Image default
Διεθνή

Κοροναϊός : Πιο πρόθυμοι να εμβολιαστούν οι άντρες από τις γυναίκες

Ενόψει της προσεχούς διάθεσης εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού, αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση στην Αυστρία, που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, διαπιστώνει ότι το ποσοστό των ανδρών που προτίθενται να εμβολιαστούν, είναι πολύ μεγαλύτερο από εκείνο των γυναικών.

Μία στις τρεις γυναίκες

Σε ποσοστό 56%, οι άνδρες εμφανίζονται σαφώς πιο πρόθυμοι να εμβολιαστούν με τα αναμενόμενα εμβόλια, σε σύγκριση με τις γυναίκες οι οποίες μόνον η μία στις τρεις θα εμβολιαζόταν, ενώ  υψηλή αποδοχή του εμβολιασμού, σε ποσοστό 55%, παρατηρείται στις ηλικίες άνω των 50 ετών.

Ωστόσο, μόνο το 46% του συνολικού πληθυσμού της Αυστρίας θα εμβολιαζόταν, και αυτό, μόνον εάν το εμβόλιο ήταν ασφαλές και αποτελεσματικό, σύμφωνα με την σημερινή δημοσκόπηση του ινστιτούτου ερευνών Gallup, ενώ μία ανάλογη έρευνα του ινστιτούτου GfK που παρουσιάστηκε την προηγούμενη ημέρα, διαπίστωνε ότι περίπου το 54% ήταν πρόθυμο να εμβολιαστεί.

Δείγμα 1.000 ανθρώπων

Η έρευνα του Gallup πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 1.000 ερωτηθέντων ηλικίας 16 ετών και άνω από τις 5 έως τις 10 Νοεμβρίου, με τους περισσότερους αντίπαλους του εμβολιασμού να βρίσκονται μεταξύ εκείνων που πιστεύουν ότι μια ξένη δύναμη προκάλεσε σκόπιμα την εξάπλωση του ιού (ποσοστό 61%) και εκείνων που θεωρούν ως υπερβολή τον κίνδυνο που φέρεται να προέρχεται από τον κοροναϊό (ποσοστό 66%).

Από την άλλη πλευρά, η προθυμία εμβολιασμού είναι υψηλή μεταξύ εκείνων που δηλώνουν ότι φοβούνται μήπως μολυνθούν με τον ιό (58%), αλλά, παρόλα αυτά, το ένα τέταρτο αυτής της ομάδας δήλωσε επίσης ότι δεν ήθελαν να εμβολιαστούν.

«Δεν ελέγχεται η πανδημία»

Όπως τόνισε η διευθύντρια του ινστιτούτου Gallup Αντρέα Φρόνασιουτς, αυτή την στιγμή μπορεί να παρατηρηθεί μια πολύ πιο απαισιόδοξη αντίληψη για την κρίση, καθώς ήδη το 83% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η πανδημία δεν είναι υπό έλεγχο, και αυτό είναι το υψηλότερο ποσοστό από τον Ιούνιο.

Ο φόβος της μόλυνσης αυξήθηκε, από το 45% πριν από ένα μήνα, σε 57% σήμερα, και όπως στα μέσα Μαρτίου, έτσι και τώρα, οι ερωτηθέντες, σε ποσοστό 44%, πιστεύουν ότι «τα χειρότερα βρίσκονται ακόμη μπροστά μας».

Θεωρίες συνωμοσίας

Σύμφωνα με την Αντρέα Φρόνασιουτς, «η αρνητική στάση απέναντι στον εμβολιασμό δεν εξαρτάται μόνον από τους ατομικούς φόβους και την πίστη στις θεωρίες συνωμοσίας, αλλά τελικά και από τον τρόπο με τον οποίο γνωστοποιείται η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα ενός εμβολίου».

Ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ ‘Ανσομπερ δήλωσε χθες ότι θέλει να αγοράσει εμβόλια κοροναϊού για όλους τους ανθρώπους που ζουν στην Αυστρία και να επιτύχει ποσοστό εμβολιασμού άνω του 50% σε εθελοντική βάση, τονίζοντας ταυτόχρονα πως «ο αυστηρός έλεγχος ασφαλείας είναι ο καθοριστικός παράγοντας στη διαδικασία έγκρισης των εμβολίων».

Σχετικα αρθρα

ΗΠΑ : Φρενίτιδα λόγω εκλογών – Τρέχουν όλοι να αγοράσουν όπλα

admin

Βραζιλία : Η πανδημία ξεμπροστιάζει τον ρατσισμό και τις ανισότητες

admin

Κοροναϊός – Βέλγιο : Θετική στον ιό διαγνώστηκε η ΥΠΕΞ, Σοφί Βιλμές

admin

Με ποιες χώρες έρχεται αντιμέτωπος ο Ερντογάν μετά τη συμφωνία με τη Λιβύη

admin

Οι Ευρωπαίοι γύρισαν την πλάτη τους στις ΗΠΑ στη διάρκεια της πανδημίας

admin

Αλυτρωτικός… Ζάεφ : Οπου υπάρχει «μακεδονική γλώσσα» θα υπάρχουν και «Μακεδόνες»

admin

Εκλογές ΗΠΑ : Ερχεται δικαστικός πόλεμος για το νέο ένοικο (ή παλιό;) του Λευκού Οίκου

admin

Charlie Hebdo: «Αισθάνομαι σαν να ξαναζώ μια φρίκη» – Ξύπνησαν μνήμες 2015 στο Παρίσι

admin

Γαλλία: Χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία κατά διαδηλωτών στο κέντρο του Παρισιού

admin

Δύσκολα τα πράγματα για τον Φάουτσι – Επιχείρηση απαξίωσης από τον Λευκό Οίκο

admin

Κοροναϊός – Ολλανδία : Τη σφαγή 10.000 βιζόν σε εκτροφεία αποφάσισαν οι Αρχές

admin

Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Η υπεράσπιση από κράτη – μέλη του ενώπιον των κυρώσεων ΗΠΑ

admin

Αυστρία: Ο κοροναϊός αμαυρώνει το καλοκαίρι

admin

Επίθεση με μαχαίρι στη Νίκαια : Ανακρίθηκε Τυνήσιος που πιθανόν ταξίδεψε με τον δράστη

admin

Μόσχα: Αύξηση κρουσμάτων κοροναϊού – Σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία

admin

Πανηγυρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ για την προσευχή στην Αγία Σοφία

admin

Δολοφονία Φλόιντ: Ποια «ακραία στοιχεία» βρίσκονται πίσω από τους βανδαλισμούς

admin

Κοροναϊος – ΠΟΥ : Περιλαμβάνονται 172 χώρες στο παγκόσμιο σχέδιο εμβολίων κατά της COVID-19

admin