Image default
Επιχειρήσεις

Σύμβαση – ορόσημο για τη σύνδεση της ΜΕΛ στο δίκτυο φυσικού αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Ιστορικό υψηλό στους όγκους φυσικού αερίου κατά 16,5 εκ. Νm3 ετησίως επιφέρει η συμφωνία μεταξύ της ΕΔΑ ΘΕΣΣ και της «ΜΕΛ Μ.Α.Ε.», της μεγαλύτερης δύναμης στον κλάδο παραγωγής ανακυκλωμένου χαρτονιού στην Ελλάδα. Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, πρωτοπόρος στον κλάδο της ενέργειας με πολυετή ανοδική πορεία, δρα καταλυτικά στην ενίσχυση της οικονομίας της χώρας και διαμορφώνει τις εξελίξεις στην αγορά φυσικού αερίου.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδας Μπακούρας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «ΜΕΛ Μ.Α.Ε.», κ. Δημήτρη Θεοχάρη

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, αναπτύσσει το δίκτυό της με βάση τον μακροπρόθεσμο στρατηγικό της σχεδιασμό για τη διεύρυνση της χρήσης του φυσικού αερίου προς όφελος των ενεργοβόρων βιομηχανιών, των εμπορικών και οικιακών καταναλωτών, λαμβάνοντας υπόψη πρωτίστως την ασφάλεια, την αποδοτικότητα αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η «ΜΕΛ Μ.Α.Ε.», μέλος του ομίλου PAK GROUP B.V., είναι η μοναδική βιομηχανική μονάδα που παράγει ανακυκλωμένο χαρτόνι στην Ελλάδα με την ετήσια παραγωγή σε επιχρισμένο χαρτόνι να ανέρχεται στους 120.000 τόνους. Διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες εφαρμόζοντας βέλτιστες πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων και την περιβαλλοντική αναβάθμιση. Τα προϊόντα της εξάγονται σε περισσότερες από 30 χώρες, ενώ σημαντικό μέρος της παραγωγής διοχετεύεται στην ελληνική αγορά.

Με αφορμή την υπογραφή της Σύμβασης Σύνδεσης της βιομηχανίας στο δίκτυο διανομής, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΜΕΛ, κ. Θεοχάρη Δημήτρη, του Γενικού Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Μπακούρα Λεωνίδα και διευθυντικών στελεχών των δύο εταιρειών.

Ο κ. Μπακούρας εξέφρασε την ικανοποίησή του, καθώς υπογράφηκε η μεγαλύτερη σύνδεση στο δίκτυο φυσικού αερίου στην 20ετή πορεία της Εταιρείας με την Μακεδονική Εταιρεία Χάρτου. Όπως δήλωσε, «στην ΕΔΑ ΘΕΣΣ εφαρμόζουμε στοχευμένη και ξεκάθαρη στρατηγική που βασίζεται στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό, στην υψηλή τεχνογνωσία και στη συνέπεια στον προγραμματισμό μας. Στο επίκεντρο αυτής της στρατηγικής, διαχρονικά, βρίσκεται η ανάπτυξη των υποδομών και της διείσδυσης του φυσικού αερίου, επιτυγχάνοντας τη μείωση του ενεργειακού κόστους».

Ο κ. Θεοχάρης, δήλωσε σχετικά: «Η ΜΕΛ, η μεγαλύτερη χαρτονοβιομηχανία των Βαλκανίων και από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες της Β. Ελλάδας, γιορτάζει φέτος τα 53α γενέθλιά της ανοίγοντας μια νέα σελίδα στην ιστορία της. Ένα όνειρο δεκαετιών έγινε πραγματικότητα, με την υπογραφή σύμβασης με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, σύμφωνα με την οποία εντός του 2021 θα φτάσει ο αγωγός φυσικού αερίου στο εργοστάσιο. Η ΜΕΛ προτίθεται να κατασκευάσει στο μεταξύ μια μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος προς πώληση με τη χρήση φυσικού αερίου, επένδυση που ανέρχεται στα 5εκ. € και θα καλυφθεί με ίδια κεφάλαια της Εταιρείας, χωρίς τραπεζικό δανεισμό ή κοινοτικές επενδύσεις, και τη στήριξη της PAK Group, όπου και ανήκει. Από τη νέα αυτή μονάδα ηλεκτροπαραγωγής δυναμικότητας 8,6MW ανά έτος, η MΕΛ θα κάνει χρήση επίσης των εκλυόμενων θερμικών φορτίων στην παραγωγική της διαδικασία και ευελπιστεί να αποκομίζει συνολικά ποσό άνω των 2εκ. € ετησίως. Η επένδυση αυτή ισχυροποιεί τα μέγιστα τη ΜΕΛ και θα επιφέρει πρόσθετα σημαντικά οφέλη σε χιλιάδες κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή, που θα κάνουν και αυτοί φυσικά χρήση του δικτύου φυσικού αερίου.

Η διοίκηση της ΜΕΛ θα ήθελε να ευχαριστήσει από καρδιάς την ΕΔΑ ΘΕΣΣ και προσωπικά τον Γενικό Διευθυντή της, κ. Λεωνίδα Μπακούρα, ο οποίος ακόμα και την σκληρή περίοδο του lock down συνέχισε σταθερά τις διαπραγματεύσεις μας, προκειμένου αυτή η συμφωνία τελικά να ολοκληρωθεί, προς όφελος των δύο εταιρειών αλλά και του κοινωνικού συνόλου».

Ο κ Μπακούρας, Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, συμπλήρωσε ότι «η ΕΔΑ ΘΕΣΣ κάνει πράξη την ανάπτυξη της αγοράς του φυσικού αερίου, στηρίζει τον βιομηχανικό κλάδο και ενισχύει την οικονομική ανάκαμψη. Συνεισφέρουμε καταλυτικά στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα του τόπου και ευθυγραμμιζόμαστε πλήρως με τις αποφάσεις της Πολιτείας».

Σχετικα αρθρα

Οι επιχειρηματίες αρχίζουν να επενδύουν: Νίκας προς αύξηση κεφαλαίου 10 εκατ. ευρώ

admin

ΗΠΑ: Pfizer και BioNTech ζητούν επέκταση των δοκιμών του εμβολίου τους σε περισσότερους μετέχοντες

admin

Quest: Δωρεά εξοπλισμού Πληροφορικής στον ΕΟΔΥ και στο Υπ. Παιδείας

admin

ΟΛΘ: Τελική ευθεία για την επέκταση του 6ου προβλήτα

admin

Σε έκδοση ομολογιακού έως €500 εκατ. προχωρά η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

admin

Ο πρωθυπουργός στα εγκαίνια του περιπτέρου της Φυσικό Αέριο στη ΔΕΘ

admin

Αυξημένα έσοδα και EBITDA για τη WIND το Q1

admin

Νικήτρια στο διαγωνισμό της ΕΥ «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» το σύνολο της δοκιμαζόμενης ελληνικής επιχειρηματικότητας

admin

Πρ. Εμφιετζόγλου κατά Κ. Καραμανλή για το Πάτρα – Πύργος

admin

Cosmote: Δωρεάν WiFi σε 1 εκατομμύριο σημεία σε όλη την Ελλάδα

admin

Κορωνοϊός: Ελεγχοι σε επιχειρήσεις και ΜΜΜ για την τήρηση των μέτρων

admin

PwC: Ανακάμπτουν οι εταιρείες της λίστας Global Top 100 με την αβεβαιότητα να παραμένει

admin

ΕΥΔΑΠ: Αύξηση καθαρών κερδών κατά 21% σε 58,1 εκατ. ευρώ

admin

«Κούρεμα» 40% στα ενοίκια φοιτητών – 800 ευρώ σε επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων Ο.Ε, Ε.Ε, Ε.Π.Ε. και I.K.E

admin

Επίλεκτος: Τη Δευτέρα 23/3 συνεχίζεται η Γενική Συνέλευση

admin

ΔΕΗ: Οργανωτικές αλλαγές με φόντο… την «πράσινη» ενέργεια

admin

H&M: Ο σουηδικός όμιλος ανακοίνωσε 46% μείωση πωλήσεων τον Μάρτιο

admin

Περιστέρης: Τεράστια ευκαιρία το Ταμείο Ανάκαμψης – Προχωρούμε σε επενδύσεις €4 δισ.

admin