Image default
BLOOMBERG

Renault και Daimler AG: Οι αυτοκινητοβιομηχανίες περνούν στην αντεπίθεση

Έσοδα καλύτερα των εκτιμήσεων εμφάνισε στο τρίτο τρίμηνο η αυτοκινητοβιομηχανία Renault SA, γεγονός που οφείλεται εν μέρει στην αύξηση των πωλήσεων του δημοφιλούς ηλεκτρικού μοντέλου της, που σύμφωνα με την εταιρεία πληροί όλους τους ευρωπαϊκούς περιορισμούς εκπομπών ρύπων.

Αν και τα έσοδα μειώθηκαν 8,2% στα 10,37 δισεκατομμύρια ευρώ (12,2 δισεκατομμύρια δολάρια) σε μια περίοδο που εξακολουθεί να επηρεάζεται από την πανδημία, ωστόσο, ξεπέρασαν τον μέσο όρο των εκτιμήσεων, τα 9,96 δισ. ευρώ που συγκέντρωσε το -. Η γαλλική εταιρεία πούλησε λιγότερα επιβατικά αυτοκίνητα και φορτηγά το τρίμηνο, αλλά οι πωλήσεις του ηλεκτρικού αυτοκινήτου υπερδιπλασιάστηκαν, όπως ανακοίνωσε.

Η παγκόσμια υγειονομική κρίση έχει προκαλέσει «αναταράξεις» στους κόλπους της αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία ήδη υπέφερε από την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα των εργοστασίων της αλλά και τα προβλήματα που προέκυψαν από την συνεργασία της με την αυτοκινητοβιομηχανία της Nissan.

«Αυτό το τρίτο τρίμηνο υπογραμμίζει την αλλαγή στην εμπορική πολιτική μας, η οποία τώρα επικεντρώνεται στην κερδοφορία και όχι στους όγκους», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Luca de Meo σε δήλωση του.

Αύξηση παραγγελιών

Οι παραγγελίες της Renault αυξήθηκαν κατά 60% στο τέλος του περασμένου μήνα και τα αποθέματα μειώθηκαν κατά περίπου 1/5 σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ παράλληλα η εταιρεία διατήρησε αποθεματικά ρευστότητας 15,2 δισ. ευρώ στα τέλη Σεπτεμβρίου, συμπεριλαμβανομένου και του πιστωτικού ορίου των 5 δισ. ευρώ.

Παρόλο που δεν αναφέρει τα κέρδη της σε τριμηνιαία βάση, δημοσίευσε ρεκόρ ζημιών στο πρώτο εξάμηνο λόγω κυρίως της απομείωσης και του κόστους αναδιάρθρωσης στη Nissan. Οι συνεργάτες της συμμαχίας, στην οποία περιλαμβάνεται και η Mitsubishi Motors Corp., έχουν ξεκινήσει σχέδια μείωσης του κόστους και των θέσεων εργασίας.

Ο De Meo υποσχέθηκε να παρουσιάσει ένα στρατηγικό σχέδιο τον Ιανουάριο και να αναθεωρήσει το χαρτοφυλακίου των μοντέλων της εταιρείας. Έχει δώσει κάποιες ενδείξεις τους τελευταίους μήνες με την επέκταση στη σειρά των ηλεκτρικών οχημάτων και την εστίαση στα εμπορικά σήματα Alpine, Dacia και Renault.

Η Renault ανακοίνωσε πλάνο για την περικοπή περίπου 14.600 θέσεων εργασίας παγκοσμίως και τη μείωση της παραγωγικής ικανότητας κατά σχεδόν 1/5 σε μια προσπάθεια συρρίκνωσης του κόστους κατά περισσότερο από 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Daimler αυξάνει τις προβλέψεις για τα κέρδη

Η αυτοκινητοβιομηχανία Daimler AG από την πλευρά της, βελτίωσε την πρόβλεψη για τα ετήσια κέρδη της, μετά την ανάκαμψη που σημείωσαν το προηγούμενο τρίμηνο ως αποτέλεσμα των ισχυρών πωλήσεων στην Κίνα και της μείωσης του κόστους που άρχισε να αποδίδει καρπούς.

Η κατασκευάστρια των πολυτελών αυτοκινήτων της Mercedes-Benz, αναμένει τώρα ότι τα κέρδη προ φόρων και τόκων θα διαμορφωθούν στο επίπεδο της προηγούμενης χρονιάς, όπως ανακοίνωσε.

Οι πιο αισιόδοξες προοπτικές κερδών της εταιρείας συνηγορούν στην παγκόσμια ανάκαμψη της αυτοκινητοβιομηχανίας, αφού και άλλες εταιρείες του κλάδου, συμπεριλαμβανομένων των BMW AG και Tesla Inc. δημοσίευσαν καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία στο τρίτο τρίμηνο.

Η Daimler σημείωσε την πιο απότομη πτώση της από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο λόγω της πανδημίας, ωστόσο τα πράγματα δείχνουν καλύτερα κυρίως λόγω της ταχείας ανάκαμψης της στη μεγαλύτερη αγορά της Κίνας.

Η αυτοκινητοβιομηχανία στοχεύει σε ένα προσαρμοσμένο περιθώριο Ebit μεταξύ 4,5% και 5,5% για ολόκληρο το έτος, στη μονάδα που περιλαμβάνει τις εργασίες αυτοκινήτων και van. Ο στόχος περιθωρίου για το τμήμα φορτηγών κυμαίνεται μεταξύ 1% και 2%.

Η Daimler σημείωσε ότι οι προοπτικές της βασίζονται σε οικονομίες που δεν θα υποστούν εκ νέου lockdowns. Ωστόσο, αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας και της Γαλλίας, όπου η Daimler διαθέτει εργοστάσια, εμφανίζουν ρεκόρ κρουσμάτων και οι κυβερνήσεις προσπαθούν να αποτρέψουν την εξάπλωση του ιού.

Η μετοχή της εταιρείας έχει υποχωρήσει κατά 3% φέτος, με τη χρηματιστηριακή της αξία να διαμορφώνεται στα 51 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Σχετικα αρθρα

Diesel: Το φιλόδοξο σχέδιο του νέου CEO για το επαναλανσάρισμα του θρυλικού jean

admin

Bloomberg: Η Ελλάδα ποντάρει για την ανάπτυξη της στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών λιμανιών

admin

Κώδωνα κινδύνου για τους εγκλωβισμένους ναυτικούς κρούουν Unilever, Procter & Gamble, Carrefour και άλλοι κολοσσοί του λιανεμπορίου

admin

SOS εκπέμπουν τα Ηνωμένα Έθνη και η Maersk: Ξεπέρασαν τις 400.000 οι εγκλωβισμένοι ναυτικοί

admin

Σε 100.000 προσλήψεις προχωρά η Amazon

admin

Facebook και Ray-Βan ενώνουν τις δυνάμεις τους: Έρχονται τα «έξυπνα» γυαλιά

admin

Ποια είναι η αξία του Λιονέλ Μέσι; Με έναν υπολογισμό κυμαίνεται στα 175 εκατομμύρια δολάρια ετησίως

admin

Bloomberg: Η πείνα λόγω του Covid-19 θα σκοτώσει φέτος περισσότερο κόσμο από ό,τι ο ίδιος ο ιός

admin

Ρεκόρ επενδυτικών κεφαλαίων στρέφονται στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις – Σε ποιες χώρες εστιάζουν

admin

Μαύρα σύννεφα στην Disney: Προχωρά σε απολύσεις 28.000 εργαζομένων

admin

Η British Airways αποσύρει τα Boeing 747 από το στόλο της

admin

Ο μεγιστάνας του εμφιαλωμένου νερού που εκθρόνισε τον Jack Ma της Alibaba

admin

Νέος πονοκέφαλος για τη Facebook: Κατηγορίες για παρακολούθηση των χρηστών Instagram μέσω κάμερας

admin

Φυγόδικος για το σκάνδαλο insider trading «Tabernula» καλείται να επιστρέψει 1,6 εκατ. λίρες – Αντιμέτωπος με 8ετή φυλάκιση

admin

EasyJet: Κρήτη και Σαντορίνη «καίνε» τη μετοχή

admin

Fiat Chrysler: Συμφωνία για επενδύσεις 1,1 δισ. δολαρίων στο εργοστάσιο της στο Οντάριο του Καναδά

admin

Bloomberg: Οι καλύτερες ημέρες για το φετινό ράλι των ευρωπαϊκών μετοχών μπορεί να έχουν περάσει

admin

Αυτό είναι το νέο επιχειρηματικό βήμα της Alibaba

admin