Image default
Οικονομία

Απάτη μαμούθ : Σε απόγνωση δεκάδες θύματα – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Τους έταξαν εύκολο μηνιαίο εισόδημα από μια επένδυση που δεν είχε κανένα ρίσκο. Κατάφεραν να τους αποσπάσουν ολόκληρες περιουσίες κι έπειτα εξαφανίστηκαν, αφήνοντας τα θύματά τους σε απελπισία, να κρύβουν την πανωλεθρία από τις οικογένειές τους και να κάνουν ακόμη και απόπειρες αυτοκτονίας από την απόγνωση.

Το κύκλωμα των δήθεν επενδύσεων, που επιχειρεί να εντοπίσει η αστυνομία, κατάφερε να ξεγελάσει επιχειρηματίες, γιατρούς, φαρμακοποιούς, καθηγητές, ακόμα και τραπεζίτες.

«Μιλάμε για μεγάλη ζημιά που έχουν κάνει στον κόσμο. Έχω ακούσει κάποιοι έχουν κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. Πριν λίγες ημέρες, μιλούσα με κάποιον ο οποίος είχε φύγει μετανάστης, λόγω αυτής της ιστορίας και το παιδί μού λέει δεν μπορώ να κοιτάξω τον πατέρα μου στα μάτια, γιατί ήταν χρήματά του, που εγώ θα τα διαχειριζόμουν.

»Και μού λέει προσπαθώ να πείσω ένα άλλο θύμα, να σε πάρει τηλέφωνο. Έχει χάσει 300.000, δεν το έχει πει στην γυναίκα του, δεν το ξέρει κανένας, δεν έχει πάει στην αστυνομία, φοβάται».

Θύμα της απάτης μεγατόνων και ο 45χρονος, που μιλάει αποκλειστικά στο LIVE NEWS. Οι οικονομίες μιας ζωής, έκαναν φτερά.

«Πάνω από 100.000, λιγότερες από 150.000. Δηλαδή με καταστρέψανε, όλες τις οικονομίες που είχα μαζέψει όλη μου την ζωή. Μου τα πήραν όλα, δεν μου αφήσαν τίποτα. Με οδήγησε σε κατάθλιψη, σε θυμό… έβαζα με το μυαλό μου διάφορα. Δεν μπορούσα να ανταπεξέλθω στη ζωή μου».

Η τακτική της προσέγγισης

Η τακτική της προσέγγισης ήταν σχεδιασμένη στην εντέλεια. Μόνο από το τηλέφωνο, μια φωνή που με τον καιρό γινόταν οικεία, έπειθε τον ανυποψίαστο να επενδύει όλο και περισσότερα.

«Με πιάνουν στην κουβέντα, ήταν πολύ και ευγενικοί, και συνεργάσιμοι, και θα σε βοηθήσουμε και όλα αυτά. Έβαλα τα πρώτα 1.000 ευρώ, για να ξεκινήσει, για να ανοίξει ο λογαριασμός και να ξεκινήσει η όλη διαδικασία.

»Μετά με πασάραν σε έναν άλλον τύπο, ο οποίος μπήκε κάτω από το δέρμα μου, έγινε ένα με εμένα. Είχε τέτοια τακτική και τέτοια ψυχολογία που γίναμε από το τηλέφωνο φίλοι. Μου κέρδισε την εμπιστοσύνη και έβαλα άλλο ένα χιλιάρικο. Μετά έβαλα 10 χιλιάρικα και θα μου έβαζαν αυτοί bonus άλλα τόσα».

Οι λιγοστές επιφυλάξεις κάμπτονταν με την πλατφόρμα που είχαν φτιάξει οι επιτήδειοι. Εκεί έμπαινε και ο 45χρονος που θεωρούσε ότι μέρα με τη μέρα γινόταν όλο και πιο πλούσιος.

«Μου δώσαν έναν κωδικό, έμπαινα σε μια πλατφόρμα και έβλεπα όλες τις κινήσεις. Και μου έστειλαν ένα συμβόλαιο που έλεγε ότι ό,τι και να γίνει, το κεφάλαιό σου το αρχικό, δεν το ρισκάρεις, έχεις μηδενικό ρίσκο. Δηλαδή, ό,τι και να γίνει εμένα τα λεφτά μου θα μου τα δίναν πίσω και εγώ αισθανόμουν ασφάλεια.

»Θα παίρνεις, λέει 1.500 ευρώ τον μήνα με αυτά τα λεφτά που θα επενδύσεις και μέχρι να δεις τι θα κάνεις, θα έχεις λεφτά να ζεις. 1,500 ευρώ τον μήνα, μου έλυνε το πρόβλημα εμένα».

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε όταν ο 45χρονος ζήτησε να σηκώσει τα υποτιθέμενα κέρδη της επένδυσής του.

«Μου αρχίσαν τα ψέματα και μετά εξαφανιστήκαν. Τους έπαιρνα τηλέφωνο, μου λέγαν ότι ο τάδε έπεσε από το άλογο, ο άλλος είναι στο νοσοκομείο, ο άλλος πέθανε, τον άλλον τον διώξανε. Με όσους μιλούσα είχαν εξαφανιστεί όλοι».

Ο τρόπος δράσης που περιγράφουν τα θύματα στις μηνύσεις που έχουν ήδη καταθέσει είναι ο ίδιος, με απώλειες που αρχίζουν από λίγες χιλιάδες ευρώ και φτάνουν και τις 300.000 χιλιάδες σε κάποιες περιπτώσεις.

Μιλώντας στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, θύμα της απάτης σημείωσε ότι δεν έχουν καταφύγει όλα τα θύματα στην αστυνομία «λόγω φοβίας και πεσμένης ψυχολογίας».

Αναφερόμενος στον τρόπο δράσης του κυκλώματος, το θύμα σημείωσε ότι είχαν τρόπο να προσεγγίζουν τα θύματά τους, να κάμπτουν όποια δυσπιστία τους και στο τέλος να τους κατακλέβουν.

«Όταν άρχισα να υποψιάζομαι, ήταν αργά».

Σχετικα αρθρα

Πάγια ρύθμιση : Στην τελική ευθεία η εφαρμογή για τις 24 έως 48 δόσεις

admin

Σε μια δόση τα αναδρομικά στους συνταξιούχους – Καμία μείωση στις συντάξεις

admin

Οι (επενδυτικοί) σπόροι που βλάστησαν!

admin

Αναδρομικά: Τι πρέπει να κάνουν οι κληρονόμοι – Ποια επαγγέλματα θα λάβουν έκτακτο επίδομα

admin

Επίδομα : Ποιοι είναι οι δικαιούχοι των 800 ευρώ – Πότε θα καταβληθεί

admin

ΟΑΕΔ : Νωρίτερα η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα

admin

ΙΟΒΕ: Η ανάπτυξη θα φτάσει ως 2,5% το 2020 – Θα πέσει κι άλλο η ανεργία

admin

Πάνω από 34 εκατομμύρια τουρίστες επέλεξαν την Ελλάδα το 2019

admin

Στα 1,799 δισ. ευρώ αυξήθηκαν τα φέσια του Δημοσίου προς ιδιώτες τον Μάρτιο

admin

ΣΒΕ: Άνοδος της Ελλάδας κατά 9 θέσεις στην Παγκόσμια Κατάταξη Ανταγωνιστικότητας του IMD

admin

Επίδομα παιδιού : Έρχονται ριζικές αλλαγές στη χορήγησή του

admin

Με ανοδικές τάσεις άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών

admin

Brexit : Το Λονδίνο θα επιδιώξει εμπορική συμφωνία παρόμοια με την CETA

admin

Ηλεκτροκίνηση : Απορρόφηση 2,3 εκατ. ευρώ σε 3,5 ημέρες

admin

Fitch Solutions: Ύφεση 10,4% στην Ελλάδα φέτος και χρέος-ρεκόρ

admin

ΕΕ : Προβλήματα στην προμήθεια τροφίμων λόγω των περιορισμών στα σύνορα

admin

Στο χείλος της ύφεσης η ιαπωνική οικονομία

admin

Σούπερ μάρκετ στη Ρόδο εξέδιδε πλαστές αποδείξεις -Εκρυβε συναλλαγές αξίας 360.000 ευρώ

admin