Image default
Επιχειρήσεις

CNBC: Η Γερουσία ψήφισε την κλήτευση των CEO του Facebook και του Twitter για «λογοκρισία»

Το CNBC μεταδίδει ότι οι Ρεπουμπλικάνοι της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Γερουσίας ψήφισαν για να εκδοθούν κλητεύσεις εις βάρος του διευθύνοντα συμβούλου του Facebook Μάρκ Ζάκερμπεργκ και του Twitter Τζακ Ντόρσι, προκειμένου να καταθέσουν σχετικά με τον χειρισμό ενός πρόσφατου μη-επαληθευμένου άρθρου της New York Post σχετικά με τον γιο του πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν.

Ο Ζάκερμπεργκ και ο Ντόρσι θα κατέθεταν ήδη ενώπιον της Επιτροπής Εμπορίου της Γερουσίας την επόμενη εβδομάδα μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Google για ζητήματα μεροληψίας και απορρήτου.

Τώρα, η Επιτροπή Δικαιοσύνης ψήφισε να υποχρεώσει τους Διευθύνοντες Συμβούλους να καταθέσουν επιπλεόν για την «καταστολή και/ή λογοκρισία» δύο πρόσφατων άρθρων της New York Post που αφορούσαν μη επαληθευμένους ισχυρισμούς σχετικά με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φέρεται να έχουν ληφθεί από έναν υπολογιστή που ανήκει στον γιο του Δημοκρατικού Προέδρου, Χάντερ Μπάϊντεν.

Το αρχικό ρεπορτάζ ισχυρίστηκε ότι ο υιός Μπάιντεν επιχείρησε να συστήσει ένα ανώτερο στέλεχος της ουκρανικής εταιρείας στην οποία εργάζονταν στον πατέρα του την περίοδο που ήταν αντιπρόεδρος. Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών χαρακτήρισε το ρεπορτάζ «λάσπη».

Το Facebook και το Twitter υιοθέτησαν πολύ διαφορετικές προσεγγίσεις στη διαχείριση του άρθρου, το οποίο εμφάνιζε τις διευθύνσεις email σε φωτογραφίες.

Ένας εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε λίγο μετά το άρθρο ήταν «υπό αξιολόγηση» και πως μέχρι την ολοκλήρωσή της θα μειωθεί η διανομή του σε χρήστες. Οι χρήστες μπορούσαν να το μοιραστούν, αλλά δεν θα ενισχυόταν από τον αλγόριθμο της FB.

Το Twitter, από την άλλη πλευρά, εμπόδισε αρχικά τους χρήστες να δημοσιεύουν ή να μοιράζονται την ιστορία στα απευθειάς μηνύματα (DM). Η εταιρεία είπε ότι έλαβε την απόφαση στη βάση της παράνομης κτήσης του υλικού και των προσωπικών πληροφοριών που αποκάλυπτε – καθώς η ιστορία περιείχε προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας και υλικό που φέρεται να έχει ληφθεί από φορητό υπολογιστή χωρίς τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη. Οι χρήστες θα μπορούσαν ακόμη να μοιράζονται άρθρα που αναφέρονται ή σχολιάζουν το κομμάτι, αρκεί να μην περιέχουν τις φερόμενες ως παραβιασμένες ή προσωπικές πληροφορίες.

Αυτές οι αντιδράσεις των κοινωνικών δικτύων ερέθισαν τους Ρεπουμπλικανούς που κατηγορούν εδώ και καιρό Facebook και Twitter ότι «θάβουν» τις απόψεις τους, ακόμη και όταν οι ιστορίες από συντηρητικά media κερδίζουν κορυφαία προσοχή στις πλατφόρμες. Ο Ντόρσι αναγνώρισε ότι η επικοινωνία του Twitter σχετικά με τις ενέργειές του ήταν «απαράδεκτη» και τελικά η εταιρεία επέτρεψε την κυκλοφορία του ρεπορτάζ, καθώς είχε ήδη κυκλοφορήσει παντού.

Η πρόταση για κλήτευση ζητά επίσης από τους Διευθύνοντες Συμβούλους να καταθέσουν σχετικά με «οποιεσδήποτε άλλες πολιτικές, πρακτικές ή ενέργειες εποπτείας περιεχομένου που ενδέχεται να επηρεάσουν ή να επηρεάσουν τις εκλογές για το ομοσπονδιακό γραφείο», καθώς και άλλες πρόσφατες αποφάσεις για μείωση της διανομής ή αποκλεισμού αναρτήσεων από τις υπηρεσίες τους.

Σχετικα αρθρα

Το 2022 το «ντεμπούτο» του πρώτου Οne & Only resort στην Ελλάδα λόγω Covid 19

admin

Μύλοι Λούλη: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου €1,99 εκατ. της Kenfood

admin

Νέες επενδύσεις άνω των 250 εκατ. στις ΑΠΕ από την Τέρνα Ενεργειακή

admin

H Κομισιόν ενέκρινε 10 εκατ. για τη στήριξη της ελληνικής ανθοκομίας

admin

«Πάγο» στην Huawei για τα 5G από Βρετανία και Γαλλία

admin

Αριστοφάνης Στεφάτος: Από τη Νορβηγία στο τιμόνι της Ελληνικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων

admin

Η Pylones Hellas στo IT Directors Forum 2019

admin

Το εθνικό κολλέγιο άμυνας του Ισραήλ επισκέφτηκε την Intracom

admin

Alphabet: Οριακή υποχώρηση των εσόδων το β΄ τρίμηνο του 2020 στα 31,6 δισ. δολάρια, η πρώτη στην ιστορία της

admin

ΚΡΙ ΚΡΙ: Στα €12,45 εκατ. αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη 9μήνου

admin

Εργο υποδομής για την ύδρευση της Θεσσαλονίκης υλοποιεί η ΕΥΑΘ

admin

ΕΛΓΕΚΑ: Νέα Group CFO του ομίλου η Χριστίνα Παπανδρέου

admin

Γεωργιάδης για καζίνο Ελληνικού: Συγκλονιστική επιτυχία για το Ελληνικό Δημόσιο

admin

Παπαστράτος: Αύξηση τζίρου και κερδών, ελέω IQOS

admin

ΟΠΑΠ: Από 10/2 στο ταμπλό οι 13,08 εκατ. νέες μετοχές

admin

Χ.Α.: Η ανοδική εκτόνωση βελτίωσε την τεχνική εικόνα του Γ.Δ.

admin

Η Telefonica συζητά συγχώνευση της O2 με την Virgin Media

admin

Η Intrasoft International αναλαμβάνει νέο έργο για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

admin