Image default
Επιχειρήσεις

Έρχονται τα Ηλεκτρονικά Βιβλία myDATA και Ηλεκτρονική Τιμολόγηση : Ποιο λογισμικό ενδείκνυται για τα νέα «ψηφιακά βιβλία»

Από την 1η Οκτωβρίου 2020 ξεκίνησε πιλοτικά, η ψηφιακή διαβίβαση παραστατικών προς την πλατφόρμα myDATA της ΑΑΔΕ – για όλες τις επιχειρήσεις. Σύμφωνα με το επίσημο χρονοδιάγραμμα, από την 1η Ιανουαρίου 2021, η αποστολή ηλεκτρονικών παραστατικών γίνεται υποχρεωτική για το σύνολο των επιχειρήσεων αλλά και των ελεύθερων επαγγελματιών.

Η εισαγωγή των Ηλεκτρονικών Βιβλίων από την ΑΑΔΕ επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην καθημερινή λειτουργία επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών και λογιστών, τόσο σε ότι αφορά την τιμολόγηση προϊόντων και υπηρεσιών, όσο και σε ότι αφορά την εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεων.

Η SoftOne, αντιλαμβανόμενη πλήρως τις νέες και ιδιαίτερα αυξημένες απαιτήσεις διαχείρισης που απορρέουν για τις επιχειρήσεις, έχει ήδη προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη μηχανογραφική τους υποστήριξη, διασφαλίζοντας παράλληλα την έγκαιρη και εύκολη συμμόρφωσή τους με τη νέα νομοθεσία.

Το σύνολο των εφαρμογών και λύσεων της SoftOne είναι πλήρως προσαρμοσμένες σε όλα τα νέα δεδομένα, βοηθώντας κάθε επιχείρηση να ανταπεξέλθει με ασφάλεια, αξιοπιστία και ταχύτητα στις υποχρεώσεις που δημιουργεί η τήρηση των ηλεκτρονικών βιβλίων Ηλεκτρονικών Βιβλίων.

Πιστοποιημένος Πάροχος Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης

SoftOne EINVOICING  

Η SoftOne είναι μία από τις πρώτες εταιρείες λογισμικού που έχουν πιστοποιηθεί επίσημα από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ως Πάροχος Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης, λαμβάνοντας άδεια καταλληλότητας για την ηλεκτρονική διαβίβαση κάθε είδους παραστατικού πώλησης: Β2Β, Β2C και Β2G.

Η υπηρεσία EINVOICING της SoftOne έχει προσαρμοστεί πλήρως στις απαιτήσεις της ΑΑΔΕ αναφορικά με την έκδοση και αυθεντικοποίηση τιμολογίων και στοιχείων λιανικής πώλησης μέσω της χρήσης υπηρεσιών παρόχου ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

Συνδυάζοντας την ισχυρή τεχνογνωσία της SoftOne στο Cloud με τις πλέον καινοτόμες τεχνολογίες, η πιστοποιημένη υπηρεσία EINVOICING εγγυάται τη real-time διασύνδεση με το σύστημα λογισμικού κάθε επιχείρησης και την πλατφόρμα myDATA, αποστέλλοντας ηλεκτρονικά παραστατικά σε τελικούς λήπτες και την ΑΑΔΕ, τη στιγμή ακριβώς της έκδοσής τους!

Ολοκληρωμένη λύση ηλεκτρονικής τιμολόγησης με ισχυρά χαρακτηριστικά!

EINVOICING.GR

Αξιοποιώντας σύγχρονες, τεχνολογίες και υποδομές, η υπηρεσία EINVOICING της SoftOne διαθέτει ισχυρά λειτουργικά χαρακτηριστικά:

Ηλεκτρονική Τιμολόγηση, με ένα Κλικ: Έκδοση και διακίνηση ηλεκτρονικών παραστατικών χονδρικής και λιανικής πώλησης, απαλλάσσοντας κάθε επιχείρηση από οποιαδήποτε εργασία εκτύπωσης, αρχειοθέτησης, εμφακέλωσης και αποστολής έντυπων παραστατικών.

Διασύνδεση με κάθε ERP: Διασύνδεση με κάθε λογισμικό ή σύστημα τιμολόγησης της αγοράς μέσω WEB API και real-time άντληση των δεδομένων των παραστατικών.

Ψηφιακή Σήμανση: Σήμανση και αυθεντικοποίηση των παραστατικών ως κείμενο, αλλά και QRCode για την άμεση επαλήθευσή τους με σάρωση.

Ενημέρωση myDATA: Διαβίβαση της σύνοψης των παραστατικών, ενημέρωση των Ηλεκτρονικών Βιβλίων ΑΑΔΕ και λήψη του Μοναδικού Αριθμού Καταχώρησης (Μ.Α.Ρ.Κ).

Αρχειοθέτηση στο Cloud: Αυτόματη αρχειοθέτηση του παραστατικού στο Cloud για το χρονικό διάστημα που ορίζει η νομοθεσία ή επιθυμεί ο εκδότης.

Online παράδοση: Αποστολή ειδοποίησης προς παραλήπτη με σχετικό link για να κατεβάσει το παραστατικό, καθώς και αρχείο δεδομένων για αυτόματη εισαγωγή στο σύστημά του.

ECOS myDATA από τη SoftOne 

Εκπλήρωση myDATA για όλους!

Η νέα cloud υπηρεσία ECOS myDATA ανταποκρίνεται πλήρως στην ανάγκη ευθυγράμμισης των επιχειρήσεων με τη νέα νομοθεσία, απαλλάσσοντάς τες πρακτικά από το υπέρογκο κόστος ή/και την αυξημένη πολυπλοκότητα που συνεπάγεται η τεχνική προσαρμογή της υφιστάμενης μηχανογράφησής τους στις απαιτήσεις τήρησης των Ηλεκτρονικών Βιβλίων.

Πλήρως συμβατό με οποιοδήποτε σύστημα ERP της αγοράς (οποιουδήποτε κατασκευαστή), το ECOS myDATA αξιοποιεί τις διαθέσιμες πληροφορίες και εγγραφές του συστήματος της επιχείρησης, αναλαμβάνοντας την έγκυρη διαβίβαση (και λήψη) όλων των προβλεπόμενων δεδομένων (εσόδων, εξόδων και λογιστικών εγγραφών τακτοποίησης) στην πλατφόρμα myDATA της ΑΑΔΕ. Χωρίς μεγάλες και συνεχείς επενδύσεις, χωρίς υψηλό κόστος, χωρίς καμία απολύτως αλλαγή στο σύστημα μηχανογράφησης της επιχείρησης!

Συμβατό με οποιοδήποτε ERP: Η υπηρεσία ECOS myDATA επιτρέπει σε κάθε επιχείρηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις των myDATA, αξιοποιώντας τα διαθέσιμα δεδομένα του συστήματός  συστήματος που χρησιμοποιεί, χωρίς καμία αλλαγή ή μετατροπή του.

Απόλυτη συμμόρφωση με ΑΑΔΕ:  Ως cloud υπηρεσία, το ECOS myDATA ενημερώνεται αυτόματα με νέες διατάξεις ή μεταβολές διασφαλίζοντας τη την πλήρη συμμόρφωση των επιχειρήσεων με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία.

Ταχύτητα & αξιοπιστία: Με αυτοματοποιημένες εργασίες, η εφαρμογή ECOS myDATA επιτρέπει τον έλεγχο και τη διαβίβαση παραστατικών στην πλατφόρμα myDATA, μέσα από μία εύχρηστη κονσόλα που δεν απαιτεί εκπαίδευση.

Χωρίς υψηλό κόστος και υπέρογκες επενδύσεις: Η υπηρεσία ECOS myDATA δεν απαιτεί υψηλό κόστος επένδυσης ή δαπανηρές αναβαθμίσεις του ERP.

Περισσότερες πληροφορίες για την cloud υπηρεσία ECOS myDATA στο www.s1ecos.gr/mydata/

Σχετικα αρθρα

ΕΥΑΘ: Στις 19 Ιουνίου η Γ.Σ. για την έγκριση διανομής μερίσματος

admin

BriQ: Ξεκίνησε τη λειτουργία του το boutique hotel «The Modernist»

admin

Εθνική: Εξετάζεται επιτάχυνση της τιτλοποίησης NPEs

admin

Lamda: Παραιτούνται από την Επιτροπή Ελέγχου Βασιλάκης και Κυριακόπουλος

admin

Διάκριση για Μινεττα Ασφαλιστική στα European Business Awards

admin

Καραμολέγκος: Αποχωρεί από την εισηγμένη η Αρτοποιία Σταύρος Νένδος

admin

H Lamda Hellix επεκτείνει τη συνεργασία της με τη Eurolife ERB

admin

ΔΕΗ: Προκηρύσσει διαγωνισμό για την προμήθεια 1.000 σταθμών φόρτισης σε όλη τη χώρα

admin

Trastor: Επενδύσεις σε ακίνητα το πρώτο εξάμηνο

admin

United Airlines: Αν δεν βρεθεί εμβόλιο δεν θα ανακάμψει η αγορά

admin

Πληρωμή φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ σε 3.000 καταστήματα ΟΠΑΠ

admin

Γρηγόρης: Προσφορά με καφέ 1 ευρώ

admin

Σταδιακά το επόμενο 10ημερο το άνοιγμα των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας

admin

To Airbnb ακύρωσε τις μονοήμερες διανυκτερεύσεις για το Halloween για να καταστείλει τα πάρτι

admin

Γεωργιάδης: Τριψήφιος ο αριθμός των επιχειρήσεων που υπέβαλαν αίτηση σε 24 ώρες στην πύλη ElevateGreece

admin

Μ. Τσαμάζ: Κανονικά το επενδυτικό πλάνο του ΟΤΕ – Μείωση εξόδων

admin

Κομισιόν: Δημιουργία ταμείου ύψους 15 δισ. ευρώ για τη στήριξη επιχειρήσεων στρατηγικού χαρακτήρα

admin

Ουρά μνηστήρων για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας

admin