Image default
Επιχειρήσεις

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών: «Πράσινο» για προγράμματα αυτοαπασχολούμενων

«Μετά από διαρκείς παρεμβάσεις του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και συναντήσεις του με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, όπου και του έθεσε το αίτημά του να ενταχθούν και οι αυτοαπασχολούμενοι στο πρόγραμμα κατάρτισης που θα υλοποιήσει η περιφέρεια Αττικής, τελικά υπήρξε δικαίωση των προσπαθειών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών».

Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου και διευκρινίζεται συγκεκριμένα, ότι η αρμόδια υπηρεσία του ΠΕΠ Αττικής απάντησε θετικά, αναφέροντας σε σχετική επιστολή: «Αυτοαπασχολούμενοι που δεν απασχολούν προσωπικό, μπορούν να συμπεριληφθούν στους ωφελούμενους της δράσης. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση το θεσμικό πλαίσιο θα είναι αυτό των Κρατικών Ενισχύσεων και θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικά έλεγχος σώρευσης, σύμφωνα με τον κανονισμό 1407/2013 (de minimis)».

Αναμφίβολα, σημειώνει το επιμελητήριο, πρόκειται για πλήρη δικαίωση των θέσεών του, που από την αρχή υποστήριξε την ανάγκη συμμετοχής των αυτοαπασχολούμενων στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής.

Πλέον, υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση, ανοίγονται νέοι δρόμοι για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων που θα απευθύνονται ειδικά στους αυτοαπασχολούμενους, για την ενίσχυση της προσαρμοστικότητας στις νέες διαμορφούμενες οικονομικές και τεχνολογικές συνθήκες, για την προσαρμογή στους τομείς προτεραιότητας της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (Π.Σ.Ε.Ε.).

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου τονίζει:

«Αισθανόμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από αυτή την εξέλιξη, η οποία δίνει σε αυτοαπασχολούμενους το δικαίωμα στην ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Δεν θα ήταν δυνατόν να απουσιάζουν οι αυτοαπασχολούμενοι από ένα πρόγραμμα κατάρτισης. Αποτελούν ένα δυναμικό κομμάτι του επιχειρείν και η στήριξη τους σημαίνει ενίσχυση όλης της ελληνικής οικονομίας. Θέλω να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη για την ικανοποίηση του αιτήματος του Ε.Ε.Α., καθώς έδειξε περίτρανα πως, όταν υπάρχει καλοπροαίρετη διάθεση και γόνιμη ανταλλαγή απόψεων, μπορούν να βρεθούν και οι κατάλληλες λύσεις.

Η συνεργασία μας με την Περιφέρεια Αττικής είναι εξαιρετική και μπορεί να δώσει σημαντικά οφέλη στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τους ελεύθερους επαγγελματίες σε αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο, λόγω και της ύφεσης που φέρνει η πανδημία. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά».

Σχετικα αρθρα

FT: «Αποκύημα της φαντασίας» η κοινωνική αποστασιοποίηση στα αεροπλάνα

admin

Όμιλος Ideal: Με κέρδη έκλεισε το πρώτο εξάμηνο

admin

Επίσκεψη Πρεμ Γουάτσα με… γεμάτη ατζέντα

admin

Νέος «μποναμάς» 5 εκατ. ευρώ στην Centric

admin

ΛΑΜΨΑ: Προσφυγή στα δικαστήρια για τη δήθεν πώληση της «Μεγάλης Βρεταννίας»

admin

ΟΛΘ: Αυξημένα μεγέθη σε εμπορευματοκιβώτια και συμβατικό φορτίο

admin

iPhone 12: Αποκαλύφθηκαν τα νέα smartphones της Apple

admin

Κορωνοϊός: Πώς θα γίνει το restart σε αεροπορικές και αεροδρόμια από το 2021

admin

H εταιρεία από τα Γιάννενα που δίνει λύσεις στον τρόπο διαχείρισης του Πάρκινσον

admin

ΑΒΑΞ: Στο 19,82% η συμμετοχή της οικογένειας Ιωάννου

admin

Παπουτσάνης: Αύξηση 275% στα καθαρά κέρδη α΄ εξαμήνου

admin

Στην Intrasoft International δύο έργα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

admin

ΟΠΑΠ: Από 10/2 στο ταμπλό οι 13,08 εκατ. νέες μετοχές

admin

Σελόντα: Στις 31/1 η Γενική Συνέλευση για την απόσχιση κλάδων

admin

Apple: Το iOS 14 φέρνει τα πάνω κάτω στη νέα αρχική οθόνη του iPhone

admin

Η Alphabet εγκαταλείπει το project «έξυπνης πόλης» στο Τορόντο

admin

Τα 25 μεγάλα έργα της πρώτης πενταετίας στο Ελληνικό

admin

Space Hellas: Επένδυση ύψους 1.275.000 ευρώ στην AgroApps

admin