Image default
Επιχειρήσεις

H άρση της βρετανικής καραντίνας «προσγειώνει» τώρα τη Ryanair σε Κρήτη – Σαντορίνη

Συνεχή προσαρμογή στα νέα δεδομένα απαιτεί η φετινή σεζόν Covid 19 με τις αεροπορικές εταιρείες να αναπροσαρμόζουν το πρόγραμμά τους ανάλογα με τις απαγορεύσεις και τους περιορισμούς μέχρι να βρεθεί η «χρυσή» τομή για τις μετακινήσεις – τουλάχιστον εντός Ευρώπης – όπως ζητούν συνεχώς οι τουριστικοί φορείς.

Στο πλαίσιο αυτό, η ιρλανδική χαμηλού κόστους Ryanair ανακοίνωσε χθες στο Ηνωμένο Βασίλειο ότι προσθέτει νέες συνδέσεις, άμεσα, για τον Οκτώβριο στην Ελλάδα σε δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς και συγκεκριμένα σε Κρήτη και Σαντορίνη από την στιγμή που η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αίρει το μέτρο της καραντίνας για τους Βρετανούς που επιστρέφουν από Ελλάδα.

Η Σαντορίνη αποσύρθηκε από τη βρετανική λίστα με τους περιορισμούς καραντίνας στις 10 Οκτωβρίου και η Κρήτη στις 15/10 και πλέον οι Βρετανοί θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν …μίνι διακοπές στη χώρα μας μέσα στο φθινόπωρο με πτήσεις από το Λονδίνο (Stansted), το Μπέρμπιγχαμ και το Μάντσεστερ.

«Κάντε τεστ στα αεροδρόμια»

Η καραντίνα, με την επιστροφή των ταξιδιωτών στη χώρα τους, ως μεμονωμένο μέτρο από τις κυβερνήσεις ανά την Ευρώπη (αντί για ένα ενιαίο πρωτόκολλο σε όλες τις χώρες που θα περιλαμβάνει τεστ πριν το ταξίδι στα αεροδρόμια) θεωρείται καταστροφικό για τις αερομεταφορές από την στιγμή που δεν βοηθά με κανένα τρόπο στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού όσον αφορά τα ταξίδια εν μέσω πανδημίας.

Σήμερα, με την κ. Gloria Guevara πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC), σε περίπτωση που οι χώρες διεθνώς υιοθετούσαν τα τεστ στα αεροδρόμια πριν την αναχώρηση, υπολογίζεται ότι θα μπορούσαν να σωθούν περί τα 20 εκατ. θέσεις εργασίας σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων 3 εκατ. στη Γερμανία, 1,93 εκατ. στο Ηνωμένο Βασίλειο, 1,91 εκατ. στην Ιταλία και πάνω από 1,5 εκατ. στη Γαλλία.

«Προκειμένου να διασωθούν οι κλάδοι του τουρισμού και των ταξιδίων χρειαζόμαστε ένα ενιαίο διεθνές πρωτόκολλο για τα τέστ, με συνεργασία όλων των εμπλεκομένων ώστε να αποσυρθεί το αναποτελεσματικό και κοστοβόρο μέτρο της καραντίνας», ανέφερε η κ. Guevara με το WTTC να στηρίζει την εισαγωγή των τεστ στα αεροδρόμια Charles de Gaulle και Orly στο Παρίσι, στο Heathrow του Λονδίνου και την πρόσφατη πιλοτική εφαρμογή μεταξύ του Fiumicino στη Ρώμη και του Linate στο Μιλάνο.

Σχετικα αρθρα

Ο Jeff Bezos εκτοξεύει την πρώτη τουριστική διαστημική πτήση – Σε δημοπρασία το πρώτο εισιτήριο (φωτο)

admin

SKY Express: Ακυρώσεις και τροποποιήσεις στις πτήσεις λόγω στάσης εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας

admin

Καββαθάς: Ο τουρισμός θα επανέλθει μόνο με βιώσιμες επιχειρήσεις

admin

ΟΤΕ: Διέθεσε 110.000 άδειες λογισμικού στο Δημόσιο έναντι €28,43 εκατ.

admin

Interwood: Αδύνατη η δημοσίευση των αποτελεσμάτων για το 2020

admin

Παπουτσάνης: Διανομή μερίσματος €0,04 ανά μετοχή αποφάσισε η ΓΣ

admin

Τι αλλάζει στο λιανεμπόριο – Ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες το ερχόμενο Σάββατο

admin

Autohellas: Με joint venture επενδύει στα φωτοβολταϊκά

admin

Παπουτσάνης: Η ΓΣ ενέκρινε τη διανομή μερίσματος €0,0475 ανά μετοχή

admin

INTRALOT: Κύκλος εργασιών €364 εκατ. το 2020 – Μείωση κατά 16,6%

admin

D-Marin: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Oliver Dörschuck

admin

Μουζάκης: Μειωμένα κατά 4,68% τα EBITDA το 2020

admin