Image default
Επιχειρήσεις

ΕΒΕΠ: Να υπάρξει πρόγραμμα χρηματοδότησης και για τους αυταπασχολούμενους

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα την «Ενίσχυση ΠΜΜΕ που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19 στην Αττική» συνδιοργάνωσαν, χθες, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών & Νήσων Αιγαίου και ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, σε συνεργασία με την ΕΛΑΝΕΤ, που αποτελεί ενδιάμεσο φορέα διαχείρισης της δράσης για την Αττική για το εν λόγω πρόγραμμα.

Στην εκδήλωση, μετά την παρουσίαση βασικών σημείων του προγράμματος, απαντήθηκαν λεπτομερώς από τα αρμόδια στελέχη της ΕΛΑΝΕΤ, κα Δήμητρα Παπαδοπούλου και κ. Σταύρο Μπασιάκο, ερωτήματα που τέθηκαν, φωτίζοντας στοιχεία που στόχο έχουν να βοηθήσουν τους επιχειρηματίες να υποβάλουν τις προτάσεις τους για ένταξη στο πρόγραμμα, ενώ παράλληλα παρασχέθηκαν και διευκρινίσεις, για τις υποχρεώσεις υλοποίησης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. κ. Βασίλης Κορκίδης, επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρξει ένα παράλληλο πρόγραμμα για τους αυτοαπασχολούμενους σημειώνοντας τα ακόλουθα:

«Η ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Αττικής που αντιμετωπίζουν ανεπάρκεια ρευστότητας και υφίστανται σημαντικές ζημίες λόγω των επιπτώσεων από τα μέτρα για τον περιορισμό της έξαρσης της νόσου COVID-19 είναι αναγκαία. Ήδη, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, περίπου 2.000 επιχειρήσεις έχουν κάνει αίτηση με συνολική απορρόφηση 90 εκατ. ευρώ με καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων την 20η τρέχοντος μηνός. Πεποίθησή μου είναι ότι οι χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενοι της Αττικής πρέπει να έχουν πρόσβαση στα διαθέσιμα προγράμματα χρηματοδότησης. Ήδη, η Περιφέρεια έχει παράσχει τις αναγκαίες διευκρινιστικές απαντήσεις επί ερωτημάτων που αφορούν στους αυτοαπασχολούμενους οι οποίοι μπορούν να συμμετέχουν.

»Ο απρόβλεπτος χαρακτήρας της νόσου COVID-19 σημαίνει ότι οι ζημίες που υφίστανται και οι ΠΜΜΕ δεν θα μπορούσαν να είχαν προβλεφθεί και, ως εκ τούτου, δημιουργούν, για τις επιχειρήσεις αυτού του μεγέθους, συνθήκες που διαφέρουν σημαντικά από τις συνθήκες της αγοράς στις οποίες λειτουργούν κανονικά. Είναι προφανές ότι, ακόμη και ισχυρές επιχειρήσεις, οι οποίες είναι καλά προετοιμασμένες για τους εγγενείς κινδύνους της συνήθους επιχειρηματικής δραστηριότητας, αντιμετωπίζουν σήμερα δυσκολίες οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την βιωσιμότητά τους. Πόσο μάλλον οι ΠΜΜΕ. Πρωταρχικός στόχος της δράσης του προγράμματος πρέπει να είναι η παροχή, στοχευμένα, δημόσιας στήριξης προκειμένου να διασφαλιστεί ότι στην αγορά θα υπάρξει επαρκής ρευστότητα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από το λίγο πολύ αναμενόμενο, δεύτερο καθολικό lockdown».

Σχετικα αρθρα

ΑΚΤΩΡ: Οριστικός ανάδοχος για σιδηροδρομικό έργο €573 εκατ. στη Ρουμανία

admin

Τράπεζα Ηπείρου: Εγκαίνια νέου καταστήματος στη Φιλιππιάδα

admin

Ευ. Μυτιληναίος: Ολη μου τη ζωή δουλεύω, δεν ξέρω κάτι άλλο…

admin

Εριουργία Τρία Άλφα: Υπεγράφη MoU με τη Diversa-Δεν διεξήχθη έλεγχος

admin

Bild: Το σχέδιο της Ελλάδας για τις διακοπές των Γερμανών στις παραλίες

admin

B&F: Στις 23/12 η ΓΣ των ομολογιούχων για τη σύναψη δανείου 10 εκατ. ευρώ

admin

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Έκδοση ομολογιών έως 150 εκατ.- Μέρισμα 0,03 ευρώ

admin

Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ: Το νέο ΔΣ

admin

Στο δίκτυο Endeavor εντάχθηκαν οι Matternet και NumberAI

admin

Συμμετοχή της Eurolife ERB στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών

admin

34 εισηγμένες συμμετέχουν στο φετινό roadshow του Χ.Α. στο Λονδίνο

admin

Τα τρόφιμα κράτησαν ψηλά τις ελληνικές εξαγωγές τον Φεβρουάριο 2020

admin

Motor Oil: Από 17/12 η καταβολή προσωρινού μερίσματος

admin

Η Microsoft εξαγόρασε την ελληνικών συμφερόντων Softomotive

admin

Ryanair: Μεγάλη άνοδος κρατήσεων Βρετανών- Ιρλανδών για διακοπές στην Ελλάδα

admin

GoGet: H «μαγική» πλατφόρμα που βρίσκει δουλειά σε ανέργους εν μέσω πανδημίας

admin

Εφυγε από τη ζωή η «τρομερή κυρία της βιομηχανίας» Καίτη Κυριακοπούλου

admin

Η Coca Cola διακόπτει τη διαφήμιση σε όλες τις πλατφόρμες των social media

admin