Image default
Επιχειρήσεις

Sarantis: Στα €45,52 εκατ. το EBITDA του 9μήνου του 2020

Sarantis: Στα €45,52 εκατ. το EBITDA του 9μήνου του 2020

Συνεχίζει την εντυπωσιακή του πορεία ο Όμιλος Σαράντη κατά το εννεάμηνο του 2020 παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση πωλήσεων και κερδοφορίας, γεγονός που αντικατοπτρίζει την ικανότητά του να αναπτύσσεται, ενώ ταυτόχρονα ανταποκρίνεται αποτελεσματικά σε ένα εξαιρετικά δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον και στις μεταβαλλόμενες καταναλωτικές συνήθειες που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας COVID-19.

Όπως επισημαίνει ο Όμιλος με ανακοίνωσή του, καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι ενέργειες της διοίκησης καθοδηγούνται από σαφείς προτεραιότητες σχετικά με την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων του Ομίλου και της κοινωνίας, την αδιάλειπτη επιχειρηματική συνέχεια και τη συνεχή διάθεση προϊόντων υψηλής ζήτησης στην αγορά.

Σε ολόκληρη τη γεωγραφική περιοχή του, ο Όμιλος απολαμβάνει υψηλή ζήτηση σε κατηγορίες που σχετίζονται με την προσωπική υγιεινή, την υγεία και την οικιακή φροντίδα, ενώ παράλληλα ωφελείται από την άρση της αναστολής λειτουργίας, κατά το 3ο τρίμηνο του 2020, που αφορούσε συγκεκριμένα κανάλια πωλήσεων.

Οι πωλήσεις του Ομίλου κατά την διάρκεια του εννεαμήνου του 2020 ανήλθαν σε € 286,47 εκ. από € 266,82 εκ. το εννεάμηνο του 2019, αυξημένες κατά 7,37%.

Η Ελλάδα παρουσίασε πωλήσεις ύψους €103,32 εκ. κατά το εννεάμηνο του 2020 συγκριτικά με €91,95 εκ. το εννεάμηνο του 2019, αυξημένες κατά 12,36%.

Οι Ξένες Χώρες, σημείωσαν άνοδο πωλήσεων κατά 4,74% και διαμορφώθηκαν σε €183,15 εκ. το εννεάμηνο του 2020 από €174,87 εκ. το εννεάμηνο του 2019.

Η κερδοφορία του Ομίλου συνεχίζει να παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη κατά το εννεάμηνο του 2020, υποστηριζόμενη από ισορροπημένα έξοδα διαφήμισης & προώθησης και λειτουργικά έξοδα.

Ως εκ τούτου, κατά το εννεάμηνο του 2020 τα Κέρδη Προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA)* αυξήθηκαν κατά 28,57%, στα € 45,52 εκ. από € 35,41 εκ., και το περιθώριο EBITDA διαμορφώθηκε σε 15,89% από 13,27% το εννεάμηνο του προηγούμενου έτους.

Τα Κέρδη Προ Φόρων και Τόκων (EBIT) αυξήθηκαν κατά 33,23% το εννεάμηνο του 2020 φθάνοντας τα €36,21 εκ. έναντι €27,18 εκ. το εννεάμηνο του 2019 και το περιθώριο EBIT ανήλθε στο 12,64% το εννεάμηνο του 2020 από 10,19% την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

odfjgnisdif

Για το υπόλοιπο του έτους 2020, η διοίκηση παραμένει αισιόδοξη ότι οι ικανότητες του Ομίλου θα υποστηρίξουν την δυναμική και κερδοφόρα αναπτυξιακή του πορεία μέσα στο δύσκολο αυτό περιβάλλον.

Το επιτυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο του Ομίλου, η θέση του στην αγορά και η εύρωστη οικονομική του κατάσταση, αποτελούν τα εχέγγυα για την απρόσκοπτη λειτουργία του και την υλοποίηση του στρατηγικού του πλάνου, το οποίο περιλαμβάνει την συνεχή προϊοντική ανάπτυξη και καινοτομία στις στρατηγικές κατηγορίες, την είσοδο σε γειτονικές προϊοντικές υποκατηγορίες, την επέκταση σε νέες αγορές και τις εξαγορές.

Αυτό, σε συνδυασμό με την έμφασή ως προς την ανάπτυξη των περιθωρίων κερδοφορίας και την ισορροπημένη διαχείριση ρευστότητα, θα οδηγήσουν σε περαιτέρω ανάπτυξη πωλήσεων, βελτίωση των περιθωρίων κέρδους και συνεχή δημιουργία αξίας στους μετόχους του.

 • Γρηγόρης Σαράντης
 • Sarantis
 • οικονομικά αποτελέσματα 9μήνου
 • πωλήσεις
 • Ebit

  Σχετικα αρθρα

  Κατέρρευσε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον Μάρτιο

  admin

  Επενδύσεις 100 εκατ. δολάρια στην Hellenic Steel

  admin

  Πειραιώς: Κρατικές εγγυήσεις 2 δισ. ευρώ για τις τιτλοποιήσεις

  admin

  Διαδικτυακή απονομή του βραβείου Best Workplace Hellas 2020 στην Epsilon Net

  admin

  Με την ΕΕΘ συναντήθηκαν στελέχη του «Φυσικού Αερίου Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας»

  admin

  Η illycaffe τιμάει και βραβεύει τους καλύτερους καλλιεργητές

  admin

  Η Εθνική Τράπεζα στην «28η Έκθεση Agrotica 2020»

  admin

  Ιδέες-Στέφανος Καραγιώργης: Delivery premium προϊόντων στους «σκαφάτους»

  admin

  ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκε 0,7% η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου τον Φεβρουάριο

  admin

  Μέτρα για τις φυσικές καταστροφές στο Δήμο Μάνδρας με αρωγό τον ΔΕΔΔΗΕ

  admin

  Πλήγμα για την Johnson & Johnson: Σταματά να πουλά το προϊόν ταλκ Johnson’s Baby Powder

  admin

  «True Leader» η Interamerican Ζωής

  admin

  Microsoft: Αντικαθιστά τους δημοσιογράφους με ρομπότ για την ενημέρωση της σελίδας MSN

  admin

  Τελευταία ημέρα για αιτήσεις από επαγγελματίες, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων για τα €800

  admin

  Γεωργιάδης για Aegean: Δεν θα την αφήσουμε χωρίς στήριξη

  admin

  Handelsblatt: Oι επενδυτές αποφεύγουν το Χρηματιστήριο, αλλά όχι τα ομόλογα

  admin

  Χρηματιστήριο: Ελεγχόμενες περαιτέρω διορθώσεις τιμών

  admin

  Siemens: Παρουσιάζει το πρώτο βιομηχανικό 5G router

  admin