Image default
Ευρώπη

Σε τροχιά επέκτασης το κοινωνικό παντοπωλείο στον δήμο Δελφών

Στην ενίσχυση των πρωτοβουλιών και των δράσεών του και με στόχο την μέγιστη εφικτή αποτελεσματικότητα στον τομέα της κοινωνικής συνοχής σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο που χαρακτηρίζεται από πολλαπλές κρίσεις προχωρά ο Δήμος Δελφών.

Η συγκεκριμένη δομή χρηματοδοτείται από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ 2007-2013) και του Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ 2014-2020) με συνολικό ποσό 234.000 € για 72 συνολικά μήνες. Παρέχει σε τουλάχιστον 371 οικογένειες του Δήμου Δελφών που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια, σταθερά σε τακτά διαστήματα τρόφιμα και είδη παντοπωλείου συσκευασμένα, είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη ένδυσης και υπόδησης, οικιακού εξοπλισμού, παιχνίδια κλπ καινούρια ή μη, είδη ψυχαγωγίας. Τα αγαθά συγκεντρώνονται από χορηγίες/ δωρεές επιχειρήσεων, συλλογικών φορέων και πολιτών , από τυχόν περισσευούμενα είδη του προγράμματος ΤΕΒΑ κι από προμήθειες με δαπάνες της δομής. Η δομή αξιοποιείται στη διανομή αγαθών του ΤΕΒΑ.

Το τελευταίο διάστημα ειδικότερα, με τη βοήθεια συλλογικοτήτων πολιτών, επιχειρήσεων, οργανώσεων και ιδιωτικών φορέων ανέπτυξε σειρά πρωτοβουλιών στήριξης των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων που χρήζουν βοήθειας, με σημαντικότερες εξ αυτών για το 2020 τις ακόλουθες:

Από τις αρχές του έτους έως και σήμερα έχουν διανεμηθεί σε δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου περισσότεροι από 20 τόνοι ψάρια από τις «Θαλάσσιες Καλλιέργειες Γαλαξιδίου». Στις αρχές Σεπτεμβρίου διανεμήθηκαν σχολικά είδη και 50 τσάντες σε Δημοτικά Σχολεία του Δήμου, μετά από δωρεά της εταιρείας «Imerys», η οποία είχε πραγματοποιηθεί για την ενίσχυση των ασθενέστερων οικονομικά οικογενειών. Από τα τέλη Σεπτεμβρίου και έως το Δεκέμβριο γίνεται διανομή κουπονιών εξαργύρωσης για την αλυσίδα super market ΑΒ Βασιλόπουλος (αξίας 120 ευρώ το κάθε ένα), μετά από δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Τα συγκεκριμένα κουπόνια, βάσει του προγραμματισμού που έχει γίνει, διανέμονται σε μηνιαία βάση και σε διαφορετικές οικογένειες, όλων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Δελφών. Τον Οκτώβριο, τέλος, ξεκίνησε κύκλος διανομής τροφίμων στην Άμφισσα και την Ιτέα, ο οποίος θα επεκταθεί σταδιακά σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, στηρίζοντας ακόμα περισσότερο και στο μέτρο των δυνατοτήτων του Κοινωνικού Παντοπωλείου τους ωφελούμενούς του.

Ο Δήμαρχος Δελφών με δήλωσή του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αδιάλειπτη αλλά και συνεχώς αυξανόμενη παρουσία του Κοινωνικού Παντοπωλείου στις δράσεις στήριξης των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. «Ο Δήμος Δελφών οφείλει και είναι δίπλα στους πληττόμενους από την κρίση συμπολίτες μας, ανακουφίζοντας μέρος των αναγκών που έχουν στην καθημερινότητά τους», σημείωσε ο Π.Ταγκαλής και κατέληξε τονίζοντας: «Στόχος από την πρώτη στιγμή ήταν η καλύτερη δυνατή οργάνωση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, η διεύρυνση των παρεμβάσεων του και η διαφανής λειτουργία του. Και στους τομείς έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προόδου, όμως δεν επαναπαυόμαστε. Η κοινωνική πολιτική είναι καθημερινός αγώνας κι εμείς σε αυτή τη βάση καταθέτουμε τις αποδείξεις μας».

[το άρθρο δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα Εν Δελφοίς και το fokidanews.gr και αναδημοσιεύεται στην EURACTIV.gr στο πλαίσιο του έργου «Η Συνοχή Δίπλα μας»]

Σχετικα αρθρα

Η Γερμανία δεν σχολιάζει τα περί πλωτού φράχτη στο Αιγαίο

admin

Χωρίς αύξηση τα δίδακτρα των βρετανικών πανεπιστημίων το 2020-2021

admin

Γαλλία-Ευρωκοινοβούλιο πιέζουν για κυρώσεις στην Άγκυρα τον Δεκέμβριο

admin

Το μήνυμα της Μέρκελ στην ΕΕ, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής

admin

Κανονικά οι γεωτρήσεις στην Κύπρο, τόνισε ο Λακκοτρύπης

admin

Μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος η αναβάθμιση και επέκταση του δημοτικού σχολείου Ανυφίου

admin

WWF-Hotel Kitchen: Ξενοδοχεία που μείωσαν τη σπατάλη τροφίμων

admin

Έρχεται ευρωπαϊκή ειδική ομάδα για την επίλυση της έκτακτης ανάγκης στη Λέσβο

admin

Οι Βρυξέλλες παρακολουθούν στενά τις ενέργειες της Τουρκίας

admin

Ευρωβαρόμετρο: Τι πιστεύουν οι Ευρωπαίοι για την εμπορική πολιτική της ΕΕ

admin

Η Συμφωνία ΕΕ – Mercosur μια «χαμένη ευκαιρία» για το κλίμα – Η έκθεση Αμπέκ

admin

Πρωτοχρονιάτικες αποφάσεις για το Brexit

admin

700 προσλήψεις για την πρώτη ένστολη ευρωπαϊκή υπηρεσία

admin

Nord Stream 2: συνεχίζονται τα ερωτηματικά για την έγκαιρη ολοκλήρωσή του

admin

Μήνυμα Μεϊμαράκη κατά της μετατροπής της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί

admin

Πόσο πλήγωσε τον ISIS η απώλεια του αλ Μπαγκντάντι

admin

«Όχι» Βρυξελλών σε μόνιμες μειώσεις φόρων

admin

ΟΟΣΑ: Υπερδιπλάσια ποσα για την κλιματική αλλαγή δαπάνησε η Ελλάδα

admin