Image default
Επιχειρήσεις

Εμβόλιο: Άλμα 10% στη μετοχή της Moderna που λέει ότι ετοιμάζει παγκόσμιο λανσάρισμα – Η προκαταβολή του $1,1 δισ.

Η διοίκηση της Moderna ανέφερε σήμερα ότι είναι σε διαρκείς συνομιλίες με την πρωτοβουλία COVAX που υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας προκειμένου να προχωρήσει σε πρόταση για κλιμακωτή τιμολόγηση για το πιθανό εμβόλιό της, το οποιό αποκαλεί προσωρινά mRNA-1273. Η εταιρεία έχει ήδη συνάψει συμφωνίες προμήθειας με χώρες της Βόρειας Αμερικής, τη Μέσης Ανατολής και σε άλλες περιοχές του κόσμου.

«Προετοιμαζόμαστε εντατικά για την κυκλοφορία του mRNA-1273 κι έχουμε υπογράψει μια σειρά συμφωνιών εφοδιασμού με κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna Στέφαν Μπάνσελ σε ανακοίνωση τύπου. «Η Moderna έχει δεσμευτεί για τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας δεδομένων και την αυστηρή επιστημονική έρευνα καθώς συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τους ρυθμιστές για την προώθηση του mRNA-1273».

Οι μετοχές της Moderna σημείωσαν άλμα που νωρίτερα ξεπέρασε το 10% στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Η Moderna, εκ των πρωτοπόρων στην κούρσα για το εμβόλιο για Covid-19, είπε την περασμένη εβδομάδα ότι είχε ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την εγγραφή 30.000 συμμετεχόντων στη δοκιμή τελικής φάσης. Ως και την περασμένη εβδομάδα, περισσότεροι από 25.650 συμμετέχοντες είχαν λάβει τη δεύτερη δόση (από δύο) του εμβολίου δύο δόσεων της εταιρείας.

To δείγμα

Η Moderna ανέφερε ότι περίπου το 37% των συμμετεχόντων ήταν από διαφορετικό φυλετικό υπόβαθρο και το 42% διατρέχει υψηλό κίνδυνο να νοσήσει σοβαρά. Το 53% των συμμετεχόντων στη δοκιμή είναι άνδρες και το 47% είναι γυναίκες, σύμφωνα με παρουσίαση της εταιρείας. Η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων είναι άνω των 25 ετών, με μόνο 5% στην ηλικιακή ομάδα από 18 έως 24 ετών.

Σε conference call με επενδυτές την Πέμπτη, o Μπανσέλ δήλωσε ότι η εταιρεία αναμένει από την επιτροπή παρακολούθησης δεδομένων και ασφάλειας, την ενδιάμεση αξιολόγηση ως προς το αν η τρέχουσα δοκιμή είναι επιτυχής εντός Νοεμβρίου.

Το εμβόλιο της Moderna, το οποίο αναπτύσσεται με τη βοήθεια των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, περιέχει γενετικό υλικό που ονομάζεται messenger RNA ή mRNA, το οποίο οι επιστήμονες ελπίζουν ότι κινητοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα για να καταπολεμήσει τον ιό.

Τον Αύγουστο, η Moderna ανέφερε ότι θα χρεώνει μεταξύ 32 και 37 $ ανά δόση για το εμβόλιο για ορισμένους πελάτες, σε ένα φθηνότερο «τιμολόγιο πανδημίας». Η εταιρεία είπε επίσης ότι είναι σε διαπραγματεύσεις πωλήσεων μεγαλύτερων ποσοτήτων σε ακόμα χαμηλότερη τιμή.

Φύλαξη – μεταφορά: H μάχη των βαθμών C

Η Moderna είπε την Πέμπτη ότι το εμβόλιο πρέπει να φυλάσσεται σε μείον 20 βαθμούς Κελσίου, και με αυτό τον τρόπο διατηρήται για έως και έξι μήνες. Αν ψυχθεί στους 2,2 βαθμούς διατηρείται για μόνο επτά μέρες.

Το «» εμβόλιο της Pfizer απαιτεί θερμοκρασία αποθήκευσης μείον 34,4 βαθμούς Κελσίου.

Το εμβόλιο της Moderna μπορεί επίσης να ψυχθεί στους 36 βαθμούς για έως και επτά ημέρες. Πρέπει να χορηγείται εντός 12 ωρών μετά την απόψυξη.

Η εταιρεία ανέφερε απώλειες 233,6 εκατομμυρίων δολαρίων για το τρίτου τριμήνου ή 59 σεντς ανά μετοχή, υψηλότερη από τα 43 σεντ ανά μετοχή που ανέμεναν οι αναλυτές.

Τα έσοδά της ωστόσο ήταν καλύτερα του αναμενομένου -στα 157,9 εκατ. δολάρια, αντί 77,5 εκατ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές της Wall Street.

Σχετικα αρθρα

Βράβευση για το ανανεωμένο site της Autohellas Hertz

admin

Lamda Development: Αντίστροφη μέτρηση για την επένδυση στο Ελληνικό

admin

Pfizer – BioΝΤech: Ένας Έλληνας και ένας Τούρκος στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού

admin

Φθηνό ρεύμα σε φοιτητές δίνει η Φυσικό Αέριο

admin

Total: Συντριπτική πτώση 99% στα καθαρά κέρδη α’ τριμήνου

admin

Η επιθετική «τριπλέτα» της Mytilineos μετά τις οργανωτικές αλλαγές

admin

Οι 9 στις 10 επιχειρήσεις-μέλη του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου θα υλοποιήσουν τις επενδύσεις τους

admin

Aramco: Βουτιά 25% στα κέρδη

admin

Εβροφάρμα: Στις 5 Σεπτεμβρίου η τακτική Γενική Συνέλευση

admin

Στρατηγική επέκταση δραστηριότητας στην κυπριακή αγορά ανακοινώνει η Pobuca

admin

Ο Βασίλης Κελέρης της Intralot νικητής Bloomen Blockchain Hackathon

admin

Folli Follie: Η αλλαγή σελίδας, οι νομικές ενέργειες και ο διαχειριστικός έλεγχος

admin

Στα χαρτιά μένουν διαγωνισμοί για έργα άνω των 10 δισ. ευρώ

admin

Alpha Trust: Στις 4/2 η ΓΣ για διανομή μερίσματος και split της μετοχής

admin

Ποιοι είναι οι Ολλανδοί επενδυτές που θέλουν να πάρουν τον έλεγχο της Ελλάκτωρ

admin

Ο Θεόδωρος Κοκκάλας αναλαμβάνει Πρόεδρος του ΔΣ της ERGO Γερμανίας

admin

Ryanair: Aνακοίνωσε ζημίες για τη θερινή περίοδο για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες

admin

Μείωση ενοικίου: Ποιοι ΚΑΔ δικαιούνται μείωση Ιούλιο και Αύγουστο

admin