Image default
Οικονομία

Στο “τραπέζι” δυναμικό άνοιγμα του ΕΟΤ στην αγορά της Αυστραλίας

Η  Ελλάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις να προσελκύσει περισσότερους ταξιδιώτες από την Αυστραλία. Kαι ο ΕΟΤ εξετάζει το ενδεχόμενο επανατοποθέτησης  στην περιοχή, με την ίδρυση Υπηρεσίας ΕΟΤ Εξωτερικού στην Μελβούρνη. Στόχος, η ενίσχυση των δεσμών με τους Έλληνες της διασποράς και η ενεργή υποστήριξη των επιχειρηματιών του τουρισμού, όπως και όλων των αυστραλών πολιτών, που επιλέγουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους.

Αυτό επεσήμανε ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης στην τηλεδιάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19/10/20 στο πλαίσιο της σειράς ελληνοαυστραλιανών διαλόγων (Greek Australian Dialogue Series).

Ο  κ. Δημήτρης Φραγκάκης συμμετείχε, μετά από πρόσκληση του κ. Paul Nicolaou, διευθυντή του Business Leaders Council του Αυστραλιανού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, και της κ. Κάτιας Γκίκιζα, Συμβούλου στο Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Σύδνεϋ.

Ο Γ.Γ. ΕΟΤ συνομιλώντας με φορείς της αγοράς, αναφέρθηκε στην πρόθεση του ΕΟΤ για στενότερη συνεργασία με την Αυστραλία, ενώ δέχτηκε συγκεκριμένες προτάσεις και προσφορές από την ελληνική Ομογένεια για συνέργειες, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. 


Επίσης, ανέλυσε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για ασφαλές άνοιγμα του ελληνικού Τουρισμού το καλοκαίρι, καθώς και για τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων.

Ενδεικτικά, ο Γενικός Γραμματέας, εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφτεί την Αυστραλία στο άμεσο μέλλον, προκειμένου να έρθει σε επαφή με αρμόδιους φορείς και να εξετάσει το ενδεχόμενο δημιουργίας γραφείου του ΕΟΤ στη χώρα, με την συνδρομή της ελληνικής κοινότητας. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας, κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, ανέφερε ότι η κοινότητα διατίθεται να προσφέρει δωρεάν χώρο, ώστε να στεγαστεί το γραφείο.


 


Σε ό,τι αφορά την αγορά της Αυστραλίας και το ενδιαφέρον που παρουσιάζει για τον ελληνικό Τουρισμό, ο κ. Φραγκάκης δήλωσε: “Η Αυστραλία είναι μια σημαντική αγορά για εμάς, μας ενδιαφέρει πολύ, όχι μόνο λόγω της Ομογένειας, αλλά και επειδή είναι μια μεγάλη τουριστική αγορά, καθώς 11,3 εκατομμύρια άνθρωποι ταξίδεψαν στο εξωτερικό από την Αυστραλία το 2019. Πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις να προσελκύσει πολύ περισσότερους ταξιδιώτες από την Αυστραλία. Προφανώς, οι περιορισμοί που ισχύουν λόγω COVID-19, δυσκολεύουν πολύ τα ταξίδια σήμερα, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι τους επόμενους μήνες θα αποκατασταθεί σταδιακά η κανονικότητα”.


 


Η συμμετοχή του Γ.Γ. του ΕΟΤ στο Greek Australian Dialogue Series, προβλήθηκε με ρεπορτάζ, τόσο από τον ηλεκτρονικό Τύπο, όσο και από  η ομογενειακή εφημερίδα “Ελληνικός Κήρυκας”.

Σχετικα αρθρα

Νέες συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε τρεις δήμους της Αττικής

admin

EastMed : «Πέφτουν» οι υπογραφές για τον αγωγό – Πώς αλλάζει ο ενεργειακός χάρτης της περιοχής

admin

Castello Bibelli: Το ιστορικό ακίνητο στην Κέρκυρα άλλαξε χέρια

admin

UBS: Πώς η πανδημία ανατρέπει σχέδια και αλλάζει την ζωή των επενδυτών

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Αυξήσεις στις εισφορές και μείωση εισοδήματος για 9 στους 10 ασφαλισμένους και συνταξιούχους

admin

Ο οίκος Fitch προεξοφλεί επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας

admin

Η λίστα των προϊόντων που απαγορεύεται να πωλούν τα σουπερμάρκετ μέχρι τις 30 Νοεμβρίου

admin

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Euro Working Group, Χανς Βίλμπριφ

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 2,2% στο μισθολογικό κόστος το γ΄ τρίμηνο

admin

Με άνοδο άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών

admin

Σύνοδος Κορυφής : Στο δείπνο συνεχίζεται το θρίλερ – Πιέζει ο Βορράς, εκβιασμό «βλέπει» ο Νότος

admin

«Τελεσίγραφο» Χατζηδάκη για άμεση κατεδάφιση αυθαιρέτων σε δάση, παραλίες, ρέματα

admin

Φοροελαφρύνσεις : Τα οφέλη για μισθωτούς και συνταξιούχους

admin

EKT: Αρνητική πρωτιά των ελληνικών τραπεζών στα «κόκκινα» δάνεια

admin

Νέα αρχή για το ελληνικό σήμα και βήματα προώθησης στο εξωτερικό

admin

Πετρέλαιο : Ένας δείκτης μας επιτρέπει να «διαβάσουμε» το μέλλον της βιομηχανίας

admin

WSJ : Μείωση δασμών κατά 50% προσφέρουν οι ΗΠΑ στην Κίνα

admin

Πόστο θα κοστίζει το εισιτήριο της ακτοπλοϊκής γραμμής Ελλάδας – Κύπρου

admin