Image default
Πολιτική

Υπουργείο Υγείας: «Στον πλανήτη ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχεί η μικροπολιτική σκοπιμότητα και ο λαϊκισμός»

Το υπουργείο Υγείας απάντησε στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ πως το ΕΣΥ ήταν απροετοιμάστο μπροστά στους κινδύνους της πανδημίας, ενώ χαρακτήρισε και αδράνεια τις αποφάσεις για την ακύρωση του 80% των χειρουργείων.

Στην απάντησή του, το υπουργείο Υγείας αναφέρει: «Όπως ακριβώς έγινε στην διαχείριση του πρώτου κύματος της πανδημίας, έτσι και τώρα, το υπουργείο Υγείας λαμβάνει έγκαιρα τα αναγκαία μέτρα, με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών που προσέρχονται στις δομές υγείας.

Η προσωρινή μείωση λειτουργιών των νοσοκομείων για την αντιμετώπιση της COVID-19, είναι τακτική που ακολουθείται από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες – επισημαίνεται δε ότι υπάρχουν χώρες οι οποίες δεν έχουν επιστρέψει σε κανονική λειτουργία νοσοκομείων από την ‘Ανοιξη.

Συγκεκριμένα, η προσωρινή μείωση των προγραμματισμένων τακτικών χειρουργείων, εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, ως μέτρο αύξησης της ανθεκτικότητας του συστήματος.

Ξεκαθαρίζεται ότι τα θεραπευτικά προγράμματα ασθενών με χρόνια προβλήματα υγείας, οι απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις και θεραπευτικές παρεμβάσεις (όπως χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες, εγχύσεις φαρμάκων, συνεδρίες σε μονάδα τεχνητού νεφρού) υλοποιούνται κανονικά από τα νοσοκομεία, λαμβάνοντας πάντα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης για τις συγκεκριμένες ευάλωτες ομάδες ασθενών.

Επίσης, τονίζεται ότι έκτακτες και επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις, καθώς και η λειτουργία των ειδικών νοσοκομείων συνεχίζονται κανονικά.

Η Κυβέρνηση έκανε, κάνει και θα κάνει ό,τι χρειάζεται για την προστασία της υγείας των πολιτών και την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ.

Οι προσλήψεις στο Ε.Σ.Υ. έχουν φτάσει τις 7.000 ιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό και υποστηρικτικό προσωπικό. 4.000 νοσηλευτές θα μονιμοποιηθούν.

Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν διπλασιαστεί, από 557 το 2019 σε 974 και συνεχώς προστίθενται νέες κλίνες ΜΕΘ.


Τα ημερήσια τεστ φτάνουν τα 25.000, τριάντα φορές περισσότερα από το πρώτο κύμα, και έχουν φτάσει συνολικά τα 1,8 εκατομμύρια.

Οι Κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ έχουν διενεργήσει περισσότερα από 450.000 τεστ.

Ένας εξαιρετικά μεγάλος αριθμός δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, συμμετέχει ενεργά στην αντιμετώπιση της πανδημίας (185 Κέντρα Υγείας και 42 Περιφερειακά Ιατρεία) και ήδη έχει πραγματοποιηθεί μεγάλος αριθμός εξετάσεων, ο οποίος έχει αποφορτίσει την εφημερία των νοσοκομείων.

Οι επιπτώσεις της πανδημίας, δοκιμάζουν τις αντοχές τόσο των ανθρώπων όσο και των Κρατών, σε όλο τον πλανήτη.

Στον πλανήτη ΣΥΡΙΖΑ, όμως, της πολιτικής απομόνωσης και ανυποληψίας, κυριαρχεί η μικροπολιτική σκοπιμότητα και ο λαϊκισμός».

Ξανθός: Το ΕΣΥ δεν προετοιμάστηκε

Νωρίτερα σε συνέντευξή του ο Ανδρέας Ξανθός από τον ΣΥΡΙΖΑ είχε επισημάνει ότι η κυβέρνηση φέρει ευθύνες για την έξαρση της πανδημίας στην χώρα μας.

Απαντώντας σε ερώτηση αν είναι η έλλειψη ευθύνης των νέων ο βασικός λόγος της έξαρσης της πανδημίας ή οι παραλείψεις της κυβέρνησης, ο κ. Ξανθός είπε:

Η έξαρση είναι παγκόσμια, αφορά οριζόντια όλες τις χώρες της Ευρώπης, είναι πολυπαραγοντική και έχει αποδειχθεί ότι όντως οι χώροι συνάθροισης νέων ανθρώπων αποτελούν, μεταξύ άλλων όπως τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα εργοστάσια, οι κλειστές δομές, «εστία υπερμετάδοσης». Υπάρχουν προφανώς ευθύνες στην κυβέρνηση για την τάση εκθετικής αύξησης κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες μέρες, για τον τρόπο με τον οποίο έγινε το άνοιγμα στην οικονομία και στον τουρισμό και κυρίως για το γεγονός ότι δεν προετοιμάστηκε κατάλληλα το ΕΣΥ με αποτέλεσμα όλοι να ανησυχούν για τις αντοχές του. Υπάρχει ένα έλλειμμα συνειδητής συμμόρφωσης μερίδας της κοινωνίας στα περιοριστικά μέτρα, που μπορεί να ξεπεραστεί μόνο με πειθώ, έγκυρη ενημέρωση, τεκμηρίωση του κινδύνου, σοβαρό σχέδιο στήριξης της κοινωνίας. Και σε κάθε περίπτωση όχι με στοχοποίηση και στιγματισμό. Από άγνοια και ανασφάλεια και όχι από ανευθυνότητα συμπεριφέρονται έτσι κάποιοι άνθρωποι. Είναι συλλογική κοινωνική ευθύνη η αναχαίτισης της πανδημίας. Ούτε αποκλειστικά ατομική, ούτε μόνο κυβερνητική.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thetimes|-.gr

Σχετικα αρθρα

Τι σημαίνουν τα μέτρα που αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ

admin

Κορωνοϊός: Η Βουλή προχωρά σε δωρεά 50 κλινών ΜΕΘ στο «Σωτηρία»

admin

Σημαντική δωρεά της Βουλής στη Μονάδα ανακουφιστικής φροντίδας «Γαλιλαία»

admin

Παναγιωτόπουλος: Επίσκεψη σε μονάδες επιφυλακής – Ψέμα ότι ο προϋπολογισμός για την Άμυνα είναι μειωμένος

admin

Μητσοτάκης: Παρελθόν σήμερα, μετά από 4 χρόνια, τα capital controls

admin

ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: Η απόφαση των αμερικανικών αρχών ισοπεδώνει την προπαγάνδα περί σκευωρίας

admin

Γερμανικά ΜΜΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Βερολίνο: Ζητά επενδύσεις και όχι χάρες

admin

Μητσοτάκης σε αιγυπτιακή εφημερίδα: Η Τουρκία παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο στο Οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ

admin

45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή: Με αναφορές στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα η ομιλία Κουτσούμπα

admin

Αλέξης Τσίπρας: Σπούδασα στο Μετσόβιο – Αθλιότητα ότι πήρα μεταγραφή από τη Βουλγαρία

admin

Το ΚΙΔΗΣΟ ασκεί κριτική στο Κίνημα Αλλαγής

admin

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέκτησε λογαριασμό στο Twitter – H πρώτη της ανάρτηση

admin

Σκρέκας: Στηρίζουμε τον αγρότη να μείνει στα χωράφια του

admin

Κικίλιας: Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας της Κύπρου

admin

Πέτσας: Εξασφαλίσαμε 25 εκατ. δόσεις του εμβολίου -Αύριο η παρουσίαση του σχεδίου εμβολιασμού

admin

Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο: Συλλογική η ευθύνη μας – Να μην μετακυλίουμε ευθύνες

admin

ΔΕΘ 2019: Συμφωνία Δημιουργίας για Οικονομία και Ανάπτυξη παρουσιάζει ο Μητσοτάκης

admin

Μητσοτάκης προς νοσηλευτές: Βγάλατε την Ελλάδα ασπροπρόσωπη

admin