Image default
Διεθνή

Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ : Το σχέδιο Τραμπ σε περίπτωση επανεκλογής του

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και υψηλόβαθμοι σύμβουλοί του προγραμματίζουν έναν εκτεταμένο ανασχηματισμό της κυβέρνησής του στην περίπτωση που ο ίδιος επανεκλεγεί για μία δεύτερη προεδρική θητεία.

Στο επίκεντρο του ανασχηματισμού θα βρεθεί η αποπομπή αξιωματούχων που βρίσκονται σε θέσεις-κλειδιά και σε τομείς που σχετίζονται με την υγεία, αλλά και τις υπηρεσίες πληροφοριών και τους οποίους ο Τραμπ θεωρεί μη έμπιστους, αργούς στη δράση τους ή αρνητές της υλοποίησης των εντολών του, σύμφωνα με το POLITICO.

Η κίνηση αυτή θα οδηγήσει στην απομάκρυνση οποιουδήποτε μέλους της κυβέρνησης που ήρθε σε σύγκρουση με τον Αμερικανό πρόεδρο, αρνήθηκε να πραγματοποιήσει έρευνες που ζήτησε ο ίδιος ή έχει ζητήσει από τον Τραμπ να ακολουθήσει ένα διαφορετικό, πιο σκληρό δρόμο, στην αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.

Οι αποπομπές των στελεχών προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν σε ένα φάσμα αρμοδιοτήτων και θέσεων από υψηλόβαθμους αξιωματούχους στον τομέα της υγείας, μέχρι τις ηγεσίες των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.

Οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου και της κυβέρνησης Τραμπ έχουν ήδη αρχίσει να εξετάζουν ονόματα ειδικών από τον τομέα της υγείας, που θα μπορούσαν να αναλάβουν τη διεύθυνση των υπηρεσιών υγείας που είναι υπεύθυνες για αρκετές διαστάσεις της αντίδρασης της κυβέρνησης Τραμπ κατά της πανδημίας COVID-19, αλλά και επιβλέπουν το σύστημα παροχής των υπηρεσιών υγείας, σύμφωνα με δύο πηγές των Ρεπουμπλικάνων που βρίσκονται κοντά στο Λευκό Οίκο.

Παράλληλα, ο πρόεδρος Τραμπ προσβλέπει στην αντικατάσταση των ηγεσιών του FBI, της CIA, αλλά και του αμερικανικού Πενταγώνου, καθώς είναι εξοργισμένος με αυτό που ο ίδιος έχει προσλάβει, ως απροθυμία διεξαγωγής ερευνών σύμφωνα με τις δικές του προτιμήσεις ή κατά του λεγόμενου «βαθύ κράτους» στην Ουάσινγκτον.

Ο ανασχηματισμός μελών και στελεχών στην κυβέρνηση Τραμπ στην αρχή μιας ενδεχόμενης δεύτερης προεδρικής θητείας του θα αντανακλά την κατεύθυνση στις αλλαγές προσώπων που έγιναν στη διάρκεια της πρώτης τετραετίας.

Από τις 23 κυβερνητικές θέσεις στο Λευκό Οίκο του Τραμπ, μόνο επτά αξιωματούχοι ολοκληρώνουν την τετραετή θητεία τους.

Αρκετά στελέχη, συμπεριλαμβανομένων του πρώην υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, του διευθυντή της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος Σκοτ Προύιτ, του υπουργού Υγείας και Ανθρωπιστικών Υπηρεσιών Τομ Πράις, αποχώρησαν εριστικά, προκαλώντας το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

Οι αποπομπές των μελών της κυβέρνησης θα έχουν ως αποτέλεσμα να αφεθεί ο Τραμπ ανενόχλητος και να μην περιορίζεται από το ενδεχόμενο να έχει πολιτικό κόστος ή από την αρνητική στάση του Κογκρέσου.

«Το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι η εκδίκηση του Τραμπ στην περίπτωση που επανεκλεγεί» δήλωσε ένας Ρεπουμπλικάνος ο οποίος βρίσκεται κοντά στο Λευκό Οίκο, σχετικά με το ενδεχόμενο ενός μετεκλογικού κυβερνητικού ανασχηματισμού, μετά τις αυριανές προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

- POLITICO

Σχετικα αρθρα

ΠΟΥ: «Μνημειώδης στιγμή» η απόφαση Μπάιντεν να στηρίξει την άρση των πατεντών για τα εμβόλια

admin

Οι ΥΠΕΞ της G7 ανησυχούν για «την αποσταθεροποιητική στάση» της Ρωσίας – Συστάσεις και στην Κίνα

admin

Σαρλ Μισέλ: Πρόσκληση στους 27 ηγέτες της ΕΕ ενόψει της άτυπης συνάντησης του Πόρτο

admin

Σεϋχέλλες: Αύξηση κρουσμάτων στην πιο εμβολιασμένη χώρα του κόσμου

admin

Κύπρος: Βγαίνει από το σκληρό lockdown στις 10 Μαΐου

admin

Σπουδαία ανακάλυψη στην Κένυα: Βρέθηκε τάφος νηπίου που πέθανε πριν από 78.000 χρόνια

admin

ΗΠΑ: Ανοίγει ξανά η αυλαία στο Μπρόντγουεϊ τον Σεπτέμβριο, έπειτα από διακοπή 18 μηνών

admin

Επισιτιστική κρίση: Σχεδόν κατά 20 εκατ. αυξήθηκαν οι πληγέντες εντός του 2020

admin

Πάμπλο Ιγκλέσιας: Ο λαϊκός ηγέτης με την κοτσίδα και τη βίλα των 600.000 ευρώ

admin

ΗΠΑ: Μια μπίρα ή 100 δολάρια, τα κίνητρα για τον εμβολιασμό στις ΗΠΑ ποικίλλουν

admin

Facebook: Παραμένει αλλά με επιφυλάξεις η φραγή στον Τραμπ

admin

«Διαδικασία επί παραβάσει» κατά της Γερμανίας για την αγορά ομολόγων από την ΕΚΤ

admin