Image default
Οικονομία

Με απώλειες κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα της συνεδρίασης

Υποχωρούν οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές στο αρχικό στάδιο της σημερινής συνεδρίασης, εν μέσω προσδοκιών για επίτευξη συμφωνίας στις ΗΠΑ για ένα νέο πακέτο για την ενίσχυση της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 υποχωρεί σχεδόν 0,40%, με όλους τους κλάδους στα «κόκκινα» εκτός του τραπεζικού

Ο Λευκός Οίκος και οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο βρέθηκαν πιο κοντά σε συμφωνία την Τρίτη, καθώς ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να δεχτεί ένα μεγάλο νομοσχέδιο, στην προσπάθειά του να επιτευχθεί συμφωνία πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Δημοκρατικής προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι και του υπουργού Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν θα συνεχιστούν και σήμερα.

Ωστόσο, ακόμη και αν οι 2 πλευρές καταλήξουν σε συμφωνία, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα υπογραφεί το νομοσχέδιο, καθώς η αντιπαράθεση των Ρεπουμπλικανών Γερουσιαστών αναφορικά με οικονομικό ύψος των μέτρων παραμένει ισχυρή.

Ο αντίκτυπος της επιδημίας του κορωνοϊού στην παγκόσμια οικονομία απεικονίζεται στη σημερινή έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, η οποία αναφέρει ότι η αξία του παγκόσμιου εμπορίου αναμένεται να μειωθεί μεταξύ 7% και 9% το 2020, σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Στην Ευρώπη, το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού συνεχίζει να προκαλεί τρόμο, με την Ισπανία να εξετάζει τώρα την απαγόρευση της κυκλοφορίας σε περιοχές που έχουν πληγεί σοβαρά όπως η Μαδρίτη. Η Γαλλία έχει ήδη επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας σε ορισμένες από τις μεγάλες πόλεις της, συμπεριλαμβανομένου του Παρισιού, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο έθεσε άλλα 3 εκατομμύρια πολίτες στο ευρύτερο Μάντσεστερ στην κατηγορία 3, κλείνοντας πολλές μη απαραίτητες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία ο πληθωρισμός της Βρετανίας τον Σεπτέμβριο έτρεξε με ρυθμό 0,5% σε ετήσια βάση, από 0,2% τον προηγούμενο μήνα.

Στην εταιρική επικαιρότητα, η Nestle θα βρεθεί στο επίκεντρο, αφού ο μεγαλύτερος όμιλος τροφίμων στον κόσμο αναθεώρησε ανοδικά την καθοδήγησή του για τις βιολογικές πωλήσεις το 2020 κι ενώ σημείωσε καλύτερη από το αναμενόμενο επίδοση το γ΄ τρίμηνο. Τα βελτιωμένα αποτελέσματα οφείλονται στην έντονη ζήτηση στις τροφές για τα κατοικίδια και τα προϊόντα υγείας.

Η Ericsson ανέφερε τριμηνιαία κέρδη καλύτερα από τις εκτιμήσεις της αγοράς, βοηθούμενη από την άνοδο των εσόδων στις επιχειρήσεις της, ενώ παράλληλα δήλωσε «πιο σίγουρη» για την επίτευξη των στόχων της το 2020.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη και ο FTSE 100 κινούνται χαμηλότερα περί του 0,40% και 0,60% αντίστοιχα, στο -0,30% ο CAC 40 στο Παρίσι, απώλειες -0,20 παρουσιάζει ο FTSE ΜΙΒ στο Μιλάνο.

Σχετικα αρθρα

Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Σε ισχύ από την 1η Απριλίου

admin

Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ – Δείτε live την εισήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

admin

Σταϊκούρας: Η επένδυση στην κατασκευή έργων υποδομής δημιουργεί ένα πάγιο εθνικό κεφάλαιο

admin

ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου

admin

Δέσμευση CO2: Πώς η Νορβηγία δείχνει τον δρόμο στην Ελλάδα – Το παράδειγμα του πρότζεκτ «Northern Lights»

admin

Δημογραφικό: Παγκόσμια συνταξιοδοτική κρίση από την γήρανση του πληθυσμού

admin

Ανακοινώσεις για το νέο κατώτατο μισθό: Πόση η αύξηση στα καθαρά – Το σενάριο «έκπληξη»

admin

Υποθαλάσσια ζεύξη Σαλαμίνας – Περάματος: Άγνωστο το μέλλον για την παραχώρηση των 500 εκατ. ευρώ 

admin

Ξεκλειδώνουν έως 3 δισ. ευρώ για το «πρασίνισμα» των νησιών – Κλείδωσε η συμφωνία με τις Βρυξέλλες

admin

Παγίδα τεκμηρίων στις χωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων

admin

Το «φρένο του χρέους» καταδικάζει τη γερμανική οικονομία

admin

Εκπνέει η προθεσμία για τη διασύνδεση ταμειακών-POS

admin