Image default
Επιχειρήσεις

Southwest Airlines: «Μοιράζει» αναστολές συμβάσεων εργασίας και περικοπές αμοιβών

Σε αναστολές συμβάσεων εργασίας προχώρησε η Southwest Airlines ενώ γνωστοποίησε πως έστειλε ειδοποιητήρια σε πάνω από 42 εργαζόμενους που εργάζονται στα αποθέματα ανταλλακτικών. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της εταιρείας και του συνδικάτου των εργαζομένων «ναυάγησαν», καθώς η αεροπορική εταιρεία  υποστηρίζει ότι η περικοπές μισθών θα αντισταθμίσει το κόστος ύψους 1 δισ. δολαρίων του πλεονάζοντος προσωπικού.

Σύμφωνα με την Southwest, η επικύρωση των πρώτων αναστολών συμβάσεων εργασίας θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2021, εκτός εάν η Ένωση των Εργαζομένων σε ΗΠΑ και Καναδά προχωρήσει σε μια συμφωνία διάσωσης ή η αμερικανική κυβέρνηση περάσει «μια ικανοποιητική» επέκταση του προγράμματος υποστήριξης μισθοδοσίας για του υπαλλήλους αεροπορικών εταιρειών.

Το αρχικό ομοσπονδιακό διάταγμα στήριξης της μισθοδοσίας ύψους 25 δισ. δολαρίων για τους εργαζόμενους στις αεροπορικές εταιρείες έληξε τον Σεπτέμβριο, προκαλώντας δεκάδες χιλιάδες απολύσεις σε ολόκληρο τον κλάδο, αφού οι νομοθέτες απέτυχαν να επεκτείνουν τη συμφωνία οικονομικής ανακούφισης λόγω του Covid-19 πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Η Southwest παραμένει σε συνομιλίες σχετικά με την εξοικονόμηση κόστους με εκπροσώπους άλλων συνδικαλιστικών ομάδων, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για εκ νέου διαπραγματεύσεις προκειμένου να εξασφαλίσει τις θέσεις των εργαζομένων που κινδυνεύουν είτε με περικοπή μισθού ή ενεδεχόμενη επόλυση.

Ο αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων, Ράσελ Μακράντι, δήλωσε: «Αυτό δεν είναι το αποτέλεσμα που ελπίζαμε να επιτύχουμε», με τους εργαζομένους των συνδικάτων να αντιπροσωπεύουν περίπου το 83% των 61.000 υπαλλήλων της εταιρείας.

Εν τω μεταξύ, η ένωση εξωτερικών υπαλλήλων συντήρησης της Southwest απείλησε να επιστρέψει στη μάχη κατά της αναστολής συμβάσεων με το σωματείο να εκπροσωπεί πάνω 2.700 μηχανικούς, μετά την ολοκλήρωση του  7ετούς συμβολαίου το 2019.

Ο γενικός διευθυντής της Ένωσης των Μηχανικών Αεροσκαφών, Μπρετ Όστριχ, πιστεύει ότι η συγκεκριμένη σύμβαση είναι διαμορφωμένη ετσι ώστε να προστατεύει την εταιρεία και όχι τους εξωτερικούς συνεργάτες της Southwest.

Η ένωση ζήτησε από τη Southwest να παράσχει πληροφορίες σχετικά με το αντίκτυπο του κόστους των εξωτερικών αναθέσεων, ενώ προχωρά σε συζητήσεις σχετικά με τα πιθανά μέτρα εξοικονόμησης κόστους, εκτός του ανοίγματος της συλλογικής συμφωνίας διαπραγμάτευσης.

Εκτός των μηχανικών και οι πιλότοι έχουν αρνηθεί την πρόταση της εταιρείας για μείωση της αμοιβής τους κατά 10%, αλλά παραμένουν σε συνομιλίες, όπως και η ένωση αεροσυνοδών.

 

 

Σχετικα αρθρα

Χρηματοδότηση για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στον Αγροτικό Τομέα

admin

Ευρωπαϊκή διάκριση για τις υπηρεσίες contact center της Cosmote e-Value

admin

Ποιες είναι οι σημερινές αποδόσεις των 11 εταιρικών ομολόγων του Χρηματιστηρίου

admin

H Πέννυ Ζαγλαρίδου νέα διευθύνουσα σύμβουλος στον Αστέρα Βουλιαγμένης

admin

ΕΤΕ: Άνοιξε ο δρόμος για γενναίες ρυθμίσεις δανείων

admin

ΕΤΑΔ: Τι λέει για την ακύρωση μεταβίβασης 10.119 ακινήτων του Δημοσίου

admin

Σίμος Λουλουμάρης (Numil Hellas): Τα 90 χρόνια της Nutricia στην Ελλάδα

admin

SEAJETS: Έναρξη δρομολογίων 3 Ιουλίου 2020

admin

Βρετανία: Η εταιρεία Jet2.com αναστέλει τις πτήσεις προς δημοφιλείς προορισμούς στην Ισπανία έως τις 10 Αυγούστου

admin

CNL Capital: Ο Αλέξανδρος Μπένος εξελέγη νέο μέλος στο ΔΣ

admin

Αλουμύλ: Κλείνει η συμφωνία αναδιάρθρωσης δανείων με τράπεζες

admin

Paperpack: Από 11 Ιουνίου η καταβολή του μερίσματος 0,50 ευρώ

admin

Νέα Εταιρική Ταυτότητα για τον ΑΔΜΗΕ

admin

Star Alliance: Eγκαινιάζει την πλατφόρμα ανέπαφης ταυτοποίησης στοιχείων «Star Alliance Biometrics»

admin

Νίκας: Στο €1,9 εκατ. συρρικνώθηκαν οι ζημιές προ φόρων στο εξάμηνο

admin

MIG: Ενδιαφέρον από Emma Capital για Vivartia

admin

ΣΕΒ: Ερχεται η μεγαλύτερη αύξηση ανεργίας στη δεκαετία -Έξι μηνύματα από την Εργάνη

admin

ΟΠΑΠ: Υποβάθμισε το outlook η S&P λόγω της μητρικής Sazka Group

admin