Image default
Οικονομία

ΗΠΑ: Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για το νέο πακέτο δημοσιονομικής στήριξης

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι και ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν «συνεχίζουν να γεφυρώνουν τις διαφορές τους», σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν χθες Δευτέρα, σχετικά με την έγκριση του νέου πακέτου βοήθειας κατά των οικονομικών συνεπειών του κορωνοϊού, όπως έγραψε ο εκπρόσωπος της Πελόσι Ντρου Χάμιλ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Η ίδια πιστεύει πως μέχρι το τέλος της σημερινής ημέρας θα έχει ξεκαθαρίσει αν το νομοσχέδιο παροχής κινήτρων για την αμερικανική οικονομία, θα είναι δυνατό να ψηφιστεί πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, όπως έγραψε ο Χάμιλ.

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι η Πελόσι και ο Μνούτσιν θα μιλήσουν και πάλι σήμερα, ενώ η προπαρασκευαστική δουλειά για το ίδιο ζήτημα θα συνεχιστεί «όλη την ημέρα».

Η Πελόσι είχε δηλώσει την Κυριακή ότι οι διαφορές παρέμειναν με την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ για ένα ευρύ πακέτο οικονομικής βοήθειας κατά του κορωνοϊού, εκδηλώνοντας ωστόσο την αισιοδοξία της για το ενδεχόμενο ψήφισης ενός νομοσχεδίου πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών.

Όπως είχε επισημαίνει η ίδια, για να δρομολογηθεί μία τέτοια εξέλιξη είναι απαραίτητη προϋπόθεση η επίτευξη μιας συμφωνίας μέχρι σήμερα το βράδυ.

Ο Λευκός Οίκος έχει προτείνει τη χορήγηση ενός οικονομικού πακέτου ύψους 1,8 τρισ. δολαρίων για να βοηθήσει τους Αμερικανούς που αγωνίζονται με τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορονωϊού. Η Πελόσι υποστηρίζει ότι η πρόταση αυτή υστερεί σε μία σειρά προβλέψεων. Μεταξύ αυτών και η λήψη μέτρων για τη φορολογία των φτωχών ανθρώπων, τη χορήγηση βοήθειας στις πολιτειακές κυβερνήσεις και τις τοπικές διοικήσεις, την προστασία των εργαζομένων, αλλά και τη χορήγηση βοήθειας για την καταβολή ενοικίου.

Η ίδια επιμένει στην αίτημά της για χορήγηση βοήθειας οικονομικού ύψους 2,2 τρισ. δολαρίων.

Σχετικα αρθρα

Εκπνέει η προθεσμία για τη διασύνδεση ταμειακών-POS

admin

ΕΚΠΟΙΖΩ: Περισσότερο φυσικά και λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα προτιμούν οι καταναλωτές

admin

Ολλανδία: Η κυβέρνηση θα επενδύσει 2,5 δισ. ευρώ σε έργα στο Αϊντχόβεν

admin

ΥΠΟΙΚ: 136.000 e–mails σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών-POS

admin

Λεωνίδας Δημητριάδης – Ευγενίδης: Ανανέωση της θητείας ως «Ναυτιλιακού Πρεσβευτή»

admin

ΙΕΛΚΑ: Συγκράτηση τιμών στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ τον Φεβρουάριο

admin

Ενέργεια: Υπερκαλύπτουν τους στόχους του 2030 οι «πράσινες» επενδύσεις

admin

ΙΕΛΚΑ: Βραδύτερη άνοδος τιμών κατά 2,75% τον Φεβρουάριο – Μεγαλύτερες αυξήσεις και μειώσεις

admin

Πρωτοποριακή συνεργασία BCA College και Brown Hotels για τη δημιουργία ενός νέου Diploma in Resorts and Hotels Operations Management

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Άλμα στις οικοδομικές άδειες το 2023

admin

ΕΚΤ: Φειδωλή, αλλά θετική για τα μερίσματα των ελληνικών τραπεζών

admin

ΥΠΕΝ: Καλύπτεται η δαπάνη Σύμβουλου Υποστήριξης Αίτησης για το πρόγραμμα «Αλλάζω συσκευή»

admin