρα

Ξεμπλοκάρει η διαδικασία εξυγίανσης των ναυπηγείων Ελευσίνας

admin

Google: 1εκ δολάρια χρηματοδότηση για την Ελλάδα, μέσω του Google.org

admin

HELL ENERGY: Δύο νέες Summer Cool, limited edition γεύσεις

admin

Γεωργιάδης για Aegean: Δεν θα την αφήσουμε χωρίς στήριξη

admin

Επτά βραβεία για Cosmote στα Mobile Excellence Awards 2019

admin

Δανεισμός προσωπικού στην Intrum από την Πειραιώς

admin

ΔΕΔΔΗΕ: Στροφή στα εναλλακτικά δίκτυα εξυπηρέτησης – Μόνο με ραντεβού η φυσική παρουσία

admin

ΔΕΗ: Για Σεπτέμβριο μετατίθεται το μεγάλο πακέτο τιτλοποίησης χρεών

admin

Intralot: Στις 29 Μαΐου η Γ.Σ. για απόκτηση ιδίων μετοχών

admin

Γ. Στάσσης: Νωρίτερα το λουκέτο στις λιγνιτικές μονάδες

admin

Royal Dutch Shell: Ετοιμάζει 9.000 απολύσεις – «Στροφή» στις χαμηλές εκπομπές άνθρακα

admin

Μαριλένα Καραδήμα: Παγκόσμια συμμαχία γυναικών για το ποιοτικό ελαιόλαδο

admin

Έρευνα HSBC: Ανέτοιμες οι μισές εταιρείες του πλανήτη για την πανδημία του κορωνοϊού

admin

Emirates: Εξετάζει να απολύσει 30.000 εργαζομένους – Ένας στους τρεις «εκτός»

admin

Η Eurobank πρώτη ελληνική τράπεζα μέλος του Interbank Information Network της JP Morgan

admin

Η RWE επιστρέφει Ελλάδα για την «πράσινη» ΔΕΗ

admin

Oμιλος Υγεία: Η πρώτη νοσοκομειακή μονάδα που θα διαθέτει Cell & Gene Therapies

admin

Wind: Σχεδόν το 95% ελέγχουν πλέον Golden Tree και Cyrus

admin