Image default
Επιχειρήσεις

Σαράντης: Τι απαντά στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην λειτουργίας της

Η εταιρεία ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε., σε συνέχεια της από 27.10.2020 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 στη λειτουργία της και σε σχέση με τις εξαμηνιαίες οικονομικές καταστάσεις της 30/06/2020 οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν την 02/09/2020, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ως προς τα εξής:

Από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πανδημίας COVID-19, η διοίκηση του Ομίλου παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και ανταποκρίνεται σε όλα τα επίπεδα, μέσω ειδικού πλάνου δράσης, σύμφωνα με την εξέλιξη της πανδημίας σε όλη την γεωγραφική της περιοχή.

Από την αρχή της εκδήλωσης της πανδημίας, προτεραιότητες του Ομίλου ήταν και παραμένουν η διασφάλιση της προστασίας και της ασφάλειας των εργαζομένων της καθώς και η απρόσκοπτη επιχειρηματική λειτουργία του.

Από τις αρχές του 2020, ο Όμιλος θέσπισε ειδική ομάδα παρακολούθησης καθώς και προληπτικά μέτρα σύμφωνα με την κυβέρνηση και τους σχετικούς φορείς κάθε κράτους που δραστηριοποιείται, αλλά και με τις κατευθυντήριες γραμμές του ΠΟΥ.

Στον Όμιλο εφαρμόστηκε ειδική πολιτική προστασίας περιλαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, εξ’ αποστάσεως εργασία, αναστολή τόσο των επαγγελματικών όσο και των προσωπικών ταξιδιών, ακύρωση τόσο των εσωτερικών όσο και των εξωτερικών εταιρικών γεγονότων, απολύμανση των εγκαταστάσεων και ειδική καθοδήγηση για την υγιεινή.

Έκτοτε, ο Όμιλος διατηρεί μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στις εγκαταστάσεις του και προσαρμόζεται ανάλογα με τα περιοριστικά μέτρα που τίθενται από τις κυβερνήσεις και τους σχετικούς φορείς στις χώρες που δραστηριοποιείται, καθώς η πανδημία βρίσκεται ακόμα σε πλήρη εξέλιξη.

Επιπρόσθετα σημειώνεται ότι η απόδοση που παρουσίασε ο Όμιλος κατά το Α’ εξάμηνο του 2020 οφείλεται αφενός στην ισχυρή ζήτηση, σε ολόκληρη την γεωγραφική περιοχή του Ομίλου σε κατηγορίες που σχετίζονται με την προσωπική υγιεινή, την υγεία και την οικιακή φροντίδα, αφετέρου δε στην επιτυχημένη υλοποίηση της εμπορικής στρατηγικής του, τόσο σε επίπεδο ανανέωσης του προϊοντικού χαρτοφυλακίου, εισαγωγής και ανάπτυξης νεών προϊόντων, όσο και σε επίπεδο ενεργοποίησης στα κανάλια διανομής του και προσέγγισης του καταναλωτικού κοινού. Οι εν λόγω ενέργειες εντάσσονται στο πλαίσιο της πάγιας στρατηγικής ανάπτυξης του Ομίλου και το οποίο είναι σε θέση να χρηματοδοτεί σταθερά λόγω της ισχυρής οικονομικής θέσης του.

Δεδομένου ότι το βασικό κανάλι δραστηριοποίησης του Ομίλου είναι το κανάλι της ευρείας διανομής όπου πραγματοποίει περίπου το 90% των συνολικών πωλήσεών του, η διοίκηση παραμένει αισιόδοξη ότι θα συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Ομίλου.

Ελπίζοντας ότι η πανδημία θα αντιμετωπιστεί σύντομα σε παγκόσμιο επίπεδο, η διοίκηση του Ομίλου θα πορευτεί ακολουθώντας το στρατηγικό της πλάνο, όντας σε πλήρη ετοιμότητα και έχοντας πάντα ως βασικές προτεραιότητες την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων του, την αδιάλειπτη επιχειρηματική συνέχεια και τη συνεχή διάθεση προϊόντων υψηλής ζήτησης στην αγορά. Στόχος του Ομίλου παραμένει η απρόσκοπτη λειτουργία του, μη παραλείποντας ταυτόχρονα την εταιρική υπευθυνότητά του σε αυτή την αντίξοη εποχή, μέσω ποικίλων δράσεων προϊοντικών και χρηματικών δωρεών που εστιάζουν στην στήριξη της κοινωνίας.

Σχετικα αρθρα

Boeing: «Κόβει» πάνω από 12.000 θέσεις εργασίας και σχεδιάζει να καταργήσει χιλιάδες άλλες

admin

Πλαστικά Κρήτης: Εγκρίθηκε η ΑΜΚ κατά 24,6 εκατ. ευρώ

admin

Vodafone TV: Διαθέσιμο πάνω από όλα τα δίκτυα, χωρίς αποκωδικοποιητή

admin

Η Hyundai εξελίσσει ιπτάμενα οχήματα

admin

Δυο νέα μέλη στο partnership της KPMG

admin

Πλαίσιο Computers: Σε τροχιά κερδοφορίας και το 2019

admin

ΤΕΡΝΑ: Νέο ενεργειακό έργο προϋπολογισμού 20,46 εκατ. ευρώ

admin

Η Inform Λύκος προκρίθηκε στο διαγωνισμό κατασκευής καρτών ευφυούς ταχογράφου 2ης γενιάς

admin

Folli Follie: Πήραμε τον έλεγχο των πνευματικών δικαιωμάτων της Links of London

admin

Μυτιληναίος: Στις 4/6 η τακτική ΓΣ των μετόχων – Σύσταση για μη συμμετοχή με φυσική παρουσία

admin

Κόντρα ΣΑΤΕ – Δήμου Αθηναίων για τον διαγωνισμό αναπλάσεων

admin

Η Pylones Hellas στo IT Directors Forum 2019

admin

Η EY δεσμεύεται για μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα μέχρι το τέλος του 2020

admin

Η Enterprise Greece και η eBay ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων

admin

Ανοίγει η διαδικασία για την επόμενη ημέρα της ΑΝΕΚ

admin

Jumbo: Αύξηση πωλήσεων κατά 12,7% τον Οκτώβριο

admin

«Προϊόν της Χρονιάς» το Full Home της Εθνικής Ασφαλιστικής

admin

Αυξημένα έσοδα και EBITDA για τη WIND το Q1

admin