Image default
Επιχειρήσεις

Στη Noval Property το 100% του River West και της Ikea στη λ. Κηφισού

Στην ιδιοκτησία της Noval Property, της Επενδυτικής Ακινήτων του ομίλου Viohalco, περιέρχεται το 100% του εμπορικού κέντρου River West και της υπεραγοράς Ikea στη λ. Κηφισού.

Η εταιρεία ολοκλήρωσε τη συγχώνευση δια απορροφήσεως της ΜΕΤΕΜ Α.Ε. Εμπόριον Μετάλλων και Επενδύσεις σε Ακίνητα Ανώνυμη Εταιρία», με αποτέλεσμα η Noval, ως καθολική διάδοχος της ΜΕΤΕΜ, να καθίσταται αυτοδικαίως, από την 30η Οκτωβρίου 2020, ιδιοκτήτρια του συνόλου των ακινήτων της ΜΕΤΕΜ, και να υπεισέρχεται στο σύνολο των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων της METEM. Ετσι, η Noval Property αποκτά την πλήρη κυριότητα του εμπορικού κέντρου River West και της υπεραγοράς Ιkea στη Λεωφόρο Κηφισού (προηγουμένως η Noval Property ήταν κυρία ποσοστού 54,428% εξ’ αδιαιρέτου των ακινήτων αυτών).

Σημειώνεται ότι μέσω της συγχώνευσης, η αξία του χαρτοφυλακίου επενδυτικών ακινήτων της Noval Property διαμορφώνεται πλέον στα 349,1 εκ. ευρώ pro forma με βάση τις αξίες των ακινήτων της 30.06.2020.

Πιστοποίηση του Orbit

Παράλληλα, η Noval Property, πιστή στη δέσμευσή της για ανάπτυξη πράσινων κτηρίων με το χαμηλότερο δυνατόν περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ανακοινώνει ότι το κτήριο γραφείων The Orbit επί της Λεωφόρου Κηφισίας 115 πιστοποιήθηκε κατά LEED v4 for Core & Shell στο επίπεδο Platinum. Eίναι δε το πρώτο έργο που επιτυγχάνει τη συγκεκριμένη πιστοποίηση στην Ελλάδα.

Η πιστοποίηση αυτή έρχεται σε μία εποχή κατά την οποία η εντεινόμενη κλιματική αλλαγή αλλά και η πανδημία δημιουργούν την ανάγκη για βιώσιμα και ανθεκτικά κτήρια με υγιείς χώρους εργασίας. Με την εφαρμογή του LEED στο κτήριο έχουν επιτευχθεί η βέλτιστη ενεργειακή απόδοσή του και η ελαχιστοποίηση των αναγκών του σε νερό. Συνολικά, η εφαρμογή του LEED στο έργο συνέβαλε καθοριστικά στη μείωση των λειτουργικών δαπανών, τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για το ίδιο το κτήριο, τον προσδιορισμό ενός πλαισίου που συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγικότητας των χρηστών του κτηρίου και στην υπερβατική σύγκλιση του ακινήτου με τις νέες απαιτήσεις που θέτει η παγκόσμια αγορά ακινήτων.

Η Noval Property είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ελληνική ΑΕΕΑΠ βάσει αξίας χαρτοφυλακίου ακινήτων. Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Noval Property, το οποίο περιλαμβάνει 42 ακίνητα κατά κύριο λόγο στην Ελλάδα και επιλεκτικά στη Βουλγαρία, αποτελείται από κτήρια γραφείων, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία και βιομηχανικά κτήρια συνολικής δομημένης επιφάνειας 430.000 τ.μ. περίπου.

Σχετικα αρθρα

ΕΛΤΡΑΚ: Αναμένει απομείωση €5,24 εκατ. προ φόρων στα αποτελέσματα 6μήνου

admin

Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΤΡΑΚ

admin

Οι πρωτιές και τα επόμενα σχέδια του ομίλου Eurolife ERB

admin

Κερδοφορία και θετικές ταμειακές ροές για τα ΕΛΠΕ

admin

ΔΕΔΔΗΕ: Επιστροφή χρημάτων για τους οικιακούς καταναλωτές μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής

admin

Βρετανία: Η Marks & Spencer ανακοινώνει ζημίες για πρώτη φορά μετά από το 1926

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Δεν αλλάζει ο σχεδιασμός για το ομόλογο των 500 εκ. ευρώ.

admin

Επιτροπή Ανταγωνισμού: «Πράσινο φως» στη συγχώνευση ΣΙΔΜΑ – Μπήτρος

admin

Ικτίνος: Σε θέση να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας και να ανταπεξέλθει στην κρίση

admin

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Δεσμεύεται για την αγορά της συνολικής ποσότητας κριθαριού στη συμφωνημένη τιμή

admin

Η απάντηση της καπνοβιομηχανίας Καρέλια για την απόφαση του ΣτΕ

admin

Ντ. Κόουπ:«Ισχυρές οι οικονομικές επιδόσεις του ΟΠΑΠ»

admin

5 Tips για σωστή συντήρηση του κλιματιστικού το καλοκαίρι

admin

Διαγραφή των μετοχών από το ΧΑ ζητούν οι μέτοχοι της ΕΛΤΡΑΚ

admin

Οι Έλληνες αγοραστές και τον Ιούνιο στο ΧΑ

admin

Στο σφυρί δάνεια της Αμαλίας Βαρδινογιάννη από Eurobank

admin

Αύξηση παραγωγής 24,3% για την Εθνική Ασφαλιστική στο 9μηνο

admin

Η Coca-Cola 3Ε υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας της ΕΕ

admin