Image default
Επιχειρήσεις

Η Barbie έκανε την έκπληξη: Πώς η πανδημία επηρέασε τη διάσημη κούκλα

Σε «αγώνα δρόμου» έχει επιδοθεί η Mattel προκειμένου να αντεπεξέλθει στην απροσδόκητη αύξηση της καταναλωτικής ζήτησης  για παιχνίδια, καθώς πλησιάζει η περίοδος των εορταστικών αγορών.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNBC ο διευθύνων σύμβουλος της Mattel Γιον Κρέιζ: «Βλέπουμε τεράστια ζήτηση για τα προϊόντα μας, περισσότερο από ό,τι περιμέναμε», και συμπλήρωσε: «Με τόσο μεγάλη αύξηση της ζήτησης, τώρα εργαζόμαστε σκληρά προκειμένου να μπορέσουμε να την ικανοποιήσουμε».

Η Mattel, η κατασκευάστρια εταιρεία εμβληματικών παιχνιδιών, όπως η Barbie και το δημοφιλές επιτραπέζιο παιχνίδι Uno, εξέπληξε τη Wall Street καθώς κατά το τρίτο τρίμηνο κατάγραψε κέρδη που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η εταιρεία σημείωσε καθαρά κέρδη ύψους 316 εκατ. δολ., τα οποία ήταν τέσσερις φορές καλύτερα από τα αντίστοιχα προ κορωνοϊού κέρδη. Την ίδια ώρα οι πωλήσεις της έφτασαν τα 1,6 δισ. δολ..

Αξίζει να σημειωθεί ότι Mattel υπέστη απώλειες εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων τα δύο προηγούμενα τρίμηνα εξαιτίας της επιβολής lockdown.

Η πανδημία ανάγκασε τα παιδιά σ’ όλη τη χώρα να κάνουν μαθήματα εξ αποστάσεως και να περνούν τον περισσότερο χρόνο τους μέσα στο σπίτι. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα ράφια των καταστημάτων παιχνιδιών να αδειάσουν, ενώ οι γονείς αναζήτησαν τρόπους προκειμένου να κρατήσουν τα παιδιά απασχολημένα και μακριά από φορητούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και tablets.

Οι λιανοπωλητές ωθήθηκαν επομένως να ανανεώσουν τα αποθέματά τους σε κούκλες και επιτραπέζια παιχνίδια, κάτι που συνέβαλε στην αύξηση των πωλήσεων κατά 10% το τελευταίο τρίμηνο.

Η κούκλα Barbie εξαφανίστηκε από τα ράφια. Η Mattel, η οποία κατασκευάζει την εμβληματική σειρά παιχνιδιών, δήλωσε ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 30% ανά τεμάχιο. Με έσοδα ύψους 532,2 εκατ. δολ. σε ακαθάριστες πωλήσεις, πρόκειται για την καλύτερη απόδοση του brand από το 2003.

«Η ζήτηση για τις κούκλες barbie αυξήθηκε κατά 50%, στοιχείο που αναδεικνύει την αντοχή και τη συνεχή δυναμική της μάρκας», είπε ο Κρέιζ.

Η εταιρεία στρέφει πλέον το βλέμμα της στην περίοδο των χριστουγεννιάτικων αγορών και εκτιμά ότι οι ετήσιες πωλήσεις της θα συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία.

Παρά τα εκατομμύρια των Αμερικανών που παραμένουν εκτός αγοράς εργασίας λόγω των δυσμενών επιδράσεων του lockdown στην οικονομία, η εταιρεία ερευνών NPD προβλέπει ότι τα νοικοκυριά, ιδίως τα πιο ευκατάστατα, θα δαπανήσουν περισσότερα χρήματα σε παιχνίδια. Η εν λόγω διαπίστωση προκύπτει από το γεγονός ότι τα νοικοκυριά έχουν παρακρατήσει χρήματα καθώς φέτος δεν είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν και να κάνουν διακοπές.

Σχετικα αρθρα

Eurobank Wallet: Το νέο ψηφιακό πορτοφόλι για ανέπαφες συναλλαγές

admin

Housemarket: 16η περίοδος εκτοκισμού του Κοινού Ομολογιακού Δανείου

admin

Alpha Trust: Χωρίς δικαίωμα για την επιστροφή κεφαλαίου από 31/12

admin

Η Pylones Hellas στo IT Directors Forum 2019

admin

Pasal: Κέρδη 8,5 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο

admin

MYTILINEOS: Αναμένει λειτουργικά κέρδη κοντά στα επίπεδα του 2019

admin

Διπλή βράβευση για Quest στο θεσμό Bravo 2019

admin

Η Bayer Ελλάς στο πρώτο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Καινοτομίας

admin

ΕΥ: Ανάγκη για ολικό μετασχηματισμό του αγροδιατροφικού τομέα

admin

Σε καθεστώς αναστολής των συμβάσεων μέρος των εργαζομένων της Exalco

admin

Metaxa Hospitality Group: Με τέσσερα ξενοδοχεία το 2020

admin

To Χρηματιστήριο υποδέχθηκε το ομόλογο της Lamda (video)

admin

Οι απεργίες στον ΟΤΕ και η… αμηχανία της διοίκησης

admin

Motor Oil: Ολοκληρώθηκε η απόκτηση της Alpha Δορυφορική Τηλεόραση

admin

Ευρωπαϊκή Πίστη: Ο Θεόδωρος Χρόνης εξελέγη νέος μέλος στο ΔΣ

admin

Αλουμύλ: Προπαρασκευαστικές ενέργειες για συγχώνευση με Αλουφόντ

admin

Νέα στρατηγική συνεργασία της Mastercard για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού

admin

«Τίτλοι τέλους» για την κατασκευαστική «Τοξότης»

admin