Image default
Επιχειρήσεις

Sarantis: Πως αντιμετώπισε τις προκλήσεις της πανδημίας

Sarantis: Πως αντιμετώπισε τις προκλήσεις της πανδημίας

Σε ενημέρωση του επενδυτικού κοινού προέβη η εταιρεία ΣΑΡΑΝΤΗΣ, αναφορικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας στη λειτουργία και τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου, μετά από σχετικό ερώτημα στις 27Οκτωβρίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πανδημίας COVID-19, η διοίκηση του Ομίλου παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και ανταποκρίνεται σε όλα τα επίπεδα, μέσω ειδικού πλάνου δράσης, σύμφωνα με την εξέλιξη της πανδημίας σε όλη την γεωγραφική της περιοχή.

Από την αρχή της εκδήλωσης της πανδημίας, προτεραιότητες του Ομίλου ήταν και παραμένουν η διασφάλιση της προστασίας και της ασφάλειας των εργαζομένων της καθώς και η απρόσκοπτη επιχειρηματική λειτουργία του.

Από τις αρχές του 2020, ο Όμιλος θέσπισε ειδική ομάδα παρακολούθησης καθώς και προληπτικά μέτρα σύμφωνα με την κυβέρνηση και τους σχετικούς φορείς κάθε κράτους που δραστηριοποιείται, αλλά και με τις κατευθυντήριες γραμμές του ΠΟΥ.

Στον Όμιλο εφαρμόστηκε ειδική πολιτική προστασίας περιλαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, εξ’ αποστάσεως εργασία, αναστολή τόσο των επαγγελματικών όσο και των προσωπικών ταξιδιών, ακύρωση τόσο των εσωτερικών όσο και των εξωτερικών εταιρικών γεγονότων, απολύμανση των εγκαταστάσεων και ειδική καθοδήγηση για την υγιεινή.

Έκτοτε, ο Όμιλος διατηρεί μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στις εγκαταστάσεις του και προσαρμόζεται ανάλογα με τα περιοριστικά μέτρα που τίθενται από τις κυβερνήσεις και τους σχετικούς φορείς στις χώρες που δραστηριοποιείται, καθώς η πανδημία βρίσκεται ακόμα σε πλήρη εξέλιξη.

Επιπρόσθετα σημειώνεται ότι η απόδοση που παρουσίασε ο Όμιλος κατά το Α’ εξάμηνο του 2020 οφείλεται αφενός στην ισχυρή ζήτηση, σε ολόκληρη την γεωγραφική περιοχή του Ομίλου σε κατηγορίες που σχετίζονται με την προσωπική υγιεινή, την υγεία και την οικιακή φροντίδα, αφετέρου δε στην επιτυχημένη υλοποίηση της εμπορικής στρατηγικής του, τόσο σε επίπεδο ανανέωσης του προϊοντικού χαρτοφυλακίου, εισαγωγής και ανάπτυξης νεών προϊόντων, όσο και σε επίπεδο ενεργοποίησης στα κανάλια διανομής του και προσέγγισης του καταναλωτικού κοινού.

Οι εν λόγω ενέργειες εντάσσονται στο πλαίσιο της πάγιας στρατηγικής ανάπτυξης του Ομίλου και το οποίο είναι σε θέση να χρηματοδοτεί σταθερά λόγω της ισχυρής οικονομικής θέσης του. Δεδομένου ότι το βασικό κανάλι δραστηριοποίησης του Ομίλου είναι το κανάλι της ευρείας διανομής όπου πραγματοποίει περίπου το 90% των συνολικών πωλήσεών του, η διοίκηση παραμένει αισιόδοξη ότι θα συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Ομίλου.

Ελπίζοντας ότι η πανδημία θα αντιμετωπιστεί σύντομα σε παγκόσμιο επίπεδο, η διοίκηση του Ομίλου θα πορευτεί ακολουθώντας το στρατηγικό της πλάνο, όντας σε πλήρη ετοιμότητα και έχοντας πάντα ως βασικές προτεραιότητες την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων του, την αδιάλειπτη επιχειρηματική συνέχεια και τη συνεχή διάθεση προϊόντων υψηλής ζήτησης στην αγορά.

Στόχος του Ομίλου παραμένει η απρόσκοπτη λειτουργία του, μη παραλείποντας ταυτόχρονα την εταιρική υπευθυνότητά του σε αυτή την αντίξοη εποχή, μέσω ποικίλων δράσεων προϊοντικών και χρηματικών δωρεών που εστιάζουν στην στήριξη της κοινωνίας.

 • Σαράντης
 • Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
 • Αποτελέσματα εξαμήνου
 • πανδημία

  Σχετικα αρθρα

  Βράβευση της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης στα Interiors Awards 2020

  admin

  Γεωργαντζής (CEO ACS): Δεν ζητήσαμε αλλά ούτε σκεφτήκαμε να ενταχθούμε στις πληττόμενες επιχειρήσεις

  admin

  Lamda Development: Σε 30,2 εκατ. τα καθαρά κέρδη 9μήνου

  admin

  ΤΕΝΕΡΓ: Την Τετάρτη η δημόσια προσφορά για το «πράσινο ομόλογο»

  admin

  ΔΕΗ: Μνημόνιο συνεργασίας με Masdar Taaleri Generation για έργα ΑΠΕ

  admin

  Marks&Spencer: Συμπλήρωσαν 30 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα

  admin

  Τι έγινε στην τριμερή συνάντηση για τον ΟΤΕ στο υπ. Εργασίας

  admin

  Χατζηδάκης: Τέλος τα πλαστικά μίας χρήσης από τον Ιούλιο του 2021

  admin

  Παπαστράτος: Αύξηση τζίρου και κερδών, ελέω IQOS

  admin

  Η AEGEAN παρέλαβε το πρώτο «μεγάλο» αεροσκάφος της οικογένειας A320neo, το Airbus A321neo

  admin

  INFORM: Ηγείται ελληνογαλλικής κοινοπραξίας στον διαγωνισμό για τις ελληνικές ταυτότητες

  admin

  Lamda Development: Ξεκινά η δημόσια προσφορά του 7ετούς ομολόγου

  admin

  Πρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων: «Πιστεύω πως το 2020 θα είναι καλή χρονιά για την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων»

  admin

  Με αυξημένη συμμετοχή το 3ο ATHEX Small Cap Conference

  admin

  Σε διαθεσιμότητα ο λιμενάρχης Θεσσαλονίκης μετά την ποινική δίωξη

  admin

  Ποια είναι τα φετινά σχέδια της MLS

  admin

  Hines και Henderson Park: Έπεσαν οι υπογραφές για πέντε ξενοδοχεία στην Κρήτη

  admin

  Σιάμισιης: Απαιτείται ρεαλισμός στους στόχους του νέου ενεργειακού μοντέλου

  admin