Image default
Επιχειρήσεις

Τα «χρυσά» projects στο real estate της Σταδίου

Σε θέση μάχης για την επόμενη μέρα την μετά Covid 19 εποχή βρίσκονται οι επενδυτές στην Σταδίου, την οδό που συγκεντρώνει αυτή την στιγμή το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο κέντρο της Αθήνας, από γνωστά ονόματα όσον αφορά τα νέα projects στο real estate.

Eίτε πρόκειται για νέες ξενοδοχειακές μονάδες, είτε ακόμη για πολυκαταστήματα και γραφεία, στην Σταδίου, η οποία μάλιστα πέρασε δύσκολα κατά την περίοδο της περασμένης δεκαετίας της οικονομικής κρίσης με την κατάρρευση της εγχώριας αγοράς ακινήτων, «ποντάρουν» ουκ ολίγοι επενδυτές με το βλέμμα πλέον από το 2021 και μετά.

Τα ξενοδοχειακά ακίνητα

Ξεκινώντας από την περιοχή της Ομόνοιας και το Σαρόγλειο Μέγαρο στην οδό Σταδίου 65, την επόμενη χρονιά αναμένεται να λειτουργήσει το πρώτο ξενοδοχείο της αλυσίδας Moxy Hotels του ομίλου Marriott στην Αθήνα. Πρόκειται για ακίνητο ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων το οποίο έχει εκμισθωθεί, στο πλαίσιο σχετικού διαγωνισμού, στην Dimand Real Estate, σε κοινοπραξία με την EBRD, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης με τη συμμετοχή και της Prodea Investments ΑΕΕΑΠ. Το κόστος της επένδυσης θα ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ, σηματοδοτώντας την άφιξη στην ελληνική πρωτεύουσα ενός από τα πλέον brands ονόματα του αμερικανικού ξενοδοχειακού κολοσσού.

To Σαρόγλειο Μέγαρο

Τρία ακόμη πολύτελή ξενοδοχεία έχουν δρομολογηθεί στην περιοχή. Καταρχάς στον αριθμό 22 στο πρώην Esperia, ένα ακόμη ‘’ασφαλιστικό’’ ακίνητο, οι εργασίες από τον όμιλο Fattal βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, σηματοδοτώντας και στην περίπτωση αυτή, την έλευση των Ισραηλινών στην ξενοδοχειακή αγορά της πρωτεύουσας (μετά το πρώτο τους εγχείρημα στη Ρόδο, ενώ έπεται και συνέχεια). Η ισραηλινή αλυσίδα θα επενδύσει πάνω από 10 εκατ. ευρώ για την μετατροπή του πρώην Esperia σε πεντάστερη μονάδα σε συνέχεια της σύμβασης μακροχρόνιας παραχώρησης που έχει υπογράφει με τον ΕΦΚΑ. Μακρύ δρόμο έχει ακόμη η επένδυση για τη δημιουργία της πολυτελούς μονάδας που σχεδιάζει ο όμιλος του ομογενούς επιχειρηματία από τη Βενεζουέλα για το ακίνητο  που έχει αγοράσει εδώ και πάνω από μία τριετία από τον ΟΤΕ στη συμβολή των οδών Σταδίου 15 και Ανθίμου Γαζή, πλησίον της Παλαιάς Βουλής. Ο Θεόδωρος Δουζόγλου φαίνεται ότι βρίσκεται ένα βήμα πριν την οριστικοποίηση της συμφωνίας με ξένη αλυσίδα τόσο για το συγκεκριμένο ακίνητο όσο και για άλλα ξενοδοχειακά ακίνητα του χαρτοφυλακίου του.  Λίγα μέτρα από την οδό Σταδίου, επί της οδού Κολοκοτρώνη 3-5, για τη σεζόν του 2021 έχει μετατεθεί η έναρξη λειτουργίας του νέου πεντάστερου ξενοδοχείου στο ακίνητο που έχει μισθώσει με μακροχρόνια παραχώρηση ο όμιλος της Ιντρακάτ. Πρόκειται για τη δημιουργία πολυτελούς boutique ξενοδοχείου 45 δωματίων μετά από επένδυση άνω των 7 εκατ. ευρώ.

Το πρώην ξενοδοχείο Esperia

Αρχοντικό στην Σταδίου 15 και Άνθιμου Γαζή

Ξενοδοχείο στην Κολοκοτρώνη 3-5

Οι υπόλοιπες επενδύσεις στο επαγγελματικό real estate

Πέρα από τον τομέα των ξενοδοχείων, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το project του ομίλου Προκοπίου στο Μέγαρο Αθηνογένους στον αριθμό 50 της οδού. Ο όμιλος έχει πλέον εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις για τη μετατροπή του διατηρητέου Μεγάρου με την προσθήκη και νέας σύγχρονης κατασκευής μία επενδυτική προσπάθεια που θα ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ. Η γνωστή εφοπλιστική οικογένεια σχεδιάζει την ανάπλαση του Μεγάρου Αθηνογένους με σκοπό τη δημιουργία, σε 10.000 τ.μ., της πρώτης μεγάλης θερμοκοιτίδας για επιχειρήσεις και χώρους πολλαπλών χρήσεων για εργασία, συνεργασία και αναψυχή. Σημειωτέον ότι είναι πλήρως έτοιμο το έτερο διατηρητέο, ιδιοκτησίας του Γ. Προκοπίου, στον αριθμό 26 της οδού, που φιλοξενούσε κατά το μακρινό παρελθόν το κατάστημα Ακρον Ιλιον Κρυστάλ διατηρώντας την παλιά χρήση του πολυκαταστήματος, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει βρεθεί ο μισθωτής.

Γενική όψη του Μεγάρου Αγαθογένους

Αντίθετα, στο στάδιο των αδειοδοτήσεων βρίσκεται αυτή την περίοδο το έτερο φιλόδοξο project για τη δημιουργία της πρώτης οργανωμένης αγοράς τροφίμων στην «καρδιά» της πόλης, εντός της Στοάς του Αρσάκειου Μεγάρου, ιδιοκτησίας της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας. Η Legendary Food, με επικεφαλής τον κ. Αρη Κεφαλογιάννη έχει προχωρήσει στη μακροχρόνια μίσθωση των χώρων (της Στοάς του Ορφέως, της Στοάς του Βιβλίου και του Αιθρίου του Αρσακείου Μεγάρου) επί των οδών Πανεπιστημίου, Σταδίου, Πεσμαζόγλου και Αρσάκη (εκεί όπου στεγάζεται και το Συμβούλιο της Επικρατείας), σε μία επένδυση που υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 7 εκατ. ευρώ.

Στο πρώτο πράσινο κτίριο γραφείων στο ιστορικό κέντρο θα μετατραπεί το κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σταδίου και Ομήρου, απέναντι από την Παλαιά Βουλή. Το ακίνητο 4.000 τμ. έχει περάσει ήδη από το 2018 κάτω από την «ομπρέλα» της Grivalia του ομίλου Eurobank και μετά από τη ριζική ανακατασκευή και ενεργειακή αναβάθμισή του θα αποτελέσει ένα σύγχρονο κτίριο υψηλών προδιαγραφών σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα βιωσιμότητας.

Κτήριο στη οδό Σταδίου και Ομήρου

Στις ανοικτές «πληγές» της Σταδίου τα τελευταία χρόνια για τα οποία ωστόσο υπήρξε νομοθετική πρωτοβουλία μέσα στο καλοκαίρι προκειμένου να …κλείσουν είναι τα  κτίρια των δύο κινηματογράφων «Αττικόν» και «Απόλλων», ενώ την αξιοποίησή του αναμένει επίσης στον αριθμό 41 και το κτίριο του πρώην πολυκαταστήματος της Fokas, της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας που κατέρρευσε την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Ο κινηματογράφος «Ατικκόν» στην οδό Σταδίου μετά τη μεγάλη φωτιά του 2012

 

Σχετικα αρθρα

Δύο επιπλέον μήνες προθεσμία στην εξόφληση επιταγών στις τουριστικές επιχειρήσεις

admin

Ξεκινούν νωρίτερα οι πτήσεις της Ryanair προς τους ευρωπαϊκούς προορισμούς

admin

ΕΥΔΑΠ: Άφαντο το πόρισμα του ΤΕΕ για την Ψυτάλλεια, μετά τις διαδοχικές παραιτήσεις  των πραγματογνωμόνων  

admin

ΟΛΘ: Μιχαλόπουλος και Αλευράς τα ανεξάρτητα μέλη του ΔΣ

admin

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη 1.968.021 ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα

admin

Κλουκίνας – Λάππας: Απόφαση για έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου €11,5 εκατ. στις 18/11

admin

ΕΛΠΕ: Πωλήσεις ‎€1,47 δισ. το γ’ τρίμηνο του 2020-Αύξηση εξαγωγών κατά 10%

admin

Air France-KLM: Καθαρές ζημιές €1,8 δισ. κατά το α’ τρίμηνο

admin

Επιδότηση 40% για αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου στα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ και COSMOTE

admin

Εφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Μουστάκας, ιδρυτής της ομώνυμης αλυσίδας παιχνιδιών

admin

Vodafone: Πάνω από 22.000 οι επωφελούμενοι του World of Difference

admin

ΤΕΝΕΡΓ: Ο Γεώργιος Κούβαρης εξελέγη νέο μέλος στο ΔΣ

admin

Χ.Α.: Πιθανότατα θα δοκιμαστεί η περιοχή των 580 μονάδων

admin

Παπαθανάσης: Το πρώτο 15νθήμερο Ιουνίου σε λειτουργία οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση

admin

ΑΔΜΗΕ: Αναχρηματοδότηση δανείων 360 εκατ. ευρώ

admin

Επιπλέον ποσοστό 9,63% στην Forthnet αποκτά η BC Partners

admin

Καζίνο Ελληνικού: €150 εκατ. εφάπαξ δίνει η Mohegan για την άδεια

admin

ΣΕΒ: Ποιες είναι οι ψηφιακές δεξιότητες και πώς συνδέονται με τα επαγγέλματα

admin