Image default
Επιχειρήσεις

Κορωνοϊός: Μέτρα στήριξης από τη doValue Greece

H doValue Greece, No 1 Διαχειριστής Δανείων & Ακινήτων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της ευθύνης που έχει αναλάβει για τη διαχείριση του μεγαλύτερου χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα, αλλά και την εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των δανειοληπτών που βρίσκονται αντιμέτωποι με την πανδημική κρίση, έλαβε από την αρχή, πλήθος μέτρων, ώστε να ανταποκριθεί στις διευρυμένες ανάγκες που αντικειμενικά δημιουργούνται.

Προκειμένου να στηρίξει τόσο τα ελληνικά νοικοκυριά όσο και τις επιχειρήσεις στη δύσκολη αυτή συγκυρία, από την αρχή του χρόνου μέχρι και τέλος Οκτωβρίου 2020 έχει προχωρήσει σε ρυθμίσεις ύψους 1,8 διδ. ευρώ, σε περισσότερα από 43.000 δάνεια για όλα τα χαρτοφυλάκια που διαχειρίζεται. Στις ρυθμίσεις αυτές περιλαμβάνονται και περίπου 7.000 δάνεια που διευθετήθηκαν με λύσεις άφεσης χρέους.

Από τις ρυθμίσεις αυτές 1,6 δισ. ευρώ (88%) αφορούν σε δάνεια φυσικών προσώπων – νοικοκυριών και 200 εκ. ευρώ (12%) σε δάνεια επιχειρήσεων κατά κύριο λόγο μικρών και μεσαίων.

Επιπλέον, ειδικά στα νοικοκυριά & τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τον covid-19 υλοποιήθηκε ευρύ πρόγραμμα αναστολής της καταβολής δόσεων δανείων και ειδικότερα, 86.000 δάνεια ετέθησαν σε καθεστώς αναστολής.

Παράλληλα σημειώνεται, πως περίπου 50.000 δανειολήπτες με περισσότερα από 52.000 δάνεια εντάχθηκαν στο «Πρόγραμμα Γέφυρα» του ελληνικού Δημοσίου ώστε να επωφεληθούν από τη δυνατότητα επιδότησης των δόσεων των δανείων τους εφόσον επρόκειτο για χρηματοδοτήσεις με προσημείωση την κύρια κατοικία τους.

Πέραν των ενεργειών που αφορούν στη διαχείριση του μεγαλύτερου χαρτοφυλακίου δανείων συνολικού ύψους άνω των 30 δισ. ευρώ, η doValue με απασχολούμενο προσωπικό 1000 εργαζομένων στην Ελλάδα, έλαβε όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια τους.

Ενδεικτικά, εφαρμόζει υψηλό πέραν των επιβαλλόμενου από την Πολιτεία- ποσοστό τηλεεργασίας στους χώρους εργασίας, όπου αυτό είναι εφικτό.

Διενήργησε test covid και εφάρμοσε 15ημερη τηλεργασία σε όλο το προσωπικό μετά την επιστροφή τους από τις θερινές διακοπές

Έχει υιοθετήσει και εφαρμόζει αυστηρά όλα τα μέτρα/πρωτόκολλα προστασίας και περιορισμού της μετάδοσης (αποστάσεις, δωρεάν διανομή μασκών και αντισηπτικών, απολυμάνσεις, εγκατάσταση ειδικών φίλτρων σε ασανσέρ, τοποθέτηση θερμοκαμερών για θερμομέτρηση προ της εισόδου στους χώρους εργασίας, απαγόρευση φυσικών συναντήσεων, κλπ)

Επιπλέον, με πρωτοβουλία της εταιρείας, διενεργείται εθελοντικός εμβολιασμός κατά της γρίπης για όσους εργαζομένους ενδιαφέρονται και δικαιούνται με βάση την σχετική οδηγία της πολιτείας.

Τέλος, παρέχονται σε μόνιμη βάση ιατρικές συμβουλές και εξετάσεις από τον ιατρό εργασίας της εταιρείας.

Η doValue Greece με απόλυτη συναίσθηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει σήμερα η οικονομία και η κοινωνία, συνεχίζει να συνδράμει στην στήριξη τόσο των πελατών της -δανειολήπτες και επενδυτές – όσο και του ανθρώπινου δυναμικού της, με όλα τα διαθέσιμα μέσα και με βιώσιμες πρωτοβουλίες και λύσεις.

Σχετικα αρθρα

Δωρεά εξοπλισμού στο ΑΧΕΠΑ, από τη Nestlé Ελλάς

admin

Epsilon Net: Στις 2/9 η ΓΣ για τη διανομή μερίσματος

admin

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών από τη Blue Star Ferries στη Λέρο

admin

Vodafone: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα έως τις 30/11

admin

Κανείς ενδιαφερόμενος στον πλειστηριασμό για έκταση της ΒΙΟΜΕ

admin

Bασιλάκης για Autohellas: «Θα συνεχίσει και το 2020, παρά την πανδημία, το σερί της κερδοφορίας»

admin

Εστίαση – Επιστολή στον πρωθυπουργό: 7 προτάσεις για σωτηρία επιχειρήσεων και 700.000 εργαζομένων

admin

Στρατηγική συνεργασία της SPAR Hellas με τη Βερούκας

admin

ElvalHalcor: Σταδιακή ανάκαμψη με υψηλές πωλήσεις τον Σεπτέμβριο

admin

Ο αντίκτυπος του εμβολίου της Pfizer στο Χρηματιστήριο

admin

Η Data Communication γιόρτασε την Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών

admin

Housemarket: Η ICAP διατήρησε το «BB» στην πιστοληπτική της ικανότητα

admin

Έρχονται επιδοτούμενα δάνεια €450 εκατ. σε επιχειρήσεις τουρισμού, μεταφορών, κατασκευών και ενέργειας

admin

Enel Green Power: Ενισχύει τις τοπικές κοινωνίες σε όλη την Ελλάδα

admin

Folli Follie: Κάτω του 5% το ποσοστό της Fidelity – Στο 9,97% η JP Morgan

admin

Η Lufthansa θα παρέχει «εγγύηση επαναπατρισμού» στους πελάτες της

admin

Πώς η «καθολική υπηρεσία» ρεύματος γίνεται σωσίβιο μπαταχτσήδων

admin

Alpha Trust: Στις 4/2 η ΓΣ για διανομή μερίσματος και split της μετοχής

admin