Image default
Επιχειρήσεις

Χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους για πολύ μικρές επιχειρήσεις ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών

Τη δημιουργία ενός ειδικού στοχευμένου δανείου, με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και ευνοϊκούς όρους, που θα αφορά αποκλειστικά τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, ζήτησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης από την την πρόεδρο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας κυρία Αθηνά Χατζηπέτρου.

«Το αίτημα για λίγα χρήματα σε πολλούς φαίνεται ότι μπορεί τώρα να γίνει πράξη, δικαιώνοντας τον αγώνα του Ε.Σ.Α και αποδεικνύοντας ότι με συντονισμένες ενέργειες και σοβαρές προτάσεις μπορούν να δοθούν πραγματικές λύσεις σε θέματα που αφορούν στην πολύπαθη επιχειρηματική κοινότητα». Αυτά δήλωσε ο κ. Καφούνης, μετά από την πρόσφατη συνάντηση που είχε με την πρόεδρο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας κυρία Αθηνά Χατζηπέτρου, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του συλλόγου.

 Οι προτάσεις των εμπόρων της Αθήνας είναι οι εξής:

– Δημιουργία ειδικού στοχευμένου δανείου, με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και ευνοϊκούς όρους,  που θα αφορά αποκλειστικά τους πολύ μικρούς, ανεξαρτήτως κλάδου, σε όλη τη χώρα. Εξειδικεύοντας, την πρόταση ο κ. Καφούνης είπε ότι κρίνεται απαραίτητο να καλύπτει αυτοαπασχολούμενους και μικρές επιχειρήσεις με τζίρο έως 250.000 ευρώ ετησίως και έως δέκα εργαζόμενους, με ένα ποσό που δεν θα ξεπερνά το 25% του τζίρου ή τα 50.000 ευρώ. «Αυτονόητο είναι ότι οι τράπεζες που μέχρι σήμερα αδιαφορούν για όλες τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, θα υποχρεούνται να κατευθύνουν ένα ποσό που με την μόχλευση θα ξεπερνά τα 500 εκ ευρώ, σε χιλιάδες νοικοκύρηδες μικρούς, που ενώ έχουν προοπτική και ελπίδα, είναι αποδεδειγμένα αποκλεισμένοι από το τραπεζικό σύστημα,  γιατί δυστυχώς έως σήμερα από τα 5,2 δις μόνο 100 εκ ευρώ έχουν διατεθεί σε αυτοαπασχολούμενους και πραγματικά πολύ μικρές επιχειρήσεις», όπως είπε ο ίδιος.

– Να επισπευστούν οι διαδικασίες εκ μέρους του ΕΤΕΑΝ σχετικά με τις εκκρεμότητες που έχουν δημιουργηθεί από τα προγράμματα του πρώην ΤΕΜΠΜΕ, ώστε να μεταφερθούν οι οφειλές στην Α.Α.Δ.Ε το γρηγορότερο δυνατό και να μπορούν να ρυθμιστούν σε 120 δόσεις, όποτε και όπου εμφανιστούν. «Είναι απαράδεκτο να μην τύχουν της εξαγγελθείσας ευνοϊκής ρύθμισης μέσω των 120 δόσεων κάποιοι συμπολίτες μας, για λόγους ανεξάρτητους της θέλησης τους» σχολίασε ο κ. Καφούνης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου, «η κυρία Χατζηπέτρου συμφώνησε ότι θα στηρίξει και τις δυο τεκμηριωμένες προτάσεις του ΕΣΑ».

Σχετικα αρθρα

ΟΠΑΠ: Πώς θα επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα

admin

Η Anytime της INTERAMERICAN προσφέρει 1.500 tablets σε σχολεία

admin

Volvo: «Ποδαρικό» με ηλεκτρικά φορτηγά το 2021

admin

Άλμα πετρελαίου στα 24,56 δολ. το αμερικάνικο, στα 31 το Brent

admin

Η WIND επιφυλάσσεται παντός δικαιώματος σχετικά με την μελέτη της Rewheel

admin

Σε Χάρη Κυριαζή και Σπύρο Τζίτζο τα ηνία της Λάρκο

admin

Θρίλερ με τα δάνεια και τον έλεγχο της ΑΝΕΚ

admin

ΟΠΑΠ: Στο 2,1%-2,5% το εύρος απόδοσης του ομολόγου

admin

Δυο νέα μέλη στο partnership της KPMG

admin

Εργαζόμενος της Πειραιώς διαγνώσθηκε με κορωνοϊό

admin

ΟΠΑΠ: Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο

admin

Ολοκληρώθηκε αύξηση κεφαλαίου 31,8 εκατ. στη SingularLogic

admin

Η AEGEAN αυξάνει τις πτήσεις εσωτερικού από τις 18 και τις 25 Μαΐου

admin

Στρατηγική συμφωνία της ΕΛΛΑΚΤΩΡ με την ΕDP Renewables για την ανάπτυξη αιολικών πάρκων 900ΜW

admin

Volkswagen: Κατέβαλε άνω των $9,8 δισ. σε διακανονισμούς για το dieselgate

admin

ΓΕ Δημητρίου: Προχωρά το σχέδιο εξυγίανσης

admin

Creta Farms: Προχωρούμε τις ενέργειες για εκλογή νέου Δ.Σ.

admin

Ιταλία: «Πράσινο φως» από την Κομισιόν για «ένεση» €1,3 δισ. στην Poste Italiane

admin